Ухвала
від 03.04.2020 по справі 757/58794/17-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/58794/17-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 квітня 2020 року Печерський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Новака Р.В.,

при секретарі - Талдоновій М.Є.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві питання про виправлення описки в ухвалі Печерського районного суду м. Києва від 03.04.2020 за позовом ОСОБА_1 до ТОВ «Телерадіокомпанія «Європа плюс Київ» про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 03.04.2020 провадження по справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ТОВ «Телерадіокомпанія «Європа плюс Київ» про стягнення заборгованості було закрито у зв`язку з відмовою позивача від позовних вимог.

Разом з тим, на підставі наявних матеріалів справи, судом було встановлено описку у вступній частині вказаної ухвали, а саме: не правильно вказано прізвище, ім`я, по-батькові секретаря судового засідання та дату постановлення ухвали.

Відповідно до 2 ст. 269 ЦПК України, суд вважає за можливе вирішити питання про виправлення описки у рішенні суду без повідомлення учасників справи.

На підставі ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Перевіривши зміст судового рішення, дослідивши та оцінивши письмові докази у справі у їх сукупності, суд встановив наступне.

Відповідно до ч. 1 ст.269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою осіб, які беруть участь у справі, виправити допущені у судовому рішенні описки чи арифметичні помилки.

Помилки у тексті судового рішення, зумовлені арифметичними або граматичними описками, що стосуються істотних обставин або ускладнюють виконання рішення, можуть бути усунуті судом, який ухвалив рішення або ухвалу.

Описки - це помилки, зумовлені неправильним написанням слів. Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належить написання прізвищ та імен, адрес, найменувань спірного майна, зазначення дат та строків.

Відповідно до п. 19 постанови Пленуму про виправлення описки в ухвалі суду від 16 листопада 2016 року «Про судове рішення у цивільній справі» вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Таким чином, суд приходить до висновку, що описка, яка полягає у неправильному зазначенні прізвища ім`я, по-батькові секретаря судового засідання у справі у вступній частині ухвали, а також дати постановлення ухвали, є суттєвою, а тому описка підлягає виправленню.

Керуючись ст.ст. 1-20, 269, 353-355 Цивільного процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

Внести виправлення у вступну частину ухвали Печерського районного суду м. Києва від 03.04.2020, вказавши вірно прізвище, ім`я, по-батькові секретаря судового засідання, а саме: замість « ОСОБА_2 » зазначити правильно « ОСОБА_3 », а також вказати вірно дату постановлення ухвали, а саме: замість «03.04.2019» зазначити правильно «03.04.2020».

Ухвала суду може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційні скарги подаються учасниками справи до Київського апеляційного суду або через Печерський районний суд м. Києва.

Суддя Р.В. Новак

Дата ухвалення рішення03.04.2020
Оприлюднено29.01.2024
Номер документу116571715
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —757/58794/17-ц

Ухвала від 03.04.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

Ухвала від 03.04.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

Ухвала від 07.09.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

Ухвала від 04.10.2017

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні