Ухвала
від 26.01.2024 по справі 751/716/24
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/716/24

Провадження №1-кс/751/231/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 січня 2024 року місто Чернігів

Слідчий суддя Новозаводського районного суду міста Чернігова ОСОБА_1

секретар судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання заступника начальника відділу СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Чернігівської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні № 12024270000000535 від 04.01.2024, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 362 КК України -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до оригіналів документів які перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , за місцем їх фактичного знаходження, з можливістю їх вилучення.

В обґрунтування клопотання зазначає, що у провадженні відділу СУ ГУНП в Чернігівській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за № 12024270000000535 від 04.01.2024, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 362 КК України.

04.01.2024 надійшла заява від адвоката ОСОБА_5 , який є представником ОСОБА_6 , про неправомірні дії з боку державного реєстратора ІНФОРМАЦІЯ_2 , яким за попередньою змовою із невстановленими досудовим розслідуванням особами здійснено державну реєстрацію права власності на житловий будинок АДРЕСА_2 .

З метою встановлення істини в кримінальному провадженні, швидкого, повного та неупередженого розслідування, прийняття об`єктивного рішення, проведення судово-почеркознавчих експертиз та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що технічний паспорт на будинок за адресою: будинок АДРЕСА_2 , перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , тому необхідно отримати тимчасовий доступ до вказаних оригіналів документів з можливістю їх вилучення.

Слідчий у судове засідання не з`явився, клопотання просить розглядати у його відсутність.

Представник особи, у володінні якої знаходяться документи, в судове засідання не викликався у відповідності до ч. 2 ст. 163 КПК України.

Суд, керуючись ч. 4 ст. 163 КПК України, ухвалив судове засідання проводити у відсутності осіб, які не з`явились в судове засідання.

Фіксування судового засідання за допомогою технічних засобів згідно ч. 4 ст. 107 КПК України не здійснювалось.

Вивчивши матеріали справи, слідчий суддя доходить наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю (ч. 5 ст. 163 КПК України).

Враховуючи вище зазначене, слідчий суддя вважає, що викладені в клопотанні доводи про необхідність тимчасового доступу до документів, які знаходяться у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », є обґрунтованими та підлягають задоволенню, оскільки є підстави вважати, що документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи, в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, слідчий довів можливість використання як доказів відомостей, що міститься в цій інформації та неможливість іншими способами довести обставинами, які передбачається довести за допомогою цих документів, а тому є всі підстави для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159-164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчим у кримінальному провадженні: заступнику начальника відділу слідчого управління ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 , старшому слідчому в ОВС відділу слідчого управління ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_7 , старшому слідчому слідчого управління ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_8 , старшому слідчому відділу слідчого управління ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_9 , слідчому відділу слідчого управління ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_10 , слідчому відділу слідчого управління ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_11 , слідчому відділу слідчого управління ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_12 , заступнику начальника відділу слідчого управління ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_13 , старшому слідчому в ОВС відділу слідчого управління ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_14 , старшому слідчому відділу слідчого управління ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_15 право на тимчасовий доступ до оригіналів документів які перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , за місцем їх фактичного знаходження, а саме: технічного паспорту на будинок за адресою: будинок АДРЕСА_2 , з можливістю їх вилучення.

Ухвала підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення ухвали.

Згідно вимог ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала не оскаржується, заперечення можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.01.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу116587171
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —751/716/24

Ухвала від 26.01.2024

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Яременко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні