Ухвала
від 29.01.2024 по справі 293/109/24
ЧЕРНЯХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №293/109/24

Провадження № 2/293/185/2024

УХВАЛА

про витребування доказів

29 січня 2024 рокусмт Черняхів

Суддя Черняхівськогорайонного судуЖитомирської областіПроценко Л.Й.,вирішуючи клопотанняпозивачаОСОБА_1 про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Черняхівської селищної ради Житомирського району Житомирської області про визнання права власності на будинок з господарськими будівлями та спорудами в порядку спадкування

ВСТАНОВИВ:

23.01.2024 ОСОБА_1 звернувся до Черняхівського районногосуду Житомирськоїобластіз позовом до Черняхівської селищної ради Житомирського району Житомирської області про визнання права власності на будинок з господарськими будівлями та спорудами в порядку спадкування, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Одночасно з позовною заявою позивач подав до суду клопотання про витребування доказів, в якому просить витребувати:

- у Черняхівської державної нотаріальної контори Житомирської області матеріали спадкової справи, яка заведена до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Позивач вказує, постановою державного нотаріуса від 14.11.2023 йому відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом на житловий будинок після померлої матері через відсутність правовстановлюючого документу. З метою повного та всебічного встановлення матеріалів справи просить витребувати копію спадкової справи щодо майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Відповідно дост.84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Вивчивши матеріали справи, врахувавши те, що необхідність витребування доказів обґрунтована неможливістю самостійного зібрання зазначених доказів для доведення обставин справи, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, враховуючи предмет заявленого позову, суд приходить до висновку про необхідність задоволення даного клопотання та витребування відповідних документів.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.84,116-117 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів у справі задовольнити повністю.

Витребувати у державного нотаріуса Черняхівської державної нотаріальної контори Житомирської області матеріали спадкової справи, яка заведена до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Зобов`язати керівника зазначеної установи надати витребувані судом документи безпосередньо до суду невідкладно після отримання даної ухвали, але не пізніше 29.01.2024.

Роз`яснити, що відповідно дост.84 ЦПК Українибудь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Людмила ПРОЦЕНКО

Дата ухвалення рішення29.01.2024
Оприлюднено30.01.2024
Номер документу116589169
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на будинок з господарськими будівлями та спорудами в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —293/109/24

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Проценко Л. Й.

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Проценко Л. Й.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Проценко Л. Й.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Проценко Л. Й.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Проценко Л. Й.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Проценко Л. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні