Рішення
від 29.01.2024 по справі 939/3285/23
БОРОДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 939/3285/23

РІШЕННЯ

Іменем України

29 січня 2024 рокуБородянський районний суд

Київської області в складі: головуючої судді - Міланіч А.М.

за участю секретаря - Костюченко В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт Бородянка цивільну справу за заявою Бородянського психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням, заінтересована особа - Бородянська селищна рада Бучанського району Київської області про заміну опікуна та подання Бородянської селищної ради про заміну опікуна,

встановив:

В грудні 2023 року Бородянський психоневрологічний інтернат звернувся до суду із вказаною заявою, яку мотивував тим, що рішенням Києво-Святошинського районного суду від 22 червня 2007 року ОСОБА_1 призначено опікуном ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка являється інвалідом з дитинства та потребує постійного стороннього догляду. Оскільки ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_1 померла, то виконавчим комітетом Бородянської селищної ради Київської області вирішено підготувати до суду подання про звільнення ОСОБА_1 від обов`язків опікуна та про доцільність призначення ОСОБА_2 нового опікуна в особі Бородянського психоневрологічного інтернату з геріатричнитм відділенням, оскільки вона перебуває у вказаному закладі і за нею здіснюється догляд. Тому просив призначити Бородянський психоневрологічний інтернат з геріатричним відділенням опікуном ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_1 замість померлої ОСОБА_1 .

Заявник - Бородянський психоневрологічний інтернат з геріатричним відділенням в судове засідання представника не направив, відповідно до заяви просив розглянути справу без його участі.

Заінтересована особа - Бородянська селищна рада в судове засідання представника не направила, відповідно до заяви просила розглянути справу без її участі, заяву підтримала.

Дослідивши письмові докази у справі, суд вважає, що заява підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що рішенням Києво-Святошинського районного суду Київської області від 22 червня 2007 року ОСОБА_2 , 1972 року народження визнано недієздатною та призначено ОСОБА_1 її опікуном, що підтверджується копіями: рішення суду, паспорта ОСОБА_2 , довідки (а.с.5, 3-4)

ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_1 померла, що підтверджується копією свідоцтва про смерть (а.с.7)

Рішенням виконавчого комітету Бородянської селищної ради Бучанського району Київської області №1374 від 04 грудня 2023 року «Про розгляд листа директора Бородянського психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням про доцільність зміни опікуна над недієздатною ОСОБА_2 вирішено підготувати подання до суду про звільнення від обов`язків опікуна ОСОБА_1 , у зв`язку зі смертю над недієздатною ОСОБА_2 та про доцільність призначення нового опікуна в особі Бородянського психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням.

Рекомендувати Бородянському психоневрологічному інтернату з геріатричним відділенням звернутись з відповідним поданням до суду про звільнення від обов`язків попереднього опікуна у зв`язку зі смертю та призначення нового опікуна недієздатній гр. ОСОБА_2 (а.с.6)

Відповідно до вимог ст. 60 ЦК України суд встановлює опіку над фізичною особою у разі визнання її недієздатною і призначає опікуна за поданням органу опіки та піклування.

Відповідно до ст. 67 ЦК України опікун зобов`язаний дбати про підопічного, про створення йому необхідних побутових умов, забезпечення його доглядом та лікуванням.

Відповідно до частини другої статті 300 ЦПК України, суд за заявою органу опіки та піклування чи особи, призначеної піклувальником або опікуном у місячний строк звільняє її від повноважень піклувальника або опікуна і призначає за поданням органу опіки та піклування іншу особу, про що постановляє ухвалу.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне заяву задовольнити.

Керуючись ст. ст. 263-265, 300 ЦПК України, суд

ВИРІШИВ:

Заяву Бородянського психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням, заінтересована особа - Бородянська селищна рада Бучанського району Київської області про заміну опікуна та подання Бородянської селищної ради про заміну опікуна задовольнити.

Призначити Бородянський психоневрологічний інтернат з геріатричним відділенням опікуном ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_1 , замість ОСОБА_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Київського апеляційного суду.

Головуюча-суддяА.Міланіч

Дата ухвалення рішення29.01.2024
Оприлюднено30.01.2024
Номер документу116589334
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну опікуна

Судовий реєстр по справі —939/3285/23

Рішення від 29.01.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні