Ухвала
від 17.01.2024 по справі 202/20308/23
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/20308/23

Провадження № 2/202/1748/2024

УХВАЛА

про заміну відповідача його правонаступником

17 січня 2024 року м. Дніпро

Індустріальний районний суд м. Дніпропетровська у складі судді Михальченко А.О.,

секретар судового засідання Пономаренко О.М.,

за участю позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача ОСОБА_2 ,

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «ДНІПРОМЕТИЗ», третя особа Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області, про відшкодування шкоди, заподіяної ушкодженням здоров`я та визнання дій відповідача дискримінаційними, -

ВСТАНОВИВ:

До Індустріальногорайонного судум.Дніпропетровська звернувся ОСОБА_1 з позовом до Приватного акціонерного товариства «ДНІПРОМЕТИЗ», третя особа Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області, про відшкодування шкоди, заподіяної ушкодженням здоров`я та визнання дій відповідача дискримінаційними.

Ухвалою суду від 20.11.2023 року відкрито провадження у справі у порядку загального позовного провадження з викликом сторін.

У підготовчому засіданні представником відповідача подано відзив на позовну заяву, в якому також заявлено клопотання про заміну відповідача Публічного акціонерного товариства «Дніпрометиз» на його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю «Дніпрометиз ТАС». В обґрунтування клопотання посилається на те, що позачерговими загальними зборами акціонерів ПРАТ «Дніпрометиз» від 04.08.2023 було прийнято рішення припинити ПАТ «Дніпрометиз», шляхом його перетворення у ТОВ «Дніпрометиз ТАС», яке з моменту державної реєстрації виступатиме правонаступником всього майна, прав та обов`язків ПРАТ «Дніпрометиз». Додатково правосуб`єктність ТОВ «Дніпрометиз ТАС» підтверджується випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 05.12.2023.

Позивач у підготовчому засіданні не заперечував проти заявленого клопотання.

У підготовче засідання представник третьої особи не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Відповідно до ст.55 ЦПК Україниу разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Позачерговими загальними зборами акціонерів ПРАТ «Дніпрометиз» від 04.08.2023 було прийнято рішення припинити ПАТ «Дніпрометиз», шляхом його перетворення у ТОВ «Дніпрометиз ТАС», яке з моменту державної реєстрації виступатиме правонаступником всього майна, прав та обов`язків ПРАТ «Дніпрометиз». правосуб`єктність ТОВ «Дніпрометиз ТАС» підтверджується випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 05.12.2023.

На підставі викладеного, суд вважає за необхідне замінити відповідача Приватного акціонерного товариства «Дніпрометиз» на його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю «Дніпрометиз ТАС», місцезнаходження: 49000, Дніпропетровська область, м. Дніпро, пр. Слобожанський, 20.

Керуючисьст. 55, 260, 261 ЦПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Замінити відповідача Приватного акціонерного товариства «Дніпрометиз» на його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю «Дніпрометиз ТАС», місцезнаходження: 49000, Дніпропетровська область, м. Дніпро, пр. Слобожанський, 20, по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «ДНІПРОМЕТИЗ», третя особа Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області, про відшкодування шкоди, заподіяної ушкодженням здоров`я та визнання дій відповідача дискримінаційними ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «ДНІПРОМЕТИЗ», третя особа Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області, про відшкодування шкоди, заподіяної ушкодженням здоров`я та визнання дій відповідача дискримінаційними.

Зобов`язати відповідача та третю особу виконати вимоги ст.93 ЦПК України.

Відкласти підготовче засідання цивільної справи на 19.02.2024року о14-00годині.

Викликати у підготовче засідання позивача, відповідача та третю особу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя А. О. Михальченко

Дата ухвалення рішення17.01.2024
Оприлюднено30.01.2024
Номер документу116595341
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди, заподіяної ушкодженням здоров`я та визнання дій відповідача дискримінаційними

Судовий реєстр по справі —202/20308/23

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Михальченко А. О.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Михальченко А. О.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Михальченко А. О.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Михальченко А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні