Ухвала
від 22.01.2024 по справі 304/150/24
ПЕРЕЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 304/150/24 Провадження № 2-о/304/29/2024

У х в а л а

про прийняття заяви до розгляду та

відкриття провадження у цивільній справі

22 січня 2024 року м. Перечин

Суддя Перечинського районного суду Закарпатської області Чепурнов В.О., розглянув заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), заінтересована особа Перечинська міська рада Закарпатської області (89200 Закарпатська область Ужгородський район м. Перечин, пл. Народна, 16), про встановлення факту, що має юридичне значення,

У С Т А Н О В И В :

форма і зміст поданої заявником заяви відповідає вимогам ст. 293-294, 318 ЦПК України, копія заяви з копіями доданих до неї документів приєднані. Справа підсудна даному суду, підстав для повернення заяви відповідно до ч. 4 ст. 185 ЦПК України та відмови у відкритті провадження у справі відповідно до ч. 1 ст. 186 цього Кодексу немає. Судовий збір сплачено у повному обсязі.

Щодо залучення в якості заінтересованої особи Перечинської міської ради Закарпатської області суддя зауважує таке.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

З огляду на те, що порядок залучення заінтересованої особи у ЦПК України не врегульований, суддя, з врахуванням вказаних положень при залученні заінтересованої особи керується вимогами статей 52, 53 ЦПК України, що регулюють, зокрема, порядок залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, а саме правом суду залучити таку особу до участі у справі з власної ініціативи.

Так, з урахуванням вищевказаних положень, суддя вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи Перечинську міську раду Закарпатської області, оскільки рішення у справі може вплинути на права/обов`язки вказаного органу місцевого самоврядування.

Керуючись ч. 1, 2, 5 ст. 187, ст. 315, 316, 318 ЦПК України, суддя,

П О С Т А Н О В И В :

провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Перечинська міська рада Закарпатської області, про встановлення факту, що має юридичне значення відкрити.

Для забезпечення своєчасного та правильного вирішення справи провести такі дії до судового розгляду:

1) вивчити матеріали справи;

2) визначити час і місце судового розгляду справи.

Судове засідання призначити на 22 лютого 2024 року на 10.30 год, яке відбудеться за адресою: м. Перечин, пл. Народна, 15 Ужгородський район Закарпатська область.

Заінтересованій особі пропонується подати до суду відзив на заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а сторонам його копію з доданими до нього документами.

Заявник має право подати до суду відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня отримання відзиву, а заінтересовані особи заперечення протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив, але не пізніше 22 лютого 2024 року.

Копію ухвали про відкриття провадження негайно надіслати особам, які беруть участь у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки: http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: Чепурнов В. О.

СудПеречинський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення22.01.2024
Оприлюднено30.01.2024
Номер документу116597464
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —304/150/24

Рішення від 23.04.2024

Цивільне

Перечинський районний суд Закарпатської області

Ганько І. І.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Перечинський районний суд Закарпатської області

Чепурнов В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні