Ухвала
від 29.01.2024 по справі 943/1926/23
БУСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер №943/1926/23

Провадження № 2/943/265/2024

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 січня 2024 року м. Буськ

Буський районний суд Львівської області

в складі: головуючого-судді Кос І. Б.

за участю секретаря судового засідання Дутки С.І.

розглянувши у підготовчому судовому засідання в місті Буську цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Буської міської ради Золочівського району Львівської області про визнання права власності на спадкове майно, -

в с т а н о в и в :

позивач звернувся до суду з позовною заявою до Буської міської ради Золочівського району Львівської області про визнання права власності на спадкове майно.

Сторони у підготовче засідання не з`явилися.

У відповідності до ч. 2ст. 247 ЦПК Україниу разі неявки в судове засіданнявсіх учасниківсправи чи в разі якщо відповідно до положень цьогоКодексурозгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судовогопроцесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

До суду надійшла заява від ОСОБА_1 про заміну відповідача - Буську міську раду Золочівського району Львівської області на належного відповідача Красненську селищну раду Золочівського району Львівської області

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Відповідно до ст.51ЦПКУкраїни суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження залучити до участі у справі співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Як вбачається із позовної заяви, спадкове майно знаходиться на території колишньої Куткірської сільської ради Буського району Львівської області

Відповідно доп.6розділуV«Прикінцевітаперехідні положення»ЗаконуУкраїни"Про місцеве самоврядування в Україні" розпочата реорганізація сільских рад, розміщених поза адміністративним центром Красненської територіальної громади. Починаючи з 26 листопада 2020 року Красненська селищна рада є правонаступником прав і обов`язків сільських рад, які реорганізовуються, зокрема, Задвір`янської, Полтв`янської, Куткірської, Бортківської, Сторонибабської, Утішківської, Мармузовицької сільських рад, території яких включені до території сформованої Красненської територіальної громади.

На підставі викладеного, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання позивача та замінити первісного відповідача -Буську міську раду Золочівського району Львівської області на належного відповідача Красненську селищну раду Золочівського району Львівської області

Відповідно до п. 2 ч.2 ст.198ЦПКУкраїни суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

У зв`язку із заміною неналежного відповідач суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання.

Керуючись ст. ст. 189, 198 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

клопотання про заміну відповідачазадовольнити.

Замінити у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 первісного відповідача Буську міську раду Золочівського району Львівської області на належного відповідача Красненську селищну раду Золочівського району Львівської області.

Відкласти підготовче засідання на 01 березня 2024 року о 09.15 год.

У підготовче засідання викликати сторони по справі.

Направити на адресу Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

На підставіст.191 ЦПК Українивідповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; позивачукопію відзиву та доданих до нього документів. У разі не подання відповідачем відзиву суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відзив на позов подається за правилами, встановленимист. 178 ЦПК України.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя І. Б. Кос

Дата ухвалення рішення29.01.2024
Оприлюднено30.01.2024
Номер документу116598568
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —943/1926/23

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні