Ухвала
від 29.01.2024 по справі 906/60/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

майдан Путятинський, 3/65, м. Житомир, 10002, тел. (0412) 48 16 20,

e-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, web: https://zt.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ 03499916

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"29" січня 2024 р. м. Житомир Справа № 906/60/24

Господарський суд Житомирської області у складі судді Шніт А.В.,

розглянувши матеріали позовної заяви

Виконувач обов`язків керівника Бердичівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Північного офісу Держаудитслужби

до 1) Комунального некомерційного підприємства "Андрушівська міська лікарня" Андрушівської міської ради;

2) Фізичної особи - підприємця Чорної Марини Євгенівни

про визнання недійсним договору про закупівлю та застосування наслідків недійсності правочину та стягнення 287 400,00грн,

ВСТАНОВИВ:

Виконувач обов`язків керівника Бердичівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Північного офісу Держаудитслужби звернувся до Господарського суду Житомирської області з позовом до Комунального некомерційного підприємства "Андрушівська міська лікарня" Андрушівської міської ради та Фізичної особи-підприємця Чорної Марини Євгенівни про визнання недійсним договору про закупівлю товарів (робіт або послуг) за державні кошти №313 від 12.10.2020 та стягнення 287 400,00грн.

В обґрунтування позовних вимог прокурор вказує на порушення норм чинного законодавства про захист економічної конкуренції під час здійснення процедури публічних закупівель, внаслідок якої укладено оспорюваний договір.

В якості правових підстав прокурор посилається, зокрема, на ст.3, 13, 203, 215, 216, 228 Цивільного кодексу України, ст.1, 3, 7, 17 Закону України "Про публічні закупівлі", ст.1, 6, 50 Закону України "Про захист економічної конкуренції", ст.2, 7 Закону України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики".

Ухвалою суду від 15.01.2024 позовну заяву залишено без руху із зазначенням недоліків позовної заяви, способу та строку їх усунення.

23.01.2024 за х. №1134 до суду від виконувача обов`язків керівника Бердичівської окружної прокуратури надійшла заява про усунення недоліків позовної заяви з доданими до неї додатками.

Після усунення недоліків, позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.162 Господарського процесуального кодексу України. Підстав для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі, передбачених Господарським процесуальним кодексом України, немає.

Частиною 1 статті 176 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

Як вбачається з поданих матеріалів, позовна заява відповідає вимогам, визначеним статтею 162 Господарського процесуального кодексу України. Підстави для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені ГПК України, відсутні.

Згідно з п.4 ч.2 ст.176 Господарського процесуального кодексу України, про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій, зокрема, зазначається за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

З огляду на викладене, перевіривши матеріали позовної заяви, враховуючи норми ст.12 Господарського процесуального кодексу України, суд визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі та розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.12, 176, 234 Господарського процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на "29" лютого 2024 р. о 10:30. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Житомирської області за адресою: м.Житомир, майдан Путятинський,3/65 в залі судових засідань № 101.

4. Прокурору, позивачу:

- надати для огляду оригінали документів, на яких ґрунтуються позовні вимоги;

- надати інші докази, які підтверджують викладені у позовній заяві обставини (за наявності).

5. Відповідачам у 15-денний строк з дня вручення даної ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; направити прокурору, позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, у порядку, передбаченому статтями 165, 178 Господарського процесуального кодексу України. Докази направлення відзиву надати суду до початку підготовчого засідання.

6. Прокурору, позивачу надіслати суду, відповідачам відповідь на відзив у 7-денний строк з дня отримання відзиву, в порядку, передбаченому ч.3-6 ст.165, ст.166 Господарського процесуального кодексу України. Докази направлення відповіді на відзив надати суду до початку підготовчого засідання.

7. Відповідачам надіслати суду, прокурору, позивачу заперечення щодо відповіді на відзив у 5-денний строк з дня отримання відповіді на відзив, в передбаченому ч.3-6 ст.165, ст.167 Господарського процесуального кодексу України порядку. Докази направлення заперечення щодо відповіді на відзив надати суду до початку підготовчого засідання.

8. Учасникам судового процесу подання доказів по справі здійснювати відповідно до ст.80 Господарського процесуального кодексу України.

9. При направленні у судове засідання уповноважених представників, останнім мати при собі відповідно до ст.60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

10. Рекомендувати учасникам судового процесу:

- брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в порядку ст. 197 ГПК України (за умови наявності у суді відповідної технічної можливості на дату їх проведення);

- надавати процесуальні документи до суду через підсистему "Електронний суд": https://id.court.gov.ua/; офіційну електронну адресу суду: inbox@zt.arbitr.gov.ua;

- вказувати у процесуальних документах актуальні електронні адреси, в тому числі своїх представників, а також актуальні мобільні номери телефонів та найбільш зручний месенджер;

- подавати окремо оформленими документами заяви (клопотання) з кожного процесуального питання (ст. ст. 169,170 ГПК України).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Шніт А.В. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/

Друк:

1 - у справу

2 - Бердичівській окружній прокуратурі (через електронний суд)

3 - Житомирській обласній прокуратурі (через електронний суд)

4 - Північний офіс Держаудитслужби (через електронний суд)

5 - КНП "Андрушівська міська лікарня" Андрушівської міської ради (через електронний суд)

6 - Фізичній особі - підприємцю Чорній Марині Євгенівни, РНОКПП НОМЕР_1 (рек. з пов.) та на електронну пошту: ІНФОРМАЦІЯ_1

Дата ухвалення рішення29.01.2024
Оприлюднено01.02.2024
Номер документу116601356
СудочинствоГосподарське
Сутьзакупівлю та застосування наслідків недійсності правочину та стягнення 287 400,00грн

Судовий реєстр по справі —906/60/24

Ухвала від 25.04.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Шніт А.В.

Ухвала від 26.03.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Шніт А.В.

Ухвала від 29.02.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Шніт А.В.

Ухвала від 29.01.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Шніт А.В.

Ухвала від 15.01.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Шніт А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні