Ухвала
від 22.01.2024 по справі 935/3970/23
КОРОСТИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Коростишівський районний суд Житомирської області

Справа № 935/3970/23

Провадження № 2-о/935/21/24

У Х В А Л А

22 січня 2024 року м.Коростишів

Коростишівський районний суд Житомирської області в складі: головуючого - судді Василенка Р.О., присяжних: Савенець Г.М., Віскушенко Г.С., зі секретарем - Криворучко Я.В., за участю: представника заявника Ящик С.О. представника заінтересованої особи Бондара В.В., розглянувши увідкритому судовомузасіданні в порядку окремогопровадження цивільну справуза заявою органу опіки та піклування Коростишівської міської ради, заінтересована особа КНП «Коростишівська центральна района лікарня» ім. Д.І. Потєхіна» Коростишівської міської ради про визнання особи недієздатною,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Коростишівського районного суду Житомирської області перебуває вказана вище цивільна справа.

Представник заявника - Ящик С.О. у судовому засіданні заявила клопотання про залучення адвоката для представництва інтересів ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , як особи, стосовно якої вирішується питання про визнання фізичною особою недіїздатною, яке просить задвольнити.

Представник заінтересованої особи - Бондар В.В., у судовому засіданні не заперечив щодо задоволення клопотання.

Суд, дослідивши матеріали справи, заслухавши учасників, дійшов до наступного висновку.

Згідно ч. 5 ст. 293 ЦПК України, у випадках, встановленихпунктами 1,9і10частини другої цієї статті, в тому числі щодо визнання фізичної особи недієздатною, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги.

Відповідно до пункту 24 частини 1 статті 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу» право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами мають такі категорії фізичних осіб, а саме особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Враховуючи, що розгляд справ, зокрема про визнання фізичної особи недієздатною, проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа, та відсутність у матеріалах справи відомостей про наявність у ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адвоката, залученого на договірній основі, з метою забезпечення дотримання процесуальних прав та забезпечення процесуальних гарантій відносно фізичної особи у справі про визнання особи недієздатною, суд відповідно до положень ч. 5 ст. 293 ЦПК України вважає за необхідне, задовольнити подане клопотання та залучити адвоката з метою представництва інтересів ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 через Житомирський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 245, 293, 296, 299 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Залучити для представництва інтересів ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адвоката.

Доручити Житомирському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката для предтавництва інтересів ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 та забезпечити прибуття адвоката у судове засідання для участі у цивільній справі за заявою органу опіки та піклування Коростишівської міської ради, заінтересована особа КНП «Коростишівська центральна района лікарня» ім. Д.І. Потєхіна» Коростишівської міської ради про визнання особи недієздатною.

Оголосити у справі перерву до 27 лютого 2024 року о 11 год. 00 хв.

Копію ухвали направити до Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (місцезнаходження: вул. Гагаріна, 47, м. Житомир, 10002) для виконання та особам, які беруть участь у справі для відома.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 26.01.2024 року.

Суддя Роман ВАСИЛЕНКО

Присяжні: Галина САВЕНЕЦЬ

Галина ВІСКУШЕНКО

Дата ухвалення рішення22.01.2024
Оприлюднено31.01.2024
Номер документу116604576
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —935/3970/23

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні