Ухвала
від 29.01.2024 по справі 925/47/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

29 січня 2024 року м. Черкаси Справа № 925/47/24

Суддя Господарського суду Черкаської області Гладун А.І., розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ТІНЬКИ" до Чигиринської міської ради про визнання укладеними додаткових угод,

ВСТАНОВИВ:

11.01.2024 Товариство з обмеженою відповідальністю "ТІНЬКИ" (адреса місцезнаходження: 20924, Черкаська область, Черкаський район, село Тіньки) звернулось до Господарського суду Черкаської області з позовом до Чигиринської міської ради (адреса місцезнаходження: 20921, м. Чигирин, Черкаська область, вул. Богдана Хмельницького, 26).

Змістом позову є немайнові вимоги про визнання укладеними 29-ти додаткових угод про поновлення договорів оренди землі б\н від 01.10.2008, в редакції позивача.

11.01.2024 суддя ухвалив залишити позовну заяву без руху, установив Товариству з обмеженою відповідальністю "ТІНЬКИ" строк та спосіб для усунення недоліків позовної заяви шляхом подання до Господарського суду Черкаської області протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху:

- доказів сплати до Державного бюджету України судового збору у розмірі 9976,00 грн;

- належно засвідчені копії додатків до позовної заяви;

- відомості про наявність або відсутність у позивача електронного кабінету.

Ухвалу судді від 11.01.2024 про залишення позовної заяви без руху суд надіслав ТОВ "ТІНЬКИ" на офіційну електронну адресу в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, яку доставлено до електронного кабінету позивача 12.01.2024.

Відповідно до частини 2 статті 174 Господарського процесуального кодексу України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймає до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього кодексу (частина 3 статті 174 Господарського процесуального кодексу України).

Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою (частина 3 статті 174 Господарського процесуального кодексу України).

Позивач недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, не усунув.

Враховуючи вимоги частини 4 статті 174 Господарського процесуального кодексу України, суддя дійшов висновку про повернення позовної заяви і доданих до неї документів позивачу без розгляду.

Суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків (частина 6 статті 174 Господарського процесуального кодексу України).

Згідно з частиною 7 статті 174 Господарського процесуального кодексу України про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу, яку може бути оскаржено. Копія позовної заяви залишається в суді.

Суд звертає увагу позивача, що повернення позову без розгляду не обмежує позивача у доступі до правосуддя та не перешкоджає повторному зверненню до господарського суду у загальному порядку після усунення обставин, що були підставою для залишення позову без розгляду (ч. 8 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України).

Повернення позовної заяви без розгляду через не усунення недоліків позовної заяви не призводить до порушення права на справедливий судовий розгляд.

Позивач вправі звернутися до господарського суду, усунувши недоліки позовної заяви, які послугували залишенню позовної заяви без руху.

На підставі викладеного, керуючись статтями 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву з доданими до неї документами повернути Товариству з обмеженою відповідальністю "ТІНЬКИ" без розгляду.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду протягом 10 днів з дня її складення може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Північного апеляційного господарського суду.

Суддя А.І. Гладун

Дата ухвалення рішення29.01.2024
Оприлюднено31.01.2024
Номер документу116605706
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання укладеними додаткових угод

Судовий реєстр по справі —925/47/24

Ухвала від 29.01.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гладун А. І.

Ухвала від 11.01.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гладун А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні