Ухвала
від 29.01.2024 по справі 948/43/24
МАШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 948/43/24

Провадження № 2/948/140/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

29.01.2024 суддя Машівського районного суду Полтавської області Косик С.М., розглянувши позовну заяву Машівської селищної ради Полтавської області, місцезнаходження: вул. Незалежності, 113, смт Машівка Полтавської області, до ОСОБА_1 , відомості про зареєстроване місце проживання відсутні, фактичне місце проживання: АДРЕСА_1 , про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення,

у с т а н о в и л а :

у січні 2024 року до Машівського районного суду Полтавської області надійшла зазначена позовна заява, мотивована тим, що ухвалою Машівського районного суду Полтавської області кримінальне провадження в частині обвинувачення ОСОБА_1 у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 2 ст. 125 КУпАП, закрито у зв`язку з відмовою потерпілого від обвинувачення. Натомість відповідно до інформації КНП «Машівська лікарня» потерпілий від цього кримінального правопорушення ОСОБА_2 перебував на стаціонарному лікуванні у хірургічному відділенні зазначеного закладу з 01.01.2023 по 04.01.2023 і загальна сума витрат закладу охорони здоров`я на стаціонарне лікування ОСОБА_2 склала 4877,97 грн. Позивач стверджує, що ці кошти підлягають відшкодуванню відповідачем ОСОБА_1 , який добровільно нанесені збитки не відшкодував.

Позовна заява подана з додержанням вимог статтей 175, 177 ЦПК України, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні. Позовна заява підсудна Машівському районному суду Полтавської області і по справі може бути відкрито провадження.

Відповідно до ст. 19, 274 ЦПК України, враховуючи ціну позову, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів, справа може бути віднесена до малозначних та розглянута за правилами спрощеного позовного провадження, але з викликом сторін.

Також уважаю необхідним вирішити питання про залучення до участі у справі третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, а саме - Комунальне некомерційне підприємство «Машівська лікарня» Машівської селищної ради Полтавської області, оскільки рішення у справі може вплинути на його права та обов`язки, та про це заявив позивач.

Керуючись ст. 13, 19, 53, 187, 274, 279 ЦПК України, -

у х в а л и л а :

відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою Машівської селищної ради Полтавської області, місцезнаходження: вул. Незалежності, 113, смт Машівка Полтавської області, до ОСОБА_1 , відомості про зареєстроване місце проживання відсутні, фактичне місце проживання: АДРЕСА_1 , про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення.

Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 09 год 00 хв 27 лютого 2024 року в приміщенні Машівського районного суду Полтавської області за адресою: вул. Незалежності, 116, смт Машівка.

Залучити до участі в справі як третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Комунальне некомерційне підприємство «Машівська лікарня» Машівської селищної ради Полтавської області, місцезнаходження: вул. Незалежності, 112-В, смт Машівка Полтавської області.

Роз`яснити відповідачу,що вінмає правоподати відзивна позові всіписьмові таелектронні докази(якіможливо доставитидо суду),висновки експертіві заявисвідків,що підтверджуютьзаперечення протипозову протягом п`ятнадцяти днів із дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі, копія якого разом з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відзиву у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Позивач має право подати відповідь на відзив, відповідач заперечення, протягом п`яти днів із дня отримання відзиву на позов та відповіді на відзив, відповідно, копія якої повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив чи заперечення. У разі не надання відповіді на відзив чи заперечення у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, має право подати письмові пояснення щодо позову протягом п`яти днів із дня його отримання, щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання, копія яких повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду. У разі ненадання письмових пояснень у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами. Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення у тому ж самому порядку, до розгляду справи по суті.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається : http://court.gov.ua/fair/

Надіслати учасникам справи копії цієї ухвали, а відповідачу та третій особі також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С. М. Косик

Дата ухвалення рішення29.01.2024
Оприлюднено31.01.2024
Номер документу116625792
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —948/43/24

Рішення від 26.03.2024

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні