Ухвала
від 30.01.2024 по справі 754/6071/23
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

2/754/214/24

Справа № 754/6071/23

У Х В А Л А

Іменем України

30 січня 2024 рокусуддя Деснянського районного суду м. Києва Панченко О.М., розглянувши заяву позивача - ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРИВАТІНВЕСТ", треті особи: Держпродспоживслужба, Сервісний центр Gorenje в Україні про захист прав споживачів,

ВСТАНОВИВ:

29.01.2024 через підсистему "Електронний суд" від позивачки до суду надійшла заява про участь у судовому засіданні відкладеному на 06.02.2024 о 12.00 годині в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до ч. 3 ст. 212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23 квітня 2020 року затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі Порядок) у новій редакції.

У пунктах 1-5 розділу ІІІ цього Порядку визначено, що Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою. У разі, якщо учасник не має електронного підпису (або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), то він повинен попередньо зареєструватись в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації. При цьому, в своїй заяві про участь у судовому засіданні, поданій відповідно до пункту 3 цього розділу, учасник справи повинен вказати про наявність або відсутність у нього електронного підпису.

Рішення про можливість підтвердити особу учасника справи, що не має електронного підпису, а також рішення про обрання Системи, що буде використана для проведення судового засідання в режимі відеоконференції, приймається Головуючим суддею, у провадженні якого знаходиться справа.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. У заяві учасник справи обов`язково зазначає: - назву суду; - номер судової справи; - дату та час судового засідання, в якому учасник бажає взяти участь в режимі відеоконференції; - своє прізвище, ім`я та по-батькові; - свій статус в судовій справі; - електронну адресу, яка використана їм для реєстрації в Системі; - назву системи, яка пропонується для проведення відеоконференцз`язку (у разі використання іншого програмного забезпечення, ніж розміщеного за посиланням vkz.court.gov.ua); - номер телефону для зв`язку із судом; - відмітку про наявність або відсутність електронного підпису.

Копія заяви в той самий строк надсилається учасником, що подав заяву, іншим учасникам справи.

Заява подається до суду та надсилається іншим учасникам справи в порядку, визначеному процесуальним законодавством, дозволеними засобами зв`язку.

Враховуючи те, що копія заяви позивача завчасно не направлена іншим учасникам у справі, суд дійшов висновку про відмову в задоволенні вказаної заяви.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні заяви позивача - ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРИВАТІНВЕСТ", треті особи: Держпродспоживслужба, Сервісний центр Gorenje в Україні про захист прав споживачів - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Панченко

Дата ухвалення рішення30.01.2024
Оприлюднено31.01.2024
Номер документу116627314
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживачів

Судовий реєстр по справі —754/6071/23

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Панченко О. М.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Панченко О. М.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Панченко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні