Постанова
від 30.01.2024 по справі 494/154/24
БЕРЕЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Березівський районний суд Одеської області

30.01.2024

Справа № 494/154/24

Провадження № 3/494/106/24

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30.01.2024 року м. Березівка

Суддя Березівського районного суду Одеської області Римар І.А., ознайомившись з матеріалами справи про адміністративне правопорушення, яке надійшло від управління стратегічних розслідувань в Одеській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, місце реєстрації та проживання: АДРЕСА_1 , до адміністративної відповідальності протягом року не притягувався, за частиною першою статті 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07.12.1984 року зі змінами та доповненнями (далі - КУпАП),

ВСТАНОВИВ:

25.01.2024 року від управління стратегічних розслідувань в Одеській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України надійшов матеріал справи про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 , за вчинення правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 172-4 КУпАП.

Згідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями вказана справа надійшла в провадження судді Римар І.А.

У зв`язкуз надмірнимнавантаженням ,яке виходитьза межіфізичної можливостірозгляду кожноїсправи урозумні строки,оскільки уБерезівському районномусуді Одеської областінаразі працює2(два)судді (штатначисельність 4(чотири)судді та суддя Панчишин А.Ю перебував у щорічній відпустці з 01.01.2024 року по 25.01.2024 року) та які є водночас слідчими суддями на території колишнього Ширяївського, Іванівського, Миколаївського , частини Лиманського та Березівського районів, усі справи фактично надходили лише судді Римар І.А., а тому суд позбавлений можливості проводити розгляд справ в розумні строки визначені КУпАП.

Ознайомившись, за можливістю, з матеріалами справи, суд доходить до наступного висновку:

Положеннями ст. 276 КУпАПпередбачено, що справа про адміністративне правопорушення розглядається за місцем його вчинення.

Управлінням стратегічних розслідувань в Одеській області матеріали справи направлені відповідно ст.276 КУпАП до Березівського районного суду Одеської області за місцем вчинення правопорушення.

Водночас, судом встановлено, що підставою для складання протоколу про адміністративне правопорушення стало те, що ОСОБА_1 , якого призначено радником голови Березівської районної ради Одеської області був засновником ТОВ «Ісаєве Харвест-Агро Групп» (Одеська область, Березівський район, с. Ісаєве, провулок Радісний, буд.11), що має на меті одержання прибутку та за період з 1 кварталу 2022 року по 3 квартал 2022 року отримав дохід у вигляді заробітної плати від ТОВ «Ісаєве Харвест Групп» (ЄДРПОУ 44416090), чим порушив вимоги п.1 ч.1 ст.25 Закону України «Про запобігання корупції».

Як вбачається з матеріалів справи, місцем знаходження юридичної особи ТОВ «Ісаєве Харвест-Агро Групп» є Одеська область, Березівський район, с. Ісаєве, провулок Радісний, буд.11 та оскільки, ОСОБА_1 був засновником та отримував заробітну плату у ТОВ «Ісаєве Харвест-Агро Групп», як зазначено у протоколі про адміністративне правопорушення, тому саме за даною юридичною адресою місцезнаходження товариства є місцем вчинення даного адміністративного правопорушення.

При цьому суд враховує, що відповідно доПостанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020,яка набралазаконної сили19.07.2020,у Одеськійобласті утвореноБерезівський район(задміністративним центрому містіБерезівка)та відповіднимскладом,а саме: територій Андрієво-Іванівської сільської, Березівської міської, Великобуялицької сільської, Знам`янської сільської, Іванівської селищної, Коноплянської сільської, Курісовської сільської, Миколаївської селищної, Новокальчевської сільської, Петровірівської сільської, Раухівської селищної, Розквітівської сільської, Старомаяківської сільської, Стрюківської сільської, Чогодарівської сільської, Ширяївської селищної територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Разом з цим, до утворення вказаного нового Березівського району Одеської області територія с. Ісаєве входила до території Миколаївського району Одеської області та справи відносились за територіальною юрисдикцією до Миколаївського районного суду Одеської області.

Згідно з п.3-1«Прикінцевих та перехідних положень» Закону України «Про судоустрій і статус суддів», до набрання чинності законом України щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв`язку з утворенням (ліквідацією) районів відповідні місцеві суди продовжують здійснювати свої повноваження у межах територіальної юрисдикції, визначеної до набрання чинності Постановою Верховної Ради України "Про утворення та ліквідацію районів" від 17 липня 2020 року№ 807-IX, але не довше ніж один рік з дня припинення чи скасування воєнного стану на території України, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року№ 64/2022"Про введення воєнного стану в Україні", затвердженого Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року№ 2102-IX..

На даний час, закону України щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв`язку з утворенням (ліквідацією) районів, Верховною Радою України не ухвалено.

Так, до набрання чинностіПостановою Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020, с. Ісаєве не належало до Березівського району Одеської області, натомість належало до Миколаївського району Одеської області.

Таким чином, даний адміністративний матеріал повинен бути направлений до відповідного суду, який продовжує здійснювати свої повноваження в межах територіальної юрисдикції, визначеної до набрання чинності вищевказаною постановою, а саме Миколаївського районного суду Одеської області.

З огляду на викладене, враховуючи вищевказані положенняЗакону України «Про судоустрій і статус суддів»про те, що місцеві суди продовжують здійснювати свої повноваження у межах територіальної юрисдикції, визначеної до набрання чинності Постановою ВРУ «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020 № 807-IX, з наданих у протоколі відомостей вбачається, що дана справа про адміністративне правопорушення не відноситься до підсудності Березівського районного суду Одеської області, а підлягає розгляду у Миколаївському районному суді Одеської області.

Керуючись ст. ст.276,278 КУпАП, суд,-

ПОСТАНОВИВ :

Матеріали справи №494/154/24 про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за вчинення правопорушення, передбаченого частиною першою статті 172-4 КУпАП направити за підсудністю до Миколаївського районного суду Одеської області( 67000, Одеська область, Миколаївський район,с. Миколаївка,вулиця Центральна,будинок 3).

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя І.А. Римар

СудБерезівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення30.01.2024
Оприлюднено01.02.2024
Номер документу116632845
СудочинствоАдмінправопорушення
КатегоріяАдміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією Порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності

Судовий реєстр по справі —494/154/24

Постанова від 22.05.2024

Адмінправопорушення

Миколаївський районний суд Одеської області

Корсаненкова О. О.

Постанова від 22.05.2024

Адмінправопорушення

Миколаївський районний суд Одеської області

Корсаненкова О. О.

Постанова від 12.03.2024

Адмінправопорушення

Миколаївський районний суд Одеської області

Корсаненкова О. О.

Постанова від 30.01.2024

Адмінправопорушення

Березівський районний суд Одеської області

Римар І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні