Ухвала
від 30.01.2024 по справі 754/1274/24
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

2/754/2038/24

Справа № 754/1274/24

У Х В А Л А

Іменем України

30 січня 2024 року Київ

Суддя Деснянського районного суду міста Києва Гринчак О.І., вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, перевіривши виконання вимог ст. 175-177 ЦПК України за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Євро-Клінт»</a>, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Товариство з обмеженою відповідальністю «Глобал строй-3» про визнання майнового (речового) права на об`єкт незавершеного будівництва,

В С Т А Н О В И Л А:

Позивач, ОСОБА_1 , через представника - адвоката Чвир Олену Михайлівну, звернувся до Деснянського районного суду міста Києва з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Євро-Клінт»</a>, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Товариство з обмеженою відповідальністю «Глобал строй-3» про визнання майнового (речового) права на об`єкт незавершеного будівництва.

Позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків з огляду на таке.

Відповідно до абзацу другого частини першої статті 185 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху також у разі, якщо позовну заяву подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 14 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

Згідно з ч. 6 ст. 14 ЦПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, зареєстровані за законодавством України як юридичні особи, їх територіальні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява зокрема повинна містити відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Позовна заява підписана представником позивача - адвокатом Чвир О.М., однак в ній не зазначено відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету у адвоката та у самого позивача.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст. 175 і 177 ЦПК України, постановляє ухвалу, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб та строк їх усунення.

Залишення позову без руху з зазначених вище підстав не є по своїй суті обмеженням права на доступ до суду, оскільки відповідає вимогам закону та основним засадам цивільного судочинства, та є необхідним для справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду та вирішення справи.

Вище викладене дає підстави для висновку, що позовна заява не відповідає вимогам закону, а тому підлягає залишенню без руху з наданням строку на їх усунення.

На підставі викладеного, керуючись ст. 175, 177, 185 ЦПК України,

УХВАЛИЛА:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Євро-Клінт»</a>, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Товариство з обмеженою відповідальністю «Глобал строй-3» про визнання майнового (речового) права на об`єкт незавершеного будівництва залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

У разі невиконання ухвали суду у зазначений строк заяву вважати неподаною та повернути заявнику зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Ухвала підписана в день її постановлення.

Суддя Деснянського районного

суду міста Києва Оксана ГРИНЧАК

Дата ухвалення рішення30.01.2024
Оприлюднено01.02.2024
Номер документу116633524
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання майнового (речового) права на об`єкт незавершеного будівництва

Судовий реєстр по справі —754/1274/24

Рішення від 30.04.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні