Ухвала
від 29.01.2024 по справі 460/49384/22
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

щодо поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа

до виконання

29 січня 2024 року Р і в н е№460/49384/22

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді У.М. Нор розглянув в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області про поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання у справі за адміністративним позовом

Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області

до Приватного підприємства "ПАТАР"

про стягнення заборгованості по фактичних витратах на виплату та доставку пільгових пенсій

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Рівненського окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області до Приватного підприємства "ПАТАР", в якому позивач просив суд стягнути на його користь суму заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.

Рішенням Рівненського окружного адміністративного суду від 22.05.2023 позовні вимоги Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області задоволено повністю. Стягнуто з Приватного підприємства "ПАТАР" на користь позивача суму заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій 87500,37 грн.

10.07.2023 позивачу по справі виданий виконавчий лист.

12.01.2024 Головне управління Пенсійного фонду України в Рівненській області звернулося до суду із заявою про поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання.

Дану заяву обгрунтовано тим, що строк пред`явлення виконавчого листа протягом трьох місяців з наступного дня після набрання рішенням законної сили. Однак виконавчий лист виданий 10.07.2023, а отримав його орган Пенсійного фонду України лише 14.11.2023, про що свідчить довідка про видачу виконавчого листа, відповідно до даних автоматизованої системи даних «Діловодство спеціалізованого суду». Тому, заявник просить суд поновити строк пред`явлення до виконання виконавчого листа.

Суд вважає за можливе розглянути заяву про поновлення строку для пред`явлення його до виконання без участі учасників справи.

Перевіривши юридичну та фактичну обґрунтованість мотивів, покладених заявником в основу заяви про поновлення строку для його пред`явлення до виконання, суд дійшов висновку про необхідність задоволення такої заяви з огляду на наступне.

Відповідно до статті 1 Закону України «Про виконавче провадження» від 02.06.2016 № 1404-VIII (далі Закон №1404) виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Відповідно до частини першої статті 12 Закону №1404 виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

Відповідно до частини шостої статті 12 Закону №1404 стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який видав виконавчий документ, або до суду за місцем виконання.

Тобто, згідно наведеної норми Закону, стягувач має право на поновлення строку пред`явлення виконавчого документа, виданого судом, у порядку, визначеному законом.

Згідно з частиною першою статті 376 КАС України стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Суд дійшов висновку, що поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання сприятиме забезпеченню стягувачу права на справедливий суд та забезпечуватиме виконання судового рішення у справі.

За таких обставин, строк пред`явлення виконавчого листа до виконання підлягає поновленню.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що заяву слід задовольнити повністю.

Керуючись статтями 241, 256, 295, 376 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області про поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання у справі №460/49384/22 за адміністративним позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області до Приватного підприємства "ПАТАР" про про стягнення заборгованості по фактичних витратах на виплату та доставку пільгових пенсій - задовольнити повністю.

Поновити пропущений строк для пред`явлення до виконання виконавчого листа по справі №460/49384/22, виданого Рівненським окружним адміністративним судом 10.07.2023, про стягнення з Приватного підприємства "ПАТАР" на користь Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області суми заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій у розмірі 87500,37 грн.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Апеляційна скарга подається безпосередньо до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Повний текст ухвали складений 29 січня 2024 року

Суддя У.М. Нор

Дата ухвалення рішення29.01.2024
Оприлюднено01.02.2024
Номер документу116645991
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по фактичних витратах на виплату та доставку пільгових пенсій

Судовий реєстр по справі —460/49384/22

Ухвала від 29.01.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

У.М. Нор

Рішення від 22.05.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

У.М. Нор

Ухвала від 19.12.2022

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

У.М. Нор

Ухвала від 06.12.2022

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

У.М. Нор

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні