Ухвала
від 30.01.2024 по справі 609/765/22
ШУМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Справа № 609/765/22

6/609/2/2024

30 січня 2024 року Шумський районний суд Тернопільської області

в складі головуючої судді Катерняк О.М.

за участю секретаря судового засідання Мацишиної Г.О.

розглянувши увідкритому судовому засіданні в залі суду в м. Шумськ клопотання представника заявника ОСОБА_1 адвоката Кожевнікової Олени Валеріївни про надання відстрочки у виконанні рішення Шумського районного суду Тернопільської області від 06 листопада 2023 року у цивільній справі №609/765/22,

учасники справи - не з`явилися,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває клопотання адвоката Кожевнікової Олени Валеріївни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 про надання відстрочки у виконанні рішення Шумського районного суду Тернопільської області від 06 листопада 2023 року у цивільній справі №609/765/22 за позовною заявою Релігійної організації «Парафія Святого Георгія Побідоносця села Бриків Шумського району Тернопільської області Тернопільської єпархії Православної Церкви України» до ОСОБА_1 про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні нерухомим майном шляхом примусового виселення із житлового будинку.

Клопотання мотивоване тим, що рішенням суду від 06 листопада 2023 року позов Релігійної організації «Парафія Святого Георгія Побідоносця села Бриків Шумського району Тернопільської області Тернопільської єпархії Православної Церкви України» задоволено повністю. Зобов`язано усунути перешкоди у користуванні та розпорядженні житловим будинком з господарськими будівлями за адресою: АДРЕСА_1 , який належить на праві приватної власності Релігійній організації «Парафія Святого Георгія Побідоносця села Бриків Шумського району Тернопільської області Тернопільської єпархії Православної Церкви України» (код ЄДРПОУ 22605519), шляхом примусового виселення із вказаного житлового будинку ОСОБА_1 . А також стягнуто з ОСОБА_1 судовий збір на користь Релігійної організації «Парафія Святого Георгія Побідоносця села Бриків Шумського району Тернопільської області Тернопільської єпархії Православної Церкви України» (код ЄДРПОУ 22605519) у розмірі 2481 грн. (дві тисячі чотириста вісімдесят одну гривню).

У зв`язку з тим, що ОСОБА_1 хворіє, просить надати відстрочку у виконанні даного рішення.

Ухвалою суду від 08 січня 2024 року відкрито провадження за даною заявою, призначено розгляд на 15 січня 2024 року, який було відкладено на 30 січня 2024 року за клопотанням представника заявника.

Сторони в судове засідання не з`явились.

Заявник ОСОБА_1 та її представник адвокат Кожевнікова О.В., будучи належним чином повідомлені про місце, дату та час розгляду справи в судове засіданні не з`явились, про причини неявки суд не повідомили.

Представник позивача Релігійної організації «Парафія Святого Георгія Побідоносця села Бриків Шумського району Тернопільської області Тернопільської єпархії Православної Церкви України» - адвокат Керея Ю.Б. подала до суду заяву про розгляд справи без її участі. Вважає, що клопотання на даний час являється не актуальним, тому просить відмовити у задоволенні клопотання.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає клопотання таким, що не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1ст. 435 ЦПК Україниза заявою сторони суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, а за заявою стягувача чи виконавця (у випадках, встановлених законом), - встановити чи змінити спосіб або порядок його виконання. Частиною 3 зазначеної статті передбачено, що підставою для встановлення або зміни способу або порядку виконання, відстрочення або розстрочення виконання судового рішення є обставини, що істотно ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим.

Відстрочка виконання рішення суду - це відтермінування у часі належного строку виконання рішення суду в цілому. Надання відстрочки судом полягає у визначенні нової конкретної, більш пізньої ніж первинна, дати, з настанням якої й після завершення строку відстрочки рішення має бути виконано повністю. При розгляді заяв щодо відстрочки виконання рішення необхідно виходити з міркувань доцільності та об`єктивної необхідності надання саме таких строків відтермінування виконання рішення в цілому; наявність підстави для відтермінування має бути доведена боржником. Строки такого відтермінування знаходяться у прямій залежності від обставин, що викликають необхідність надання додаткового строку до повного виконання рішення суду. Надання відстрочки виконання рішення суду не може створювати занадто або безпідставно привілейовані умови для боржника.

Судом встановлено, що рішенням Шумського районного суду Тернопільської області №609/765/22 від 06 листопада 2023 року повністю задоволено позов Релігійної організації «Парафія Святого Георгія Побідоносця села Бриків Шумського району Тернопільської області Тернопільської єпархії Православної Церкви України» до ОСОБА_1 про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні нерухомим майном шляхом примусового виселення із житлового будинку. Зокрема, зобов`язано усунути перешкоди у користуванні та розпорядженні житловим будинком з господарськими будівлями за адресою: АДРЕСА_1 , який належить на праві приватної власності Релігійній організації «Парафія Святого Георгія Побідоносця села Бриків Шумського району Тернопільської області Тернопільської єпархії Православної Церкви України» (код ЄДРПОУ 22605519), шляхом примусового виселення із вказаного житлового будинку ОСОБА_1 . А також стягнуто з ОСОБА_1 судовий збір на користь Релігійної організації «Парафія Святого Георгія Побідоносця села Бриків Шумського району Тернопільської області Тернопільської єпархії Православної Церкви України» (код ЄДРПОУ 22605519) у розмірі 2481 грн. (дві тисячі чотириста вісімдесят одну гривню).

На виконання даного рішення заступником начальника Шумського відділу державної виконавчої служби у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Степанишиним Анатолієм Борисовичем 21 грудня 2023 року відкрито виконавче провадження № 73660699 про стягнення з ОСОБА_1 на користь РО «Парафія Святого Георгія Побідоносця села Бриків Шумського району Тернопільської області Тернопільської єпархії Православної Церкви України» 2481 грн. судового збору.

Крім того, на виконання даного рішення заступником начальника Шумського відділу державної виконавчої служби у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Степанишиним Анатолієм Борисовичем 22 грудня 2023 року відкрито виконавче провадження № 73660945 про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні житловим будинком з господарськими будівлями за адресою: АДРЕСА_1 , який належить на праві приватної власності Релігійній організації «Парафія Святого Георгія Побідоносця села Бриків Шумського району Тернопільської області Тернопільської єпархії Православної Церкви України» (код ЄДРПОУ 22605519), шляхом примусового виселення із вказаного житлового будинку ОСОБА_1 .

Представником позивача Релігійної організації «Парафія Святого Георгія Побідоносця села Бриків Шумського району Тернопільської області Тернопільської єпархії Православної Церкви України» - адвокатом Кереєю Ю.Б. долучено до матеріалів справи Акт державного виконавця від 15 січня 2024 року, яким встановлено наступне: ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителькою АДРЕСА_1 , усунуто перешкоди у користуванні та розпорядженні житловим будинком з господарськими будівлями за адресою: АДРЕСА_1 , який належить на праві приватної власності Релігійній організації «Парафія Святого Георгія Побідоносця села Бриків Шумського району Тернопільської області Тернопільської єпархії Православної Церкви України», шляхом виселення відповідно до ст. 66 Закону України «Про виконавче провадження» із вказаного житлового будинку, який знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 . Станом на 15 січня 2024 року ОСОБА_1 за вищезазначеною адресою не проживає. Опис майна не проводився.

30 січня 2024 року на адресу Шумського районного суду Тернопільської області з Шумського відділу ДВС у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції надійшла постанова заступника начальника Шумського відділу державної виконавчої служби у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Степанишина Анатолія Борисовича від 19 січня 2024 року про закінчення виконавчого провадження №73660699 щодо примусового виконання виконавчого листа №609/765/22 від 18.12.2023 про стягнення з ОСОБА_1 на користь РО Парафія Святого Георгія Побідоносця суд.збору 2481 грн, у зв`язку із його фактичним виконанням.

Також, 30 січня 2024 року на адресу Шумського районного суду Тернопільської області з Шумського відділу ДВС у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції надійшла постанова заступника начальника Шумського відділу державної виконавчої служби у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Степанишина Анатолія Борисовича від 18 січня 2024 року про закінчення виконавчого провадження №73660945, щодо примусового виконання виконавчого листа №609/765/22 від 18.12.2023 про усунення перешкоди у користуванні та розпорядженні житловим будинком з господарськими будівлями за адресою: АДРЕСА_1 , який належить на праві приватної власності Релігійній організації «Парафія Святого Георгія Побідоносця села Бриків Шумського району Тернопільської області Тернопільської єпархії Православної Церкви України», шляхом примусового виселення із вказаного житлового будинку ОСОБА_1 , у зв`язку із його фактичним виконанням.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що питання про відстрочку виконання рішення суду від 06.11.2023 на даний час втратило свою актуальність, оскільки зазначене рішення суду фактично виконане, у зв`язку з чим, суд не вбачає передбачених законом підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючисьст. 435 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні клопотання адвоката Кожевнікової Олени Валеріївни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 , про надання відстрочки у виконанні рішення Шумського районного суду Тернопільської області від 06 листопада 2023 року у цивільній справі №609/765/22 за позовною заявою Релігійної організації «Парафія Святого Георгія Побідоносця села Бриків Шумського району Тернопільської області Тернопільської єпархії Православної Церкви України» до ОСОБА_1 про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні нерухомим майном шляхом примусового виселення із житлового будинку - відмовити.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційної скарги не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала суду, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається до Тернопільського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення або повного її складення.

Ухвала суду складена та підписана 30 січня 2024 року.

Суддя: Оксана КАТЕРНЯК

Дата ухвалення рішення30.01.2024
Оприлюднено01.02.2024
Номер документу116651166
СудочинствоЦивільне
Сутьнадання відстрочки у виконанні рішення Шумського районного суду Тернопільської області від 06 листопада 2023 року у цивільній справі №609/765/22, учасники справи - не з`явилися

Судовий реєстр по справі —609/765/22

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

Рішення від 06.11.2023

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

Рішення від 25.10.2023

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

Ухвала від 14.09.2023

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

Ухвала від 08.03.2023

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

Ухвала від 14.02.2023

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Катерняк О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні