Ухвала
від 30.01.2024 по справі 405/6730/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/6730/23

провадження № 1-кс/405/209/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30.01.2024 м. Кропивницький

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянув клопотання старшого слідчого ВРЗЗС СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів.

Суд перевірив матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42023122010000166 від 05.09.2023 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні за №42023122010000166 від 05.09.2023 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.

Слідчий в обґрунтування клопотання зазначив, Під час досудового розслідування встановлено, що на території Кіровоградської області функціонує механізм незаконного переправлення осіб через державний кордон України до країн ЄС всупереч нормам встановленим законодавством, до функціонування якого причетні невстановлені посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 - депутат ІНФОРМАЦІЯ_2 від ШПІ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та працівники ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

В ході проведення гласних слідчих (розшукових) дій отримано інформацію, що невстановлені посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , які входять до складу обласної комісії з розгляду документів для прийняття рішення про виїзд за межі України, ймовірно, за попереднього змовою, маючи корупційні домовленості із ОСОБА_4 , сприяли виїзду за межі України зазначеного депутата ІНФОРМАЦІЯ_2 за кордон через систему « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

В ході проведення слідчих розшукових дій у частині пошуку інформації стосовно місць, де ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , або інші невстановлені посадові особи можуть зберігати докази вчинення ними злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України, додатково було встановлено, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , уродженка Кіровоградської обл., м.Світловодськ, фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 , будучи керівником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , з корисливих мотивів, за попередньою змовою з невстановленими посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 , які входять до складу обласної комісії з розгляду документів для прийняття рішення про виїзд за межі України, незаконно переправила ОСОБА_4 , через Державний кордон України, шляхом надання засобів та усунення перешкод, а саме фіктивно працевлаштувала ОСОБА_4 водієм ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_2 ) з метою нібито отримання гуманітарної допомоги.

Встановлено, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , уродженець с. Сотниківка Яготинського р-ну Київської області, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 , фактично проживає за адресою: АДРЕСА_4 . Використовує мобільний термінал з сім-картою НОМЕР_2 .

Крім того встановлено, що дружина ОСОБА_4 , а саме ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_8 користується мобільним терміналом з сім картою НОМЕР_3 .

Слідчим стверджується,що інформаціяпро наданнятелекомунікаційних послуг,у томучислі отриманняпослуг,їх тривалість,зміст (вихіднихта вхідних)з`єднання,тривалості кожногоз нихта маршрутівпередавання (зприв`язкою добазових станцій),прив`язки доsim-картки,повної деталізаціїтелефонних розмовпо вказанимномерам,що знаходитьсяу володінніоператора мобільногозв`язку операторамобільного зв`язкуПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 »,яке розташованеза юридичноюадресою: АДРЕСА_5 , має важливе значення для кримінального провадження, іншими способами неможливо одержати фактичні дані для встановлення істини у провадженні, так як оператор мобільного зв`язку посилаючись на ст. 162 КПК України стверджує, що інформація, яка міститься у нього відноситься до охоронюваної законом таємниці, а тому вимагає постановлення ухвали відповідно до якої органи досудового розслідування і матимуть можливість тимчасового доступу до речей та документів, які містять необхідну інформацію.

За вказаних обставин слідчий просить клопотання задовольнити.

Слідчий в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, причини неявки не повідомив.

Представники ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », в судове засідання не з`явились про дату, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином, причини неявки не повідомили.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється

Дослідивши матеріали клопотання, якими обґрунтовується необхідність надання тимчасового доступу, слідчий суддя дійшов до наступних висновків.

Судом встановлено, що слідчими ВРЗЗС СУ ГУНП в Кіровоградській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження,внесеного 05.09.2023до Єдиногореєстру досудовихрозслідувань № 42023122010000166 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.

Статтею 159 КПК України визначено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

З матеріалів, доданих до клопотання вбачається, що є достатні підстави вважати, що зазначені у клопотанні документи, до яких просить слідчий надати тимчасовий доступ, які перебувають у володінні оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 »(розташоване за юридичною адресою: АДРЕСА_5 ).

Слідчим доведено, що вищезазначені документи самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема, встановлення осіб, що причетні до вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 162 КПК України, документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, містять охоронювану законом таємницю, а саме, інформацію, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо, та слідчим доведена можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

На підставі викладеного, слідчий суддя приходить до висновку про надання тимчасового доступу до документів, зазначених в клопотанні, які перебувають у володінні оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 ».

Керуючись ст.ст. 159-166, 309, 369-372 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого ВРЗЗС СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати групіслідчих укримінальному провадженні,відомості прояке внесені05.09.2023до Єдиногореєстру досудовихрозслідувань № 42023122010000166 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України,а саме: старшому слідчому ВРЗЗС СУ ГУНП в Кіровоградській області капітану поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому в ОВС ВРЗЗС СУ ГУНП в Кіровоградській області капітану поліції ОСОБА_7 , старшому слідчому в ОВС ВРЗЗС СУ ГУНП в Кіровоградській області майору поліції ОСОБА_8 , старшому слідчому СУ ГУНП в Кіровоградській області підполковнику поліції ОСОБА_9 , слідчому ВРЗЗССУ ГУНПв Кіровоградськійобласті старшомулейтенанту поліції ОСОБА_10 ,заступнику начальникавідділу СУГУНП вКіровоградській областімайору поліції ОСОБА_11 тимчасовий доступ до документів, які знаходиться в оператора телекомунікацій ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », яке розташоване за юридичною адресою: АДРЕСА_5 , що містять інформацію про зв`язок абонентських номерів стільникового зв`язку: ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 »: НОМЕР_2 ; НОМЕР_3 , а саме:

- надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалість (вихідних та вхідних) з`єднання за період часу з 01 січня 2023 року по 23 січня 2024, тривалості кожного з них та маршрутів передавання (з прив`язкою до базових станцій) та заводських номерів мобільних телефонів, а також:

- адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання з вказаними вище абонентськими номерами (абонентА).

- ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання абонента А: унікальний ідентифікатор сім-картки (ІМSI), міжнародний ідентифікатор кінцевого обладнання (далі ІМЕІ) тощо.

- типи з`єднання абонента А: вхідні та вихідні дзвінки, SMS (короткі текстові повідомлення), MMS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), переадресація тощо.

- дата, час та тривалість з`єднань, у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйняті виклики) абонента А.

- ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг, з яким відбувався сеанс зв`язку абонента А (абонент Б).

- за наявності контрактної угоди (або відповідної реєстрації) з абонентом А надати відомості про його особу.

Строк дії ухвали встановити до 30.03.2024.

Роз`яснити, що згідно ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_12

СудЛенінський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення30.01.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу116652349
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —405/6730/23

Ухвала від 16.11.2023

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

Ухвала від 15.05.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

Ухвала від 15.05.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

Ухвала від 15.05.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

Ухвала від 15.05.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

Ухвала від 15.05.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

Ухвала від 16.11.2023

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

Ухвала від 30.01.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні