Ухвала
від 15.01.2024 по справі 439/49/24
БРОДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 439/49/24

Провадження №1-кс/439/9/24

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до інформації,

яка міститьохоронювану закономтаємницю

15 січня 2024 року м. Броди

Слідчий суддя Бродівського районного суду Львівської області: ОСОБА_1 , за участі секретаря: ОСОБА_2 , розглянувши клопотання заступника начальника СВ Відділення поліції № 1 Золочівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за номером: 12024141160000002 від 03 січня 2024 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною1 статті286Кримінального кодексуУкраїни,

в с т а н о в и в :

11 січня 2024 року до слідчого судді Бродівського районного суду Львівської області надійшло клопотання заступника начальника СВ Відділення поліції № 1 Золочівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Бродівського відділу Золочівської окружної прокуратури ОСОБА_4 , в якому слідчий просить слідчого суддю надати тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю та міститься у речах та оригіналах документів, із можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні Відокремленого підрозділу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: до медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_5 , а також усієї супутньої медичної документації щодо ОСОБА_5 .

Необхідність задоволенняклопотання слідчиймотивує тим,що Слідчимвідділом Відділенняполіції №1Золочівського районноговідділу поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїу Львівськійобласті проводитьсядосудове розслідуванняу кримінальномупровадженні,внесеному доЄдиного реєструдосудових розслідуваньза номером: 12024141160000002 від 03 січня 2024 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України.

Слідчий вказує, що досудовим розслідуванням встановлено, що 02 січня 2024 року приблизно о 15 годині 50 хвилин, на чотириста тридцять п`ятому кілометрі та триста метрів автомобільної дороги «М06» сполученням «Київ-Чоп», автопоїзд у складі сідлового тягача марки «MAN TGX 18.480», реєстраційний номерний знак НОМЕР_1 , із напівпричепом «TAD», реєстраційний номерний знак НОМЕР_2 , під керуванням водієм: ОСОБА_6 , рухаючись у напрямку міста Львів Львівської області, поза межами населеного пункту, здійснив наїзд на велосипед іноземного виробництва торгової марки «ATHENE», під керуванням велосипедиста: ОСОБА_5 , унаслідок чого велосипедист ОСОБА_5 госпіталізований до лікарні святого Пантелеймона міста Львова з наявними тілесними ушкодженнями.

Слідчий зазначає, що 03 січня 2024 року постановою слідчого СВ Відділення поліції № 1 Золочівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_7 призначено судово-медичну експертизу, з метою встановлення ступеня тяжкості отриманих тілесних ушкоджень.

Слідча мотивує, що відомості, які містяться у витребуваній інформації підпадають під охоронювану законом таємницю. Відтак у органу досудового розслідування немає інших способів довести обставини, зокрема встановлення ступеня тяжкості заподіяних потерпілому тілесних ушкоджень, окрім як за використання медичних документів. Неотримання таких відомостей може перешкодити встановленню істини в даному кримінальному провадженні. Можливість вилучення речей та оригіналів документів викликано необхідністю проведення подальших експертиз, висновок яких може бути використаний як доказ у кримінальному провадженні.

Заступник начальника СВ Відділення поліції № 1 Золочівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 у судове засідання не з`явився. Однак подала до суду заяву, в якій просить слідчого суддю розгляд клопотання проводити за її відсутності, клопотання підтримує, просить його задовольнити.

Клопотання розглядалось слідчим суддею без повідомлення володільця інформації, яка містить охоронювану законом таємницю: Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 ». Позаяк витребувані медичні документи складені працівниками такого закладу охорони здоров`я. Відтак існує ризик їх зміни, знищення або приховування.

Виходячи із вимог частини 4 статті 107 Кримінального процесуального кодексу України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження не здійснювалось.

Перевіривши клопотання, всебічно, повно, обґрунтовано дослідивши докази, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання необхідно задовольнити з таких підстав.

Імперативним приписом статті 160 Кримінального процесуального кодексу України визначено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

За правилами пункту 2 частини 1 статті 162 Кримінального процесуального кодексу України, відомості, які можуть становити лікарську таємницю належать до інформації, що містить охоронювану законом таємницю.

У свою чергу, нормативними вимогами частини 6 статті 163 Кримінального процесуального кодексу України закріплено, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчим суддею встановлено, що Слідчим відділом Відділення поліції № 1 Золочівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за номером: 12024141160000002 від 03 січня 2024 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною1 статті286Кримінального кодексуУкраїни.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 02 січня 2024 року приблизно о 15 годині 50 хвилин, на чотириста тридцять п`ятому кілометрі та триста метрів автомобільної дороги «М06» сполученням «Київ-Чоп», автопоїзд у складі сідлового тягача марки «MAN TGX 18.480», реєстраційний номерний знак НОМЕР_1 , із напівпричепом «TAD», реєстраційний номерний знак НОМЕР_2 , під керуванням водієм: ОСОБА_6 , рухаючись у напрямку міста Львів Львівської області, поза межами населеного пункту, здійснив наїзд на велосипед іноземного виробництва торгової марки «ATHENE», під керуванням велосипедиста: ОСОБА_5 , унаслідок чого велосипедист ОСОБА_5 госпіталізований до лікарні святого Пантелеймона міста Львова з наявними тілесними ушкодженнями.

Також слідчим суддею встановлено, що 03 січня 2024 року постановою слідчого СВ Відділення поліції № 1 Золочівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_7 призначено судово-медичну експертизу, із метою встановлення ступеня тяжкості отриманих тілесних ушкоджень.

Слідчий суддя вважає доведеними обставини перебування медичної карти стаціонарного хворого: ОСОБА_5 , а також усієї супутньої медичної документації щодо ОСОБА_5 у володінні Відокремленого підрозділу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий суддя приходить до переконання, що без отримання інформації про яку просить слідчий, неможливо всебічно та повно встановити істину у кримінальному провадженні. Зокрема за відсутності такої інформації у органу досудового розслідування зникає об`єктивна можливість проведення подальший судових експертиз, зокрема судово-медичної експертизи, висновок яких за обставин даного кримінального провадження, безпосередньо, може бути використаний як доказ у кримінальному провадженні. Відомості, які можуть бути отримані за результатом проведення низки таких експертиз, мають підтвердити або спростувати обставину отримання потерпілим ступеня тяжкості тілесних ушкоджень, а також причинного зв`язку між заподіяними тілесними ушкодженнями та дорожньо-транспортною пригодою. Себто надати органу досудового розслідування докази про наявність або відсутність об`єктивної сторони кримінального правопорушення.

Слідчий суддя вважає підставними мотиви слідчого щодо можливості використання такої інформації, яка міститься у речах та оригіналах документів як доказів у даному кримінальному провадженні для всебічного та повного встановлення обставин справи. Перед слідчим суддею доведено необхідність вилучення оригіналів такої інформації, яка міститься у речах та оригіналах документів, які перебувають у володінні Відокремленого підрозділу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Позаяк вилучення таких речей та документів необхідно органу досудового розслідування для проведення ряду експертиз, зокрема задля проведення судово-медичної експертизи з метою встановлення ступеня тяжкості отриманих тілесних ушкоджень потерпілим.

Враховуючи те, що досудове розслідування ще триває, доступ до вищевказаної інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, необхідний для всебічного та повного встановлення істини у кримінальному провадженні, отримання речей та оригіналів необхідне для проведення подальших судових експертиз, така інформація може бути використаною як докази у досліджуваному кримінальному провадженні, та в органу досудового розслідування немає можливості іншим шляхом отримати таку інформацію, слідчий суддя приходить до переконання щодо необхідності задоволення клопотання слідчого.

На підставі наведеного, керуючись статтями 163-164 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя,

у х в а л и в :

Клопотання заступника начальника СВ Відділення поліції № 1 Золочівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 , задовольнити.

Надати заступнику начальника СВ Відділення поліції № 1 Золочівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 , слідчому СВ Відділення поліції № 1 Золочівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_7 , слідчій СВ Відділення поліції № 1 Золочівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_8 , старшому слідчому Відділу розслідування злочинів у сфері транспорту Слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_9 тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю та міститься у речах та оригіналах документів, із можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні Відокремленого підрозділу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

-до медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_5 , а також усієї супутньої медичної документації щодо ОСОБА_5 .

Строк дії ухвали один місяць з дати її постановлення.

За нормативними правилами частини 1 статті 166 Кримінального процесуального кодексу України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудБродівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу116653682
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —439/49/24

Ухвала від 11.03.2024

Кримінальне

Бродівський районний суд Львівської області

Марків Т. А.

Ухвала від 15.01.2024

Кримінальне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

Ухвала від 11.01.2024

Кримінальне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

Ухвала від 08.01.2024

Кримінальне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні