Ухвала
від 29.01.2024 по справі 398/425/24
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/425/24

провадження №: 2-о/398/83/24

УХВАЛА

Іменем України

"29" січня 2024 р. м. Олександрія

Суддя Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області Дубровська Н.М., розглянувши заяву Комунального некомерційного підприємства "Олександрійська психіатрична лікарня Кіровоградської обласної ради", заінтересована особа - ОСОБА_1 про надання психіатричної допомоги у примусову порядку шляхом проведення психіатричного огляду,

В С Т А Н О В И В:

КНП "Олександрійська рсихіатрична лікарня Кіровоградської обласної ради" звернулось до суду з заявою про надання психіатричної допомоги у примусову порядку шляхом проведення психіатричного огляду ОСОБА_1 .

Згідно з ч. 1 ст. 299 ЦПК України, справи про визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування.

Заява подана з додержанням вимог ст. 318 ЦПК України та підсудна Олександрійському міськрайонному суду Кіровоградської області.

Оскільки, відповідно до ч. 1 ст.293ЦПК України окреме провадження це вид непозовного цивільного судочинства, а згідно з вимогами 196 ЦПК України підготовче засідання проводиться у судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, то суд вважає за можливе відкрити провадження у цій справі, розгляд якої здійснювати в порядку окремого провадження, та призначити справу до судового розгляду без проведення підготовчого судового засідання, про що повідомити учасників справи.

Керуючись ст. ст.187,293,294,299,300 ЦПК України, суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за заявою Комунального некомерційного підприємства "Олександрійська психіатрична лікарня Кіровоградської обласної ради", заінтересована особа - ОСОБА_1 про надання психіатричної допомоги у примусову порядку шляхом проведення психіатричного огляду.

Призначити відкрите судове засідання на 31 січня 2024 року о 10 год. 00 хв. в залі судового засідання Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області.

Розгляд справи здійснювати за правилами окремого провадження колегіальним складом суду у складі одного судді та двох присяжних.

Копію ухвали направити заявнику, заінтересованій особі з копіями доданих до неї документів.

Заінтересована особа має право надіслати до суду - відзив на заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти заяви.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud1118/.

Ухвала може бути оскаржена з підстав порушення правил підсудності до Кропивницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Н.М.Дубровська

Дата ухвалення рішення29.01.2024
Оприлюднено01.02.2024
Номер документу116660372
СудочинствоЦивільне
Сутьнадання психіатричної допомоги у примусову порядку шляхом проведення психіатричного огляду

Судовий реєстр по справі —398/425/24

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Дубровська Н. М.

Рішення від 31.01.2024

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Дубровська Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні