Ухвала
від 30.01.2024 по справі 128/5300/23
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/5300/23

УХВАЛА

30 січня 2024 року м. Вінниця

Вінницький районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Васильєвої Т.Ю.,

секретар Кострюкова Л.В.,

за участі: прокурораЧерниш Г.М., представника відповідача Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Римського М.В.,

розглянувши у відкритому підготовчомузасіданні цивільну справу за позовною заявою заступника керівника Вінницької окружної прокуратури в інтересах держави до Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, ОСОБА_1 , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Національна академія аграрних наук України, Державне підприємство «Науковий інноваційно-технологічний центр Інституту кормів та сільського господарства Поділля Національної академії аграрних наук України» про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом скасування наказу, скасування державної реєстрації прав та зобов`язання повернути земельну ділянку,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького районного суду Вінницької області перебуває вищевказана цивільна справа.

В підготовчому засіданні 30.01.2024 прокурор не заперечила проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду. Клопотань, які підлягають до розгляду в підготовчому засіданні, прокурором не подано, повідомлено, що прокурор скористався правом на подання відповіді на відзвив про що зможе надати відповідні документи після направлення її всім учасникам судового розгляду.

Представник відповідача Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Римський М.В. просив оголосити перерву в підготовчому засіданні, оскільки в місцевому фонді документації проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 1,8500 га з кадастровим номером 0520680200:01:004:0939 у власність ОСОБА_2 не виявлено, водночас, управління зможе її надати суду після її знайдення, хоча причин відсутності та її місцезнаходження йому не відомо, можливо, вона втратилася при скануванні документів, також він бажає скористатися правом на надання заперечень на відповідь на відзив. Інших клопотань, які підлягають до розгляду в підготовчому засіданні, представником відповідача не подано.

Відповідач ОСОБА_1 та треті особи Національна академія аграрних наук України, ДП «Науковий інноваційно-технологічний центр Інституту кормів та сільського господарства Поділля Національної академії аграрних наук України» в підготовче засідання не з`явились, хоча були повідомлені судом належним чином про дату, час та місце проведення підготовчого засідання, що підтверджується наявними в матеріалах справи рекомендованими повідомленням про вручення поштового відправлення. Третя особа Національна академія аграрних наук України надала до суду письмові пояснення, в яких просила розглянути справу за відсутності їхнього представника. Інших клопотань, які підлягають до розгляду в підготовчому засіданні, відповідачем та третіми особами не подано.

Відповідно до ч. 5 ст. 198 ЦПК України, суд може оголосити перерву в підготовчому засіданні у разі необхідності, зокрема у випадках: 1) заміни відведеного експерта, перекладача, спеціаліста; 2) невиконання учасником справи вимог ухвали про відкриття провадження у справі у встановлений судом строк, якщо таке невиконання перешкоджає завершенню підготовчого провадження; 3) неподання витребуваних доказів особою, яка не є учасником судового процесу; 4) витребування нових (додаткових) доказів; 5) якщо сторони домовилися провести позасудове врегулювання спору шляхом медіації.

Вирішуючи питання щодо заявленого клопотання про оголошення перерви в підготовчому засіданні, суд враховує, що обставини, на які посилається представник відповідача як на підставу для оголошення перерви в підготовчому засіданні, не передбачені ст. 198 ЦПК України. В разі виявлення управлінням витребуваного судом доказу, який не був наданий через його відсутність (загублення), відповідач не позбавлений можливості надати його суду та іншим учасникам в наступних судових засіданнях, та право на подання заперечень на відповідь на відзив не обмежується підготовчим провадженням і вони можуть подані у встановлений ЦПК України строк.

Також судвраховує,щов ході підготовчого засідання будь-яких інших клопотань, що підлягають до розгляду, згідно ст. 197 ЦПК України, суду сторонами не заявлено.

Згідно із п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Заслухавши учасників підготовчого засідання, дослідивши матеріали справи, враховуючи відсутність інших клопотань, що підлягають вирішенню в підготовчому засіданні згідно ст. 197 ЦПК України, та відсутність підстав для відкладення чи оголошення перерви в підготовчому засіданні, суд вважає можливим завершити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Згідно ч. 5 ст. 200 ЦПК України, суд з`ясовує думку сторін щодо дати призначення судового засідання для розгляду справи по суті.

Керуючись ст.ст. 13, 197, 198, 200 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання представника відповідача Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області про оголошення перерви в підготовчому засіданні відмовити.

Закрити підготовчепровадження усправі запозовною заявою заступника керівника Вінницької окружної прокуратури в інтересах держави до Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, ОСОБА_1 , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Національна академія аграрних наук України, Державне підприємство «Науковий інноваційно-технологічний центр Інституту кормів та сільського господарства Поділля Національної академії аграрних наук України» про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом скасування наказу, скасування державної реєстрації прав та зобов`язання повернути земельну ділянку.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

З`ясувати думку сторін щодо дати призначення судового засідання для розгляду справи по суті.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення30.01.2024
Оприлюднено01.02.2024
Номер документу116661275
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом скасування наказу, скасування державної реєстрації прав та зобов`язання повернути земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —128/5300/23

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні