Рішення
від 15.01.2024 по справі 402/890/23
УЛЬЯНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №402/890/23

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(заочне)

"15" січня 2024 р. м. Благовіщенське

Ульяновський районний суд Кіровоградської області у складі:

головуючого - судді Бондаренка А. А.,

секретаря судового засідання Хименка О.А.,

розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження, у відкритому судовому засіданні в місті Благовіщенське Кіровоградської області в залі судових засідань Ульяновського районного суду Кіровоградської області цивільну справу за позовом Комунального закладу "Знам"янська спеціальна школа Кіровоградської обласної ради" до ОСОБА_1 про стягнення аліментів на утримання дитини,-

встановив:

01.11.2023 року позивач подав до суду позов до ОСОБА_1 про стягнення аліментів на утримання дитини.

Позов обґрунтували тим, що рішенням Ульяновського районного суду Кіровоградської області від 14 вересня 2023 року (справа №402/152/22) ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , позбавлено батьківських прав відносно малолітнього ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Рішенням міського голови Благовіщенської міської ради Кіровоградської області від 18 жовтня 2023 року №202 ОСОБА_2 надано статус дитина, позбавлена батьківського піклування. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зарахований на повне державне утримання до комунального закладу «Знам`янська спеціальна школа Кіровоградської обласної ради» 20 жовтня 2023 року на підставі путівки (направлення) №28/23 від 17.10.2023 р., де він проживає постійно.

В зв`язку з тим, що опікуном над ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , на даний час є комунальний заклад «Знам`янська спеціальна школа Кіровоградської обласної ради», де постійно проживає підопічний, заклад змушений звернутися до суду із даною заявою.

Сторони в судове засідання не з`явились. Про час і місце судового розгляду повідомленні у встановленому законом порядку.

За таких обставин, згідно ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

З огляду на те, що відповідач був належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання, не з`явився в судове засідання без повідомлення причин, неподання ним відзиву на позов, згоду позивача, суд, керуючись ч.4 ст.223, ч.1 ст.280 ЦПК України приходить до висновку про необхідність ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів.

З досліджених у справі доказів встановлені такі обставини та визначені такі правовідносини сторін, що з них випливають:

З дослідженого у судовому засіданні свідоцтва про народження (а.с.14) встановлено, що ОСОБА_3 є мати дитини - сина ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Суд приходить до висновку, що до визначених судом правовідносин сторін підлягають застосуванню такі правові норми:

Відповідно до ч.1 ст.180 СК України батьки зобов`язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

Відповідно до ч.1 ст.191 СК України аліменти на дитину присуджуються за рішенням суду від дня пред`явлення позову.

Відповідач записана мати дитини, а тому зобов`язана надавати допомогу на її утримання до досягнення дитиною повноліття. Розмір аліментів повинен визначатись у пропорційних частках до заробітку відповідача.

Керуючись ст.ст.263-265, ч.4 ст.223, 430 ЦПК України; ст.ст.180,182, 183, 191, 198-200 Сімейного кодексу України,

вирішив:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь комунального закладу «Знам`янська спеціальна школа Кіровоградської обласної ради» аліменти на утримання дитини ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у розмірі однієї чверті всіх видів заробітку (доходу) платника аліментів, але не менше ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи стягнення з дня пред`явлення даного позову і до досягнення дитиною повноліття.

Стягування розпочати з 01.11.2023 року та продовжити до досягнення дитиною повноліття, тобто до ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на користь держави 1073 (одна тисяча сімдесят три) грн. 60 коп. судового збору.

Рішення підлягає негайному виконанню в розмірі платежу за один місяць.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача.

Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку до Кропивницького апеляційного суду через Ульяновський районний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне рішення не були вручені у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Позивач:

- ім`я: Комунального закладу "Знам"янська спеціальна школа Кіровоградської обласної ради";

- код ЄДРПОУ 22215095,

-місцезнаходження: вул. Віктора Голого, 89, м. Знам"янка, Кіровоградської області.

Відповідач:

- ім`я: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- місце проживання: АДРЕСА_1 ;

- реєстраційний номер облікової картки платника податків: невідомий;

Суддя: А.А. Бондаренко

Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено01.02.2024
Номер документу116663506
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення аліментів на утримання дитини

Судовий реєстр по справі —402/890/23

Рішення від 15.01.2024

Цивільне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Бондаренко А. А.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Бондаренко А. А.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Бондаренко А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні