Ухвала
від 30.01.2024 по справі 334/620/24
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу 30.01.2024

Справа № 334/620/24

Провадження № 2/334/990/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

30 січня 2024 року м. Запоріжжя

Суддя Ленінськогорайонного судум.ЗапоріжжяТелегуз С.М.,розглянувши позовнузаяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Чуйкова 38» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по внескам та платежам співвласників об`єднання, -

ВСТАНОВИЛА:

24 січня 2024 року до суду звернулася представник Сухенко О.В. в інтересах об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Чуйкова 38» з позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по внескам та платежам співвласників об`єднання.

Позовна заява ( після усунення недоліків) подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Справа відповідно до вимог ст.27 ЦПК України підсудна Ленінському районному суду м.Запоріжжя.

Відповідно до ч. 3 ст. 274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес. В порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах: що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів та поділ майна подружжя; щодо спадкування; щодо приватизації державного житлового фонду; щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування; в яких ціна позову перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; інші вимоги, об`єднані з вищезазначеними вимогами.

Дослідивши матеріали позовної заяви, враховуючи вказані у ст.274 ЦПК України обставини, слід прийти до висновку, що вищезазначена позовна заява може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін (їх представників).

Керуючись ст.ст. 11, 12, 13, 19, 27-30, 175-178, 187, 190, 191, 274 - 279 ЦПК України, -

УХВАЛИЛА:

Прийняти позовну заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Чуйкова 38» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по внескам та платежам співвласників об`єднання до розгляду та відкрити спрощене позовне провадження.

Призначити судове засідання в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін на 26лютого 2024року о11-00годині в приміщенні Ленінського районного суду м.Запоріжжя за адресою: м. Запоріжжя, вул. Незалежної України,1/2 (каб.17).

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники судового процесу можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Електронна адреса суду: https://ln.zp.court.gov.ua.

Визначити строк відповідачу для подання заяви із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - 5 днів з дня вручення копії ухвали.

Якщо відповідач не подасть у встановлений судом строк такі заперечення, він має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Копію ухвали направити сторонам у справі (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до ч.5 ст.272 ЦПК України.

Відповідачу протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив на позовну заяву і всі письмові докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу, в підтвердження чого долучити до самого відзиву відповідні документи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідач має право також у строк для подання відзиву пред`явити зустрічний позов.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення до 26 лютого 2024 року.

Копію ухвали направити сторонам по справі. Відповідачу разом з копією цієї ухвали надіслати копію позовної заяви з додатками до неї.

Ухвала окремо від рішення суду може бути оскаржена в апеляційному порядку лише щодо порушення правил підсудності. В іншій частині заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: С.М.Телегуз

СудЛенінський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення30.01.2024
Оприлюднено01.02.2024
Номер документу116665168
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —334/620/24

Рішення від 01.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Телегуз С. М.

Рішення від 01.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Телегуз С. М.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Телегуз С. М.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Телегуз С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні