Ухвала
від 29.01.2024 по справі 380/1942/24
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття спрощеного позовного провадження в адміністративній справі

29 січня 2024 рокусправа № 380/1942/24м. Львів

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Грень Н.М., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 в інтересах якого діє законний представник ОСОБА_1 , ОСОБА_3 в інтересах якого діє законний представник ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Львівської районної державної адміністрації про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії, -

в с т а н о в и л а :

до Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява позов ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 в інтересах якого діє законний представник ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_3 в інтересах якого діє законний представник ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ) до Управління соціального захисту населення Львівської районної державної адміністрації (адреса: вул. Винниченка, 18, м. Львів,79008) (далі - відповідач), в якій позивач просить суд:

- визнати протиправною бездіяльність Управління соціального захисту населення Львівської районної державної адміністрації щодо не нарахування та не виплати ОСОБА_1 ОСОБА_2 і ОСОБА_3 щомісячної допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам за період перебування на обліку з 01.05.2022 по 09.05 2023 року;

- зобов`язати Управління соціального захисту населення Львівської районної державної адміністрації нарахувати та виплатити ОСОБА_1 ОСОБА_2 і ОСОБА_3 щомісячну допомогу на проживання внутрішньо перемішеним особам за період перебування на обліку з 01 05 2022 по 09.05.2023 року.

Підставою позову є протиправна, на думку позивачів, бездіяльність відповідача щодо нарахування та виплати щомісячної допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

З урахуванням значення справи для сторін, обраного позивачем способу захисту, категорії та незначної складності справи, обсягу та характеру доказів у справі, кількості сторін та інших учасників справи, суддя дійшов висновку про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Окрім того, разом із позовною заявою позивачем подано клопотання про звільнення від сплати судового збору, обґрунтоване тим, що позивачка звертається з позовом інтересах малолітніх дітей, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . Предметом даного позову є захист соціальних прав з отримання допомоги внутрішньо переміщених осіб. Крім того, у зв`язку із скрутним фінансовим становищем, в якому опинилася позивачка та її родина, що пов`язано із знищенням житла внаслідок збройної агресії російської федерації, позивачка не має змоги оплатити судовий збір за подання даного позову.

Відповідно до ч. 1 ст. 8 Закону України Про судовий збір Враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі за таких умов:1) розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача - фізичної особи за попередній календарний рік; або 2) позивачами є: а) військовослужбовці;

б) батьки, які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину з інвалідністю, якщо інший з батьків ухиляється від сплати аліментів; в) одинокі матері (батьки), які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину з інвалідністю; г) члени малозабезпеченої чи багатодітної сім`ї; ґ) особа, яка діє в інтересах малолітніх чи неповнолітніх осіб та осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена; або 3) предметом позову є захист соціальних, трудових, сімейних, житлових прав, відшкодування шкоди здоров`ю.

Суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

З урахуванням наведеного, суддя вважає за можливе звільнити ОСОБА_1 , що діє в своїх інтересах та в інтересах малолітніх дітей ОСОБА_2 та ОСОБА_3 від сплати судового збору.

Керуючись статтями 12, 19, 22, 25-27, 32, 171, 257, 260, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

у х в а л и л а :

прийняти позовну заяву до розгляду і відкрити провадження у справі.

Звільнити ОСОБА_1 , що діє в своїх інтересах та в інтересах малолітніх дітей ОСОБА_2 та ОСОБА_3 від сплати судового збору.

Справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Відповідачу встановити строк для подання через Єдину судову інформаційну-телекомунікаційну систему, з використанням власного електронного підпису відзиву до суду протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Роз`яснити сторонам, що позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач через Єдину судову інформаційну-телекомунікаційну систему, з використанням власного електронного підпису заперечення у строк протягом п`яти днів з дня отримання відзиву або відповіді на відзив.

Копія відзиву, відповіді на відзив, заперечення та доданих до них документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) їх до суду

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається http://adm.lv.court.gov.ua/fair/.

Повідомити сторін про наявність у Львівському окружному адміністративному суді можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання.

СуддяГрень Наталія Михайлівна

Дата ухвалення рішення29.01.2024
Оприлюднено02.02.2024
Номер документу116676289
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —380/1942/24

Ухвала від 29.01.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Грень Наталія Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні