Ухвала
від 08.01.2024 по справі 757/31839/23-а
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/31839/23-а

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 січня 2024 року суддя Печерського районного суду м. Києва Соколов О.М., перевіривши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Київська проектна група» до Інспектора з паркування відділу інспекторів з паркування Управління муніципальної інспекції Мукачівської міської ради, спеціаліста І категорії Кохан Василя Васильовича про скасування постанови про визнання протиправною та скасування постанови про адміністративне правопорушення, -

ВСТАНОВИВ:

У липні 2023 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Київська проектна група» звернулося до Печерського районного суду міста Києва з позовом до Інспектора з паркування відділу інспекторів з паркування Управління муніципальної інспекції Мукачівської міської ради, спеціаліста І категорії Кохан Василя Васильовича про скасування постанови про визнання протиправною та скасування постанови про адміністративне правопорушення.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 26 липня 2023 року дану адміністративну справу розподілено та передано для розгляду судді Печерського районного суду м. Києва Підпалому В.В.

27 липня 2023 року Печерським районним судом міста Києва під головуванням судді Підпалого В.В. постановлено ухвалу про передачу адміністративної справи за позовом Інспектора з паркування відділу інспекторів з паркування Управління муніципальної інспекції Мукачівської міської ради, спеціаліста І категорії Кохан Василя Васильовича про скасування постанови про визнання протиправною та скасування постанови про адміністративне правопорушення на розгляд до Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області.

29 вересня 2023 року ухвалою Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Київська проектна група» до Інспектора з паркування відділу інспекторів з паркування Управління муніципальної інспекції Мукачівської міської ради, спеціаліста І категорії Кохан Василя Васильовича про скасування постанови про визнання протиправною та скасування постанови про адміністративне правопорушення, повернуто позивачу.

06 грудня 2023 року постановою Шостого апеляційного адміністративного суду ухвалу Печерського районного суду м. Києва від 27 липня 2023 року скасовано та направлено справу для продовження розгляду до Печерського районного суду м. Києва.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 29 грудня 2023 року дану адміністративну справу розподілено та фактично передано для розгляду судді Печерського районного суду м. Києва Соколову О.М. 08 січня 2024 року.

Підстави для відводу (самовідводу) судді визначені у статтях 36 та 37 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Згідно з ч. 1 ст. 37 КАС України, суддя, який брав участь у вирішенні адміністративної справи в суді першої інстанції, не може брати участі у вирішенні цієї самої справи в судах апеляційної і касаційної інстанцій, а також у новому її розгляді у першій інстанції після скасування попередніх рішення, постанови або ухвали про закриття провадження в адміністративній справі.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 36 КАС України, суддя не може брати участь в розгляді справи і підлягає відводу (самовідводу), якщо було порушено порядок визначення судді для розгляду справи.

Як визначено у ч.ч. 1, 2, 3,4 ст. 40 КАС України, питання про самовідвід судді може бути вирішено як до, так і після відкриття провадження у справі. Питання про самовідвід вирішується в нарадчій кімнаті ухвалою суду, що розглядає справу. Питання про відвід судді вирішується судом, який розглядає справу. Суд задовольняє відвід, якщо доходить висновку про його обґрунтованість. Якщо суд доходить висновку про необґрунтованість заявленого відводу і заява про такий відвід надійшла до суду за три робочі дні (або раніше) до наступного засідання, вирішення питання про відвід здійснюється суддею, який не входить до складу суду, що розглядає справу, і визначається у порядку, встановленому частиною першою статті 31 цього Кодексу. Такому судді не може бути заявлений відвід.

Враховуючи, що постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 06 грудня 2023 року ухвалу Печерського районного суду м. Києва від 27 липня 2023 року скасовано та направлено справу для продовження розгляду до Печерського районного суду м. Києва, а справа першочергового була розподілена та передана судді Печерського районного суду м. Києва Підпалому В.В., відтак правові підстави для прийняття справи до свого провадження відсутні.

Крім того, в матеріалах справи міститься довідка за підписом головного спеціалісту відділу кадрової роботи та управління персоналом від 21 грудня 2023 року, відповідно до якої вказано, що суддя Печерського районного суду м. Києва Підпалий Вячеслав Валерійович перебуває у довготривалій відпустці.

Разом з тим, матеріали справи не містять жодних клопотань від сторони позивача про пришвидшення розгляду вказаної справи.

Таким чином, з метою подальшого уникнення питань, пов`язаних з необ`єктивністю та упередженістю розгляду справи, дотримання норм закону, вважаю необхідним заявити самовідвід.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 36, 37 39, 40, 41 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заявити самовідвід від розгляду адміністративної справи № 757/31839/23-а за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Київська проектна група» до Інспектора з паркування відділу інспекторів з паркування Управління муніципальної інспекції Мукачівської міської ради, спеціаліста І категорії Кохан Василя Васильовича про скасування постанови про визнання протиправною та скасування постанови про адміністративне правопорушення.

Ухвала судді не підлягає оскарженню.

Суддя О.М.Соколов

Дата ухвалення рішення08.01.2024
Оприлюднено02.02.2024
Номер документу116689156
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо

Судовий реєстр по справі —757/31839/23-а

Ухвала від 21.05.2024

Адміністративне

Печерський районний суд міста Києва

Хайнацький Є. С.

Ухвала від 15.05.2024

Адміністративне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

Ухвала від 11.03.2024

Адміністративне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

Ухвала від 22.02.2024

Адміністративне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 15.02.2024

Адміністративне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 06.02.2024

Адміністративне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Ухвала від 08.01.2024

Адміністративне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

Постанова від 06.12.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 27.11.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні