Ухвала
від 01.02.2024 по справі 229/6324/23
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 229/6324/23

Провадження № 2/229/144/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09.01.2024 року Дружківський міський суду Донецької області У складі судді ХомченкоЛ.І.

Секретар Бондаренко А.С.

Представника позивача ОСОБА_1

Представника відповідача ОСОБА_2

Представника третьої особи Прийменко І.Л.

розглянув у відкритому судовому засіданні у залі суду у м Дружківка цивільну справу за позовом ОСОБА_3 в інтересах неповнолітнього ОСОБА_4 до ОСОБА_5 Третя особа: Головне управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області Про визнання права на частину одноразової грошової допомоги ,здійснення перерозподілу одноразової грошової допомоги ,стягнення грошових коштів.

ВСТАНОВИВ:

Представником позивача заявлено клопотання про залучення третьої особи посилаючись на те ,що в провадженні Дружківського міського суду Донецької області перебуває цивільна справа № 229/6324/23 за позовом ОСОБА_6 в інтересах малолітнього сина ОСОБА_7 до ОСОБА_8 , третя особа: ГУ ДСНС України у Донецькій області про визнання права на частину одноразової грошової допомоги (далі по текст - ОГД), здійснення перерозподілу одноразової грошової допомоги, стягнення грошових коштів.

Вважає за необхідне залучити у якості третьої особи 8 державний пожежно- рятувальний загін ГУ ДСНС України у Донецькій області, де проходив службу ОСОБА_9 , оскільки 8 державний пожежно-рятувальний загін ГУ ДСНС України у Донецькій області є самостійною юридичною особою, ідентифікаційний код юридичної особи 38245759, місцезнаходження юридичної особи згідно відомостей в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань: 84500, Донецька обл., місто Бахмут, вулиця Сибірцева, будинок 23.

У відповідності до Порядку щодо виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту під час дії воєнного стану затвердженого наказом МВС від 26.08.2022 № 525, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 29.09.2022 № 1141/38477, 8 державний пожежно- рятувальний загін ГУ ДСНС України у Донецькій області, як орган (підрозділ) ДСНС приймав рішення про призначення ОГД у формі висновку який затверджувався т.в.о. начальником цього підрозділу Ю.ГАЛИЧЕМ та здійснював виплату ОГД Відповідачу ОСОБА_8 , що підтверджується відповідними документами які подані клопотанням щодо приєднання до матеріалів справи.

На підставі вищенаведеного, керуючись ЦПК України, просив залучити у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору 8 державний пожежно-рятувальний загін Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області (ідентифікаційний код юридичної особи 38245759, місцезнаходження юридичної особи: 84500, Донецька обл., місто Бахмут, вулиця Сибірцева, будинок 23, електрона пошта: dprz8@dn.dsns.gov.ua).

Представника відповідача ОСОБА_2 заперечував , мають бути відповідачами , а не 3 особою ,справа повинна розглядатися у порядку адміністративного судочинства.

Представника третьої особи Прийменко І.Л. підтримав клопотання .

У відповідності до ч. 1ст. 53 ЦПК Українитреті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Згідно дост. 54 ЦПК України, якщо в результаті ухвалення судового рішення сторона може набути право стосовно третьої особи або третя особа може пред`явити вимоги до сторони, така сторона зобов`язана сповістити цю особу про відкриття провадження у справі і подати до суду заяву про залучення її до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору. До такої заяви повинні бути додані докази про направлення її копії особі, про залучення якої як третьої особи подана заява. У разі розгляду справи без повідомлення третьої особи про розгляд справи обставини справи, встановлені судовим рішенням, не мають юридичних наслідків при розгляді позову, пред`явленого стороною, яка брала участь у цій справі, до цієї третьої особи або позову, пред`явленого цією третьою особою до такої сторони.

Заслухав пояснення сторін суд приходить до висновку, що клопотання представника позивача слід задовольнити та залучити до участі по цивільній справі за позовом ОСОБА_3 в інтересах неповнолітнього ОСОБА_4 до ОСОБА_5 Третя особа: Головне управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області Про визнання права на частину одноразової грошової допомоги ,здійснення перерозподілу одноразової грошової допомоги ,стягнення грошових коштів у якості третьої особи яка не заявляє сам остіних вимог щодо предмету спору 8 державний пожежно-рятувальний загін Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій обласиті) ідентифікаційний код юридичної особи38245759,місцезнаходження юридичної особюи 84500 ,Донецька область м .Бахмут вул Сибірцева Будинок,23,. де проходив службу ОСОБА_9 , оскільки 8 державний пожежно-рятувальний загін ГУ ДСНС України у Донецькій області є самостійною юридичною особою, ідентифікаційний код юридичної особи 38245759

Керуючись ст. ст. 53,54 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивача ОСОБА_10 задовольнити.

Залучити до участі по цивільній справі за позовом ОСОБА_3 в інтересах неповнолітнього ОСОБА_4 до ОСОБА_5 Третя особа: Головне управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області Про визнання права на частину одноразової грошової допомоги ,здійснення перерозподілу одноразової грошової допомоги ,стягнення грошових коштів у якості третьої особи яка не заявляє сам остіних вимог щодо предмету спору 8 державний пожежно-рятувальний загін Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій обласиті)індетефікаційний код юридичної особи38245759,місцезнаходження юридичної особюи 84500 ,Донецька область м .Бахмут вул Сибірцева Будинок,23,.

У повному обсязі ухвалу виготовлено 12.01.2024

Суддя Л.І.Хомченко

Л.І.Хомченко

Суддя Л.І.Хомченко

Суддя Л.І.Хомченко

01 лютого 2024 р. м. Дружківка, Донецької області

Дата ухвалення рішення01.02.2024
Оприлюднено02.02.2024
Номер документу116692574
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на частину одноразової грошової допомоги ,здійснення перерозподілу одноразової грошової допомоги ,стягнення грошових коштів

Судовий реєстр по справі —229/6324/23

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Корчиста О. І.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Хомченко Л. І.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Хомченко Л. І.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Хомченко Л. І.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Хомченко Л. І.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Хомченко Л. І.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Хомченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні