Ухвала
від 31.01.2024 по справі 484/4588/23
ДОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Доманівський районний суд Миколаївської області

вул. Центральна, 35 м. смт. Доманівка Вознесенський район Миколаївська область Україна 56400

e-mail: inbox@dm.mk.court.gov.ua

Справа № 484/4588/23

Провадження № 2/475/70/24

У Х В А Л А

31.01.2024смт. Доманівка

Доманівський районний суд Миколаївської області в складі:

головуючої судді - Єгорової Н.І.,

при секретареві - Маковецькій Л.А.,

за участю позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача: ОСОБА_2 ,

представників третіх осіб: Андріїшина І.В.,Дівущак А.Ю.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду смт.Доманівка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , інтереси якої представляє ОСОБА_2 , до Регіонального ландшафтного парку "Гранітно-Степове Побужжя", Державного підприємство "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом", треті особи: Миколаївсьа обласна рада , Кабінет Міністрів України , Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області , Миколаївська обласна прокуратура, Державна екологічна інспекція , Міністерство Захисту Довкілля та природних ресурсів, Миколаївська обласна державна адміністрація про визнання недійсними державних актів на право постійного користування земельними ділянками та скасування їх державної реєстрації ,

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 , інтереси якої представляє ОСОБА_2 , до Регіонального ландшафтного парку "Гранітно-Степове Побужжя", Державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом", треті особи: Миколаївсьа обласна рада , Кабінет Міністрів України , Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області , Миколаївська обласна прокуратура, Державна екологічна інспекція , Міністерство Захисту Довкілля та природних ресурсів, Миколаївська обласна державна адміністрація про визнання недійсними державних актів на право постійного користування земельними ділянками та скасування їх державної реєстрації .

В підготовче судове засідання від представника позивача надійшло клопотання про залучення до участі у справі в якості співвідповідачів Первомайську районну державну адміністрацію, Вознесенську районну державну адміністрацію та Южноукраїнську міську раду, у зв"язку з оспорюваннням Державних актів на право постійного користування земельними ділянками, які видавалися саме цими органами.

Вислухавши думку учасників судового розгляду, дослідивши клопотання та вивчивши позовну заяву суд, приходить до наступного висновку.

Згідно ст.51 ч 1 ЦПК України суд першої інстанції за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження- до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала.

Представник позивача заявив клопотання до закінчення підготовчого судового засідання посилаючись на те, що Державні акти на право постійного користування земельними ділянками, які оспорюються в суді видані Вознесенською районною державною адміністрацією, Южноукраїнською міською радою та Первомайською районною державною адміністрацією, а тому зазначені юридичні особи повинні бути залучені до участі в справі в якості співвідповідачів..

Враховуючи, що саме позивач вирішує до кого пред`являти позовні вимоги, ним заявлено клопотання, яке відповідає вимогам діючого законодавства і не порушує нічиїх прав, суд вважає доцільним клопотання задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 51 ЦК України, 260 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача задовольнити..

Залучити до участі в цивільній справі справі за позовом ОСОБА_1 , інтереси якої представляє ОСОБА_2 , до Регіонального ландшафтного парку "Гранітно-Степове Побужжя", Державне підприємство "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом", треті особи: Миколаївсьа обласна рада , Кабінет Міністрів України , Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області , Миколаївська обласна прокуратура, Державна екологічна інспекція , Міністерство Захисту Довкілля та природних ресурсів, Миколаївська обласна державна адміністрація про визнання недійсними державних актів на право постійного користування земельними ділянками та скасування їх державної реєстрації , в якості співвідповідачів:

- Первомайську районну державну адміністрацію,( ЄДРПОУ 04056546, 66213 м.Первомайськ, вул. Варварівська 12, тел. (05161) 7-51-21, електронна адреса pervomaysk@mk.gov.ua ;

- Вознесенську районну державну адміністрацію ( ЄДРПОУ 04056641, 56501, м.Вознесеньск, пл.Центральна 1, тел. (05134) 3-30-12, електронна адреса voznesensk@mk.gov.ua;

- Южноукраїнську міську hfle,( ЄДРПОУ 33850880, 55002, м.Южноукраїнськ, вул.Європейська, буд.48, тел. (05136) 5-55-65, електронна адреса yuzhvk@gmail.com

Копію ухвали направити залученим учасникам справи для відома та виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

суддя : Н. І. Єгорова

СудДоманівський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення31.01.2024
Оприлюднено02.02.2024
Номер документу116693550
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —484/4588/23

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Постанова від 11.10.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Крамаренко Т. В.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Крамаренко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні