Ухвала
від 01.02.2024 по справі 175/4064/23
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 175/4064/23

Провадження № 2/175/1084/23

УХВАЛА

Іменем України

"01" лютого 2024 р. смт. Слобожанське

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого - судді Білоусової О.М.,

за участю секретаря судового засідання Гула А.Р.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в смт. Слобожанське в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом Виконавчого комітету Сурсько-Литовської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області, в інтересах дитини ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особи: Служба у справах дітей виконавчого комітета Сурсько- Литовської сільської ради про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом Виконавчого комітету Сурсько-Литовської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області, в інтересах дитини ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особи: Служба у справах дітей виконавчого комітета Сурсько- Литовської сільської ради про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів.

Ухвалою Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області від 28 вересня 2023 року провадження у справі відкрито та справу призначено до розгляду у порядку спрощеного позовного провадження.

До суду надійшла заява представника позивача про те, що відповідачка ОСОБА_2 померла, в зв`язку з чим судом зроблено запит до відділу державної реєстрації актів цивільного стану, додавши копія свідоцтва про смерть від 24.11.2023 року, складеного Дніпровським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Дніпровському районі Дніпропетровської області Південно - міжрегіонального управління Міністерства юстиці (м.Одеса), ОСОБА_2 померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до статті 48 ЦПК України, сторонами в цивільному процесі є позивач і відповідач.

Статтями 46, 47 ЦПК України передбачено, що вони можуть мати цивільні процесуальні права та обов`язки сторони (цивільна процесуальна правоздатність) та здатність особисто здійснювати цивільні процесуальні права та виконувати свої обов`язки в суді (цивільна процесуальна дієздатність).

За змістом положень ч. 4ст. 25 ЦК Україницивільна правоздатність фізичної особи припиняється у момент її смерті.

Відповідно до п. 7 ч. 1ст. 255 ЦПК Українисуд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо настала смерть фізичної особи або оголошено її померлою чи припинено юридичну особу, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

Згідно ч. 2ст. 255 ЦПК Українипро закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Виходячи з наведеного, враховуючи, що смерть заявника настала після відкриття провадження у справі й спірні відносин не допускають правонаступництва, суд дійшов висновку, що провадження у даній справі підлягає закриттю на підставі п. 7 ч. 1ст. 255 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись п. 7 ч. 1ст. 255, ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Провадження усправі запозовом Виконавчого комітету Сурсько-Литовської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області, в інтересах дитини ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особи: Служба у справах дітей виконавчого комітета Сурсько- Литовської сільської ради про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів - закрити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Дніпровського апеляційного суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя О. М. Білоусова

Дата ухвалення рішення01.02.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116698701
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав, стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —175/4064/23

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Білоусова О. М.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Білоусова О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні