Ухвала
від 31.01.2024 по справі 758/14281/23
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/14281/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 січня 2024 року слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва

ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві скаргу представника Сєвєродонецької квартирно-експлуатаційної частини ОСОБА_3 на бездіяльність слідчого Подільського УП ГУНП у м. Києві, -

В С Т А Н О В И В :

Представник Сєвєродонецької квартирно-експлуатаційної частини ОСОБА_3 звернувся до суду із вище зазначеною скаргою.

У судове засідання ОСОБА_3 повторно не з`явився, про день та час розгляду скарги повідомлений належним чином, про причини неявки суду не повідомив.

Представник Подільського УП ГУНП у м. Києві у судове засідання не з`явився, про дату та час розгляду скарги повідомлений належним чином.

Вивчивши скаргу та додані до неї документи, приходжу до наступного висновку.

Частиною 3 ст. 306 КПК України визначено, що розгляд скарг на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування здійснюється за обов`язкової участі особи, яка подала скаргу, чи її захисника, представника та слідчого, дізнавача чи прокурора, рішення, дії чи бездіяльність яких оскаржується. Відсутність слідчого, дізнавача чи прокурора не є перешкодою для розгляду скарги.

Як вбачається з матеріалів справи, представник Сєвєродонецької квартирно-експлуатаційної частини ОСОБА_3 про судові засіданні, які були призначені судом на 11 год. 00 хв. 13.12.2023, 11 год. 30 хв. 21.12.2023 та 12 год. 20 хв. 31.01.2024, повідомлявся шляхом направленням копії ухвали про відкриття провадження від 04.12.2023 та судової повістки в його особистий електронний кабінет в системі «Електронний суд» та на мобільний номер телефону, вказаний ним у скарзі.

Враховуючи положення ст. 135 КПК України, вважаю, що ОСОБА_3 повідомлений належним чином.

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ в Узагальненнях «Про практику розгляду скарг на рішення, дії чи бездіяльність органів досудового розслідування чи прокурора під час досудового розслідування» зазначив, що у контексті вирішення питання про дії суду в разі відсутності скаржника, який заявив клопотання про розгляд скарги без його участі, а також належним чином повідомленого скаржника, який не з`явився на такий розгляд, слід зважати на те, що слідчим суддям доцільно у таких випадках залишати скаргу без розгляду. У випадку залишення скарги без розгляду скаржник буде мати право повторно звернутися в суд.

Оскільки представник Сєвєродонецької квартирно-експлуатаційної частини ОСОБА_3 повідомлений про час та місце розгляду скарги належним чином, проте, у судове засідання втретє не з`явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення до суду не надходило, як і не надходило заяви про розгляд скарги за його відсутністю, вважаю, що скарга підлягає залишенню без розгляду.

Керуючись ст. ст. 135, 303-307, 309 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Скаргу представника Сєвєродонецької квартирно-експлуатаційної частини ОСОБА_3 на бездіяльність слідчого Подільського УП ГУНП у м. Києві - залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня отримання копії судового рішення.

Cлідчий суддя Подільського районного суду м. Києва ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.01.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116703893
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —758/14281/23

Ухвала від 31.01.2024

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Захарчук С. С.

Ухвала від 04.12.2023

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Захарчук С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні