Ухвала
від 31.01.2024 по справі 465/7827/23
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

465/7827/23

2/465/1461/24

У Х В А Л А

підготовчого судового засідання

31.01.2024 року м. Львів

Франківський районний суд м.Львова в складі:

головуючої - судді Марків Ю.С.,

за участю секретаря судового засідання Мучинської Ю.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м.Львові в залі суду клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Качмар А.І. про заміну третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участю третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог - Служби у справах дітей Солонківської територіальної громади Львівського району Львівської області та Управління "Служба у справах дітей" Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради про визначення місця проживання дитини, -

встановив:

Представник ОСОБА_1 - адвокат Качмар А.І. звернулася до суду із позовом до ОСОБА_2 , за участю третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог - Служби у справах дітей Солонківської територіальної громади Львівського району Львівської області та Управління "Служба у справах дітей" Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради про визначення місця проживання дитини.

Ухвалою Франківського районного суду м.Львова від 12.10.2023 року відкрито загальне позовне провадження у вказаній цивільній справі та призначено підготовче судове засідання.

31.01.2024 року представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Качмар А.І. подала клопотання про заміну третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Відділ "Служба у справах дітей" Франківського району м.Львова Львівської міської ради на орган опіки та піклування Франківської районної адміністрації Львівської міської ради.

Позивач в судове засідання не з`явилася, однак у поданому клопотанні її представник зазначила про проведення судового засідання без їх участі.

Відповідач в судове засідання не з`явився, хоча й був належним чином повідомлений про дату, час та місце проведення судового засідання шляхом скерування судової повістки про виклик до суду засобами поштового зв`язку рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення №7905706237079, яке повернулось на адресу суду з конвертом з відміткою "адресат відсутній за вказаною адресою".

31.01.2024 року від представника відповідача ОСОБА_2 - адвоката Кісіль Р.-В.В., повторно, до суду надійшло клопотання про відкладення розгляду справи у зв`язку з різким погіршенням стану його здоров`я.

Відповідно до ч.1 ст.223 ЦПК України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею. Пунктом 2 ч. 2 ст. 233 передбачено що суд відкладає розгляд справи у випадку першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Разом зтим, як вбачається з матеріалів справи неявка відповідача та його представника не є першою.

Статтею 223 ЦПК України передбачено виключний перелік підстав, за наявності яких суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні.

Відтак, суд не бере до уваги клопотання представника відповідача про відкладення розгляду справи та вважає за можливе проведення даного підготовчого судового засідання.

Представники третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог, в судове засідання не з`явилися, однак від предтавника ФРА ЛМР до суду надійшло клопотання про проведення судового засідання без його участі.

Згідно з ч.2 ст.247 ЦПК України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши подане клопотання та матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Частиною 4 ст. 19 СК України визначено, що при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Враховуючи викладене, з метою повного, всебічного та об`єктивного дослідження усіх обставин справи, оскільки зазначена у позовній заяві третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору не є юридичною особою, суд вважає за необхідне замінити третю особу - Відділ "Служба у справах дітей" Франківського району м.Львова Львівської міської ради на належну юридичну особу - Орган опіки та піклування Франківської районної адміністрації Львівської міської ради.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст.53, 260, 261, 353, 354 ЦПК України, суд,

постановив:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Качмар Анни Іванівни про заміну третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору задоволити.

Замінити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Відділ "Служба у справах дітей" Франківського району м.Львова Львівської міської ради на Орган опіки та піклування Франківської районної адміністрації Львівської міської ради.

Направити заміненій третій особі копії позовної заяви з додатками.

Запропонувати третій особі, в порядку ст.181 ЦПК України подати суду письмові пояснення щодо позову та відзиву з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову, та докази, якими вони обґрунтовуються, за правилами, встановленими частинами третьою-шостою статті 178 цього Кодексу до початку розгляду справи по суті, з наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Суддя Марків Ю.С.

Дата ухвалення рішення31.01.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116712543
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —465/7827/23

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні