Ухвала
від 01.02.2024 по справі 688/412/24
ШЕПЕТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 688/412/24

№ 2/688/346/24

Ухвала

про прийняття позовної заяви та відкриття провадження у справі

01 лютого 2024 року м. Шепетівка

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області у складі: головуючого судді Цідик А.Ю., вирішуючи питання про відкриття провадження у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «СПЕКТР-АГРО» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідачів Фермерського господарства «АГРОСАД-2016», приватного нотаріуса Хмельницького міського нотаріального округу Романішина Ярослава Олександровича, приватного виконавця виконавчого округу Хмельницької області Лабчука Романа Михайловича, про визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки,

встановив:

До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшла цивільна справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «СПЕКТР-АГРО» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідачів Фермерського господарства «АГРОСАД-2016», приватного нотаріуса Хмельницького міського нотаріального округу Романішина Ярослава Олександровича, приватного виконавця виконавчого округу Хмельницької області Лабчука Романа Михайловича, про визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки.

Ухвалою суду від 29 січня 2024 року позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «СПЕКТР-АГРО» залишено без руху та надано строк для усунення недоліків протягом десяти днів з дня вручення копії ухвали про залишення позовної заяви без руху.

31.01.2024 року представник позивача надіслав до суду заяву про усунення недоліків.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку, що означена позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю «СПЕКТР-АГРО» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідачів Фермерського господарства «АГРОСАД-2016», приватного нотаріуса Хмельницького міського нотаріального округу Романішина Ярослава Олександровича, приватного виконавця виконавчого округу Хмельницької області Лабчука Романа Михайловича, про визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки за формою та змістом відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України.

Справа підсудна Шепетівському міськрайонному суду Хмельницької області.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що справу слід прийняти до свого провадження та розглянути за правилами загального позовного провадження.

Для повноти судового розгляду суд дійшов висновку, що клопотання позивача слід задовольнити та витребувати у приватного нотаріуса міського нотаріального округу Романішина Я.О. належним чином завірену копію договору купівлі-продажу земельної ділянки від 15 грудня 2022 року, зареєстрованого в реєстрі за № 1298.

Керуючись ст.ст. 187, 260, 274 ЦПК України, суд

постановив:

Відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «СПЕКТР-АГРО» (вул. Промислова, буд. 20 м. Обухів Київської області) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідачів Фермерського господарства «АГРОСАД-2016» (вул. Космонавтів, буд. 1 с. Заморочення Шепетівського району Хмельницької області), приватного нотаріуса Хмельницького міського нотаріального округу Романішина Ярослава Олександровича (вул. Героїв Майдану, буд. 4, кім. 105 м. Хмельницький), приватного виконавця виконавчого округу Хмельницької області Лабчука Романа Михайловича (вул. Грушевського М., буд. 87, каб. 406 м. Хмельницький), про визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки.

Призначити підготовче судове засідання на 04 березня 2024 року о 10 год. 00 хв. в залі судових засідань Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області (м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, 30; факс (03840) 4-02-62; е-mail: inbox@sh.km.court.gov.ua).

Витребувати у приватного нотаріуса міського нотаріального округу Романішина Я.О. належним чином завірену копію договору купівлі-продажу земельної ділянки від 15 грудня 2022 року, зареєстрованого в реєстрі за № 1298.

Надати відповідачу 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позов (заперечення проти позову згідно зі ст. 178 ЦПК України) та всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та доданих до нього документів позивачу повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами. Відповідно до ч. 3 ст.83ЦПК України відповідач повинен подати суду докази разом з поданням відзиву. Відповідач має право пред`явити зустрічну позовну заяву у строк для подання відзиву, яка має відповідати вимогам статей 175 і 177 цього Кодексу.

Роз`яснити позивачу його право подати до суду відповідь на відзив (пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення відповідно до ст. 179 ЦПК України) протягом 5 днів з дня отримання відзиву на позов. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів відповідачу повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Роз`яснити відповідачу його право подати до суду заперечення (пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення відповідно до ст. 180 ЦПК України) протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив. Копія заперечення та доданих до нього документів позивачу повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду.

Роз`яснити третім особам їх право протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду пояснення на позов з доданими до нього документами, з одночасним направленням (наданням) таких пояснень з доданими до нього документами учасникам справи.

Сторони можутьотримати інформаціющодо даноїсправи завеб-адресоюсторінки наофіційному веб-порталісудової владиУкраїни https://sh.km.court.gov.ua/sud2220/.

Копію ухвали невідкладно надіслати учасникам справи, відповідачу надіслати також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Викликати у судове засідання учасників справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її прийняття та оскарженню не підлягає.

Суддя Алла ЦІДИК

Дата ухвалення рішення01.02.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116716241
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —688/412/24

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Цідик А. Ю.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Цідик А. Ю.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Цідик А. Ю.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Цідик А. Ю.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Цідик А. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні