Ухвала
від 02.02.2024 по справі 730/48/24
БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16400, м. Борзна, Чернігівської обл., вул. Незалежності, буд. 4


тел.: 0 (4653) 21-202

Справа №730/48/24

Провадження № 2/730/72/2024

У Х В А Л А

"02" лютого 2024 р. м.Борзна

Суддя Борзнянського районного суду Чернігівської області Луговець О.А., розглянувши клопотання представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Плиски-Агро»- адвоката Смолія Богдана Володимировича про участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, -

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Борзнянського районного суду Чернігівської області знаходиться на розгляді цивільна справа №730/48/24 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Плиски-Агро», третя особа, яка не заявляє самоостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Фермерське господарство «Плисківське» про визнання недійсним свідоцтва про право власності на нерухоме майно та скасування державної реєстрації права власності, підготовче судове засідання по якій призначено на 02 лютого 2024 року на 11-30 год.

31 січня 2024 року засобами поштового зв`язку до Борзнянського районного суду Чернігівської області надійшов відзив на дану позовну заяву представника відповідача адвоката Смолія Б.В., де в п.6 прохальної частини відзиву просить забезпечити участь його як представника ТОВ «Плиски-Агро» у всіх судових засіданнях у справі №730/48/24 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Розглянувши зазначене клопотання представника відповідача, вивчивши матеріали справи, суддя приходить до такого висновку.

Відповідно до положень ч.1, 2 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно з ч. 3 ст.212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 №1845/0/15-21 затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Положення визначає порядок функціонування в судах та органах системи правосуддя окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, зокрема підсистем Електронний кабінет, Електронний суд та підсистеми відеоконференцзв`язку; порядок вчинення процесуальних дій в електронній формі з використанням таких підсистем; особливості використання в судах та органах системи правосуддя іншого програмного забезпечення в перехідний період до початку функціонування ЄСІТС у складі всіх підсистем (модулів).

Згідно з п. 45 Положення про ЄСІТС підсистема відеоконференцзв`язку забезпечує учасникам справи можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою свого Електронного кабінету та власних технічних засобів.

Відповідно до п. 46 Положення про ЄСІТС за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Згідно зі ст. 50 Положення про ЄСІТС суд ухвалює рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначені день і час). Заява подається до суду та надсилається іншим учасникам справи в порядку, визначеному процесуальним законодавством, дозволеними засобами зв`язку.

Отже, керуючись завданнями цивільного судочинства, визначеними положеннями ч.1 ст.2 ЦПК України, беручи до уваги початок функціонування підсистеми Електронний кабінет, Електронний суд та підсистеми відеоконференцзв`язку, наявність у суду технічної можливості щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів (веб-адреса підсистеми ВКЗ - https://vkz.court.gov.ua), враховуючи необхідність сприяння сторонам у здійсненні їх права на участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції та з метою недопущення порушення прав учасників цивільного процесу, забезпечення оперативності цивільного процесу, суддя вважає, що клопотання представника відповідача підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.212, 260 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Плиски-Агро»- адвоката Смолія Богдана Володимировича про участь в підготовчому судовому засіданні, яке призначено на 02 лютого 2024 року на 11-30 год., а також в подальшому розгляді справи в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Підготовче судове засідання по цивільній справі №730/48/24 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Плиски-Агро», третя особа, яка не заявляє самоостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Фермерське господарство «Плисківське» про визнання недійсним свідоцтва про право власності на нерухоме майно та скасування державної реєстрації права власності, яке призначено на 02 лютого 2024 року на 11-30 год., провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення EASYCON за участі в ньому представника відповідача - адвокатаСмолія Богдана Володимировича з використанням його власних технічних засобів (електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_1 , номер телефону НОМЕР_1 ).

Попередити представника відповідача - адвоката Смолія Б.В., що відповідно до положень ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію даної ухвали негайно направити представнику відповідача.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення і оскарженню не підлягає.

Суддя Борзнянського районного суду О.А.Луговець

Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116716279
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: щодо визнання незаконним акта, що порушує право власності

Судовий реєстр по справі —730/48/24

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Луговець О. А.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Луговець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні