Ухвала
від 01.02.2024 по справі 596/1914/23
ГУСЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"01" лютого 2024 р. Справа № 596/1914/23

Провадження № 2-о/596/8/2024

Гусятинський районний суд Тернопільської області

в складі: головуючого судді Митражик Е.М.

при секретарісудового засідання Стасюк О.Д.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в селищі Гусятин клопотання прокурора про витребування доказів в цивільній справі за заявою керівника Чортківської окружної прокуратури Тернопільської обласної прокуратури Марцуна М. в інтересах держави в особі Гримайлівської селищної ради Чортківського району Тернопільської області, заінтересовані особи: Чортківська районна державна адміністрація Тернопільської області, Гусятинська державна нотаріальна контора Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про визнання спадщини відумерлою,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває цивільна справа за заявою заявою керівника Чортківської окружної прокуратури Тернопільської обласної прокуратури Марцуна М. в інтересах держави в особі Гримайлівської селищної ради Чортківського району Тернопільської області, заінтересовані особи: Чортківська районна державна адміністрація Тернопільської області, Гусятинська державна нотаріальна контора Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про визнання спадщини відумерлою.

Ухвалою Гусятинського районного суду Тернопільської області від 27 листопада 2023 року провадження в справі відкрито та призначено справу до судового розгляду. В судове засідання 01.02.2024року учасникисудового розглядуне з`явились. 01.02.2024 року до канцелярії суду надійшло клопотання керівника Чортківської окружної прокуратури М.Марцуна про витребування Гусятинської державної нотаріальної контори Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, інформації про те, чи відкривалась спадкова справа до майна ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Представник заявника ОСОБА_2 в судове засідання не з`явився, подав заяву про проведення судового засідання 01.02.2024 року в його відсутності. Клопотання про витребування інформації підтримує та просить задовільнити.

Представник Гримайлівської селищної ради Чортківського району Тернопільської області в судове не з`явився, подав до суду заяву про слухання справи без участі їх представника.

Представник заінтересованої особи Гусятинської державної нотаріальної контори Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції в судове не з`явилася, подала до суду клопотання про слухання справи без участі їх представника.

Представник заінтересованої особи Чортківської районної військової адміністрації Тернопільської області в судове не з`явився, подав до суду заяву про слухання справи без участі їх представника.

Розглянувши клопотання, матеріали справи, суд приходить до наступного.

В силу вимог ч.1ст.13 ЦПК Українисуд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цьогоКодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Однією з засад судочинства, регламентованихст. 129 Конституції України, є змагальність сторін та свобода в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

У відповідності до ч.1ст.84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно з ч.3ст. 84 ЦПК Україниу разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Судом встановлено, що клопотання є обґрунтованим, за змістом відповідає вимогам ч.2ст.84 ЦПК України. Запитувана інформація може містити відомості про обставини, які підлягають доказуванню у справі. При цьому, отримання інформації із спадкових реєстрів безпосередньо заявником є неможливим, оскільки остання містить нотаріальну таємницю.

Враховуючи вищевикладене, з урахуванням предмету заяви в цій справі та заявлених вимог, оскільки заявлені до витребування докази можуть безпосередньо стосуватись предмета заяви в цій справі, з метою повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин справи, підтвердження та встановлення усіх обставин по справі, суд вважає, що клопотання про витребування доказів підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст.84,222,258-260 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання керівника Чортківської окружної прокуратури Тернопільської обласної прокуратури Марцуна М. про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Гусятинської державної нотаріальної контори Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (адресамісцезнаходження:селище Гусятин,вул.Суходільська,7,Чортківського району,Тернопільської області,код ЄДРПОУ02900481) інформацію про те, чи відкривалась спадкова справа після смерті ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце смерті с.Волиця, Гусятинського району Тернопільської області, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Копію ухвали направити до Гусятинської державної нотаріальної контори Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Елла МИТРАЖИК

СудГусятинський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення01.02.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116717632
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про визнання спадщини відумерлою

Судовий реєстр по справі —596/1914/23

Рішення від 31.05.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні