Ухвала
від 02.02.2024 по справі 377/1030/23
СЛАВУТИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа №377/1030/23

Провадження №2-о/377/3/24

02 лютого 2024 року Славутицький міський суд Київської області в складі головуючої судді Теремецької Н.Ф., за участю секретаря судового засідання Федорчук Г.В.,

заявника ОСОБА_1 ,

представника заінтересованої особи: Органу опіки та піклування в особі виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області, - Мартиненко С.М.,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Славутичі в порядку окремого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування в особі виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області, про встановлення опіки та призначення опікуна,-

У С Т А Н О В И В:

13 грудня 2023 року до суду надійшла заява, в якій заявник просить встановити опіку над недієздатною особою ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та призначити її, ОСОБА_1 , його опікуном.

Ухвалою судді від 18 грудня 2023 року заяву було прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі та призначено судове засідання на 16 січня 2024 року.

Ухвалою суду від 16 січня 2024 року задоволено клопотання заявника про витребування доказів та витребувано з Чернігівськогорайонного судуЧернігівської області належним чином завірену копію рішення Чернігівського районного суду від 18 вересня 1995 року по справі за заявою ОСОБА_3 про визнання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатним, із зазначенням дати набрання рішенням законної сили, і на підставі пункту 4 частини 2 статті 223 ЦПК України відкладено судовий розгляд справи на 02 лютого 2024 року.

Обговоривши в судовому засіданні питання про необхідність залучення до участі у справі в якості заінтересованої особи Сквирського психоневрологічного інтернату, вислухавши думку заявника та представника заінтересованої особи, які не заперечували проти залучення до участі у справі в якості заінтересованої особи Сквирського психоневрологічного інтернату, суд дійшов наступного висновку.

Із заяви вбачається, що заявник ОСОБА_1 просить встановити опіку над недієздатною особою ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та призначити її, ОСОБА_1 , його опікуном.

Відповідно до частини першої статті 294 ЦПК України під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний роз`яснити учасникам справи їхні права та обов`язки, сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи.

Частиною третьою цієї статті визначено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Згідно з частиною четвертою цієї статті справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Частиною першою статті 66 ЦК України визначено, що якщо над фізичною особою, яка перебуває у навчальному закладі, закладі охорони здоров`я або закладі соціального захисту населення, не встановлено опіку чи піклування або не призначено опікуна чи піклувальника, опіку або піклування над нею здійснює цей заклад.

Як вбачається з довідки № 688, виданої 28 листопада 2023 року Сквирським психоневрологічним інтернатом, копія якої долучена до заяви, підопічний ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , дійсно являється утриманцем установи з 14.02.2020 по даний час та перебуває на повному державному утриманні.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Славутицької міської Ради народних депутатів № 612 від 03.11.1995 «Про встановлення опіки над ОСОБА_2 », було встановлено опіку над недієздатним ОСОБА_2 та призначено ОСОБА_3 опікуном над рідним сином ОСОБА_2 та його майном.

Згідно зі свідоцтвом про смерть серії НОМЕР_1 , виданого 24 жовтня 2023 року Славутицьким відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Вишгородському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), ОСОБА_3 померла ІНФОРМАЦІЯ_2 у віці 86 років у селі Червона Гута, Ріпкинський район, Чернігівська область, Україна, про що 24 жовтня 2023 року складено відповідний актовий запис № 206.

З урахуванням наведеногота беручидо уваги,що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,опіку надяким проситьвстановити заявник,є утриманцемСквирського психоневрологічногоінтернату,то суд,з метоювсебічного,повного іоб`єктивного з`ясуванняобставин справи,вважає занеобхідне залучитидо участіу справів якостізаінтересованої особи Сквирський психоневрологічний інтернат, оскільки рішення суду у справі може вплинути на його права та обов`язки.

Відповідно до частини другої статті 240 ЦПК України необхідно оголосити перерву у судовому засіданні.

Керуючись статтею 294 ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

Залучити до участі у справі Сквирський психоневрологічний інтернат (код ЄДРПОУ: 03188814, місцезнаходження: 09001, Київська область, Білоцерківський район, місто Сквира, вулиця Незалежності, будинок 137) в якості заінтересованої особи.

Надіслати заінтересованій особі копію заяви з додатками та запропонувати в строк 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду письмові пояснення.

Копія пояснення та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана заінтересованими особами (подана) одночасно з надісланням (поданням) пояснення до суду та наданням до суду документів, що підтверджують їх надіслання (надання) іншим учасникам справи.

Оголосити перерву у судовому засіданні до 19 лютого 2024 року 15 години 00 хвилин.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Н. Ф. Теремецька

Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116720088
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —377/1030/23

Рішення від 19.02.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Рішення від 19.02.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні