Ухвала
від 02.02.2024 по справі 547/65/24
СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Шевченка, 41-а, смт Семенівка, Кременчуцький район, Полтавська область, 38200

тел. (05341) 9-17-39, факс (05341) 9-17-39, 9-15-37, inbox@sm.pl.court.gov.ua.

Справа №547/65/24

Провадження №2-о/547/7/24

У Х В А Л А

(про прийняття справи до провадження

та відкриття провадження у справі )

02 лютого 2024 року смт Семенівка, Полтавська область

Семенівський районний суд Полтавської області, суддя В.Ф.Харченко, вирішуючи питання про відкриття провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 в інтересах неповнолітніх ОСОБА_2 і ОСОБА_3 , заінтересовані особи Лубенський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Лубенському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, орган опіки та піклування виконавчий комітет Оболонської сільської ради про встановлення факту, що має юридичне значення (факту батьківства), перевіривши виконання завком вимог статей 184-187, 293, 294, 310-313 ЦПК України,

ВСТАНОВИВ:

Заява подана за зареєстрованим місцем проживання заявника.

Справа підсудна Семенівському районному судові Полтавської області.

Підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі на час постановлення ухвали відсутні.

Є підстави для відкриття провадження у цивільній справі у порядку окремого провадження.

Залучити до участі у справі як заінтересовану особу мати неповнолітніх дітей ОСОБА_4 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ), а також Кременчуцький районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (Полтавська обл., м.Кременчук, вул. Генерала Жадова, б. 6), зобов`язавши заявника протягом 5 днів надіслати (вручити) залученим судом третім особам копію заяви із додатками у цій справі.

Ураховуючи зазначене, керуючись ст.ст. 33, 34, 42, 258-261, 293, 294, 315, 316, 351-355 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

1.Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 в інтересах неповнолітніх ОСОБА_2 і ОСОБА_3 , заінтересовані особи Лубенський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Лубенському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції,орган опікита піклування виконавчийкомітет Оболонськоїсільської ради, ОСОБА_4 , Кременчуцький районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, про встановлення факту, що має юридичне значення (факту батьківства).

2.Справа розглядатиметься за правилами окремого провадження у відкритому судовому засіданні 04.03.2024о14год.40хв. в залі судових засідань № 1 у приміщенні Семенівського районного суду Полтавської області за адресою вул. Шевченка, 41а, смтСеменівка, Кременчуцький район, Полтавська область.

3.Визнати обов`язковою явку у судове засідання неповнолітніх ОСОБА_2 і ОСОБА_3 .

4.Зобов`язатизаявника ОСОБА_1 протягом 5-тиднів з дня отримання копії ухвали надіслати (вручити) копію своєї заяви із додатками у цій справі залученій судом третій особі ОСОБА_4 і Кременчуцьколму районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Доказ надіслання (вручення) вказаної заяви з додатками надати до суду не пізніше 10.02.2024.

5.Строк для подання заінтересованою особою пояснень на заяву (заперечень) 10 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У вказаний строк заінтересована особа має право надіслати: 1) суду пояснення на заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; 2) заявнику та іншим заінтересованим особам копію пояснень та доданих до нього документів. Копія пояснень та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду. У разі ненадання заінтересованою особою пояснень у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити справу за наявними матеріалами справи. Інші вимоги до пояснення третьої особи встановлено ст. 178 ЦПК України.

6.Строк для подання відповіді на пояснення 3 дні з дня отримання пояснень.

7.Строк для подання заперечення 3 дні з дня отримання відповіді на пояснення.

8.Роз`яснитиучасникам справи, що відповідно до ч. 9 ст. 83 ЦПКУкраїни копії доказів, що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Роз`яснити учасникам справи, що згідно ст. 95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

9.Повідомити учасників справи про наявність в Семенівському районному суді Полтавської області технічної можливості забезпечити їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. У цьому разі відповідна заява учасника справи має бути подана до суду не пізніше ніж за 5 днів до судового засідання з направленням копії такої заяви в той же строк іншому учаснику справи.

10.Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за вебадресою https://court.gov.ua/fair/sud1627.

11.Надіслати учасникам справи копію ухвали, а заінтересованим особам також копію заяви з копіями доданих до неї документів і судові виклики.

12.Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і не може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Суддя В.Ф.Харченко

Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116720970
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення (факту батьківства),

Судовий реєстр по справі —547/65/24

Рішення від 04.03.2024

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Харченко В. Ф.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Харченко В. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні