Ухвала
від 02.02.2024 по справі 758/90/24
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/90/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 лютого 2024 року Подільський районний суду міста Києва у складі головуючої-судді Будзан Л.Д., за участю: секретаря судового засідання Соколовської А.А., розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Лінтер» про стягнення грошових коштів, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Подільського районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Лінтер» про стягнення грошових коштів.

Ухвалою Подільського районного суду м. Києва від 04.01.2024 відкрито провадження у справі призначено підготовче засідання.

У підготовче судове засідання представник позивача та представник відповідача, будучи належним чином повідомленими, не з`явились.

Відповідно до ст. 53 ЦПК України у випадку, якщо при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду суд встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, суд у підготовчому судовому засіданні вирішує, зокрема, питання про вступ у справу інших осіб.

Як вбачається із матеріалів справи, позивачем заявлено вимогу про стягнення грошових коштів за попереднім договором купівлі-продажу від 30.11.2021, укладеним між ОСОБА_1 та ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Лінтер». Разом із тим, як вбачається з договору, від імені, в інтересах та за рахунок ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Лінтер» діє ТОВ «Компанія з управління активами «Будкепітал».

Таким чином, виходячи зі змісту заявлених позовних вимог, суд вважає, що рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки ТОВ «Компанія з управління активами «Будкепітал», а тому вказане підприємство слід залучити до розгляду даної справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору .

У відповідності до п. 2 ч. 1 ст. 198 ЦПК України, у випадку у залучення до участі або вступу у справу третьої особи суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. 53, 258-261, 353 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Лінтер» про стягнення грошових коштів, у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Будкепітал» (01014, м. Київ, вул. Болсуновська, буд. 6, поверх 2, кімната 8)

Підготовче судове засідання у вказаній справі відкласти на 15 год. 30 хв. 18 березня 2024 року, про що повідомити учасників справи.

Копію ухвали направити учасникам справи, а третій особі, окрім копії ухвали, направити також копію позовної заяви.

Роз`яснити третій особі право подати до суду письмові пояснення щодо позову у семиденний строк з дня вручення даної ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Леся БУДЗАН

Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116734911
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення грошових коштів

Судовий реєстр по справі —758/90/24

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні