Ухвала
від 02.02.2024 по справі 620/984/24
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

02 лютого 2024 року ЧернігівСправа № 620/984/24

Чернігівський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Клопота С.Л., розглянувши у письмовому провадженні клопотання Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області про проведення розгляду справи № 620/984/24 за адміністративним позовом ОСОБА_1 в інтересах неповнолітнього сина ОСОБА_2 до Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області, Новозаводського відділу у м.Чернігові Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області про визнання протиправною відмови та зобов`язання вчинити певні дії,

У С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 в інтересах неповнолітнього сина ОСОБА_2 звернулась до суду з адміністративним позовом до Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області, Новозаводського відділу у м.Чернігові Управління Державної Міграційної служби України в Чернігівській області та просить:

1. Зобов`язати Управління Державної Міграційної Служби України у Чернігівській області вести облік ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 за : прізвищем , іменем , по батькові та роком народження, без використання засобів ЄДДР , відповідно до Положення про паспорт громадянина України, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 26.06.1992 № 2503-ХІІ;

2. Визнати протиправною відмову: Управління Державної Міграційної Служби України у Чернігівській області та Новозаводського відділу у м. Чернігові Управління ДМС України у Чернігівській області у видачі ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 , у зв`язку із досягненням ним 15-річного віку, паспорта громадянина України у формі книжечки відповідно до Положення про паспорт громадянина України, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 26.06.1992 № 2503-ХІІ;

3. Зобов`язати Новозаводський відділ у м. Чернігові Управління ДМС України у Чернігівській області оформити та видати ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 , у зв`язку із досягненням ним 15-річного віку, паспорт громадянина України у формі книжечки відповідно до Положення про паспорт громадянина України, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 26.06.1992 № 2503-ХІІ.

Ухвалою судді Чернігівського окружного адміністративного суду Клопота С.Л. від 19.01.2024 прийнято позовну заяву Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

02.02.2024 до суду від Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області надійшло клопотання про проведення розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін для всебічного та повного з`ясування обставин справи.

Розглянувши клопотання позивача, суд вважає його необґрунтованим та відмовляє у його задоволенні з наступних підстав.

Так, спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи (частина 2 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України).

Частиною 6 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України передбачений перелік справ, які можна вважати справами незначної складності.

Зі змісту прохальної частини адміністративного позову випливає, що предметом даного спору є стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені.

Дана справа відноситься до справ незначної складності.

У свою чергу, згідно з частиною 5 статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідно до частини 6 статті 262 КАС України суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін: 1) у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу; 2) якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

За таких обставин та враховуючи предмет і підстави позову, суд дійшов висновку, що характер спірних правовідносин та предмет доказування у даній справі, яка є справою незначної складності, не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, у зв`язку з чим у задоволенні клопотання позивача про проведення розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін необхідно відмовити.

Керуючись статтями 248, 257, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області про проведення розгляду справи № 620/984/24 за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін відмовити.

Копію даної ухвали направити учасникам справи.

Ухвала суду окремо від рішення суду не оскаржується.

СуддяСергій КЛОПОТ

Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116742859
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною відмови та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —620/984/24

Рішення від 05.04.2024

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Сергій КЛОПОТ

Ухвала від 02.02.2024

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Сергій КЛОПОТ

Ухвала від 19.01.2024

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Сергій КЛОПОТ

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні