Ухвала
від 02.02.2024 по справі 613/87/24
БОГОДУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №613/87/24 Провадження № 2/613/245/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 лютого 2024 року суддя Богодухівського районного суду Харківської області Уварова Ю.В., розглянувши клопотання представника позивача - адвоката Маленко Олександра Васильовича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунальної установи «Богодухівський інклюзивно-ресурсний центр» Богодухівської міської ради Харківської області про скасування наказів, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Богодухівського районного суду Харківської області знаходиться вищезазначена цивільна справа.

До суду надійшло клопотання представника позивача - адвоката Маленко О.В. про участь в судовому засідання в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів, яке обґрунтовано неможливістю прибути безпосередньо до Богодухівського районного суду Харківської області через значну віддаленість робочого місця від суду.

Дослідивши клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, суддя вважає, що воно підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України визначено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Згідно з ч. 3 ст. 212 ЦПК України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Наказом ДСА України від 23.04.2020 року № 196 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду.

З урахуванням викладеного, враховуючи, що процесуальне право на участь сторони у судовому засіданні в режимі відеоконференції передбачено законом, суддя вважає за можливе задовольнити клопотання представника позивача - адвоката Маленко О.В. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст.ст. 212, 240, 260 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Надати можливість представнику позивача - адвокату Маленко О.В. брати участь у розгляді цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Комунальної установи «Богодухівський інклюзивно-ресурсний центр» Богодухівської міської ради Харківської області про скасування наказів, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу в судовому засіданні, яке призначене на 05.02.2024 год., 13.15 годину, та в подальших судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за електронною адресою для реєстрації в підсистемі відеоконференцзв`язку ЄСІТС - ІНФОРМАЦІЯ_1.

Роз`яснити представнику позивача - адвокату Маленко О.В., що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудБогодухівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено06.02.2024
Номер документу116744194
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі, з них

Судовий реєстр по справі —613/87/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні