Ухвала
від 30.01.2024 по справі 648/2878/21
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 648/2878/21

н/п 2/766/8519/24

У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду

30 січня 2024 Суддя Херсонського міського суду Херсонської області Скрипнік Л.А., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом керівника Олешківської окружної прокуратури Херсонської області Гулякова Костянтина Володимировича в інтересах держави в особі Херсонської обласної державної адміністрації, державного підприємства «Олешківське лісомисливське господарство» до Білозерської районної державної адміністрації Херсонської області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ; третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - Херсонське обласне управління лісового та мисливського господарства про визнання незаконним та скасування розпорядження про затвердження проекту землеустрою, усунення перешкод у користуванні земельної ділянкою шляхом скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, зобов`язання повернути земельну ділянку,-

ВСТАНОВИВ:

Прокурор звернувся до Білозерського районного суд Херсонської області з вказаним позовом в порядку представництва та захисту державних інтересів в особі органів, що уповноважені здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах.

Ухвалою судді Білозерського районного суду Херсонської області від 01 грудня 2021року позовну заяву керівника Олешківської окружної прокуратури Херсонської області Гулякова Костянтина Володимировича в інтересах держави в особі Херсонської обласної державної адміністрації, державного підприємства «Олешківське лісомисливське господарство» про визнання незаконним та скасування розпорядження про затвердження проекту землеустрою, усунення перешкод у користуванні земельної ділянкою шляхом скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, зобов`язання повернути земельну ділянку, визнано неподаною та повернуто позивачу.

Постановою Херсонського апеляційного суду Херсонської області від 01.12.2021 року ухвалу Білозерського районного суду Херсонської області від 01 грудня 2021 року скасовано, справу направлено до суду першої інстанції для продовження розгляду по суті заявлених позовних вимог.

Відповідно до частини сьомої статті 147 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", враховуючи неможливість судами здійснювати правосуддя під час воєнного стану, Вища рада правосуддя рішенням від 30.05.2023 № 566/0/15-23 змінила територіальну підсудність судових справ Білозерського районного суду Херсонської області на Херсонський міський суд Херсонської області.

Згідно протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 24 січня 2024 року справу №648/2878/21 передано 25.01.2021 року судді Скрипнік Л.А.

Вивчивши матеріали цивільної справи, та з метою вчинення процесуальних дій для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, вважаю за необхідне прийняти справу до свого провадження та розглядати справу в порядку загального позовного провадження, призначити підготовче судове засідання.

Керуючись ст.ст.33,197, 258, 260 ЦПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою керівника Олешківської окружної прокуратури Херсонської області Гулякова Костянтина Володимировича в інтересах держави в особі Херсонської обласної державної адміністрації, державного підприємства «Олешківське лісомисливське господарство» до Білозерської районної державної адміністрації Херсонської області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ; третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - Херсонське обласне управління лісового та мисливського господарства про визнання незаконним та скасування розпорядження про затвердження проекту землеустрою, усунення перешкод у користуванні земельної ділянкою шляхом скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, зобов`язання повернути земельну ділянку .

Призначити підготовче судове засідання по справі на 25 березня 2024 року о 11.00 год. у залі судових засідань № 410, в приміщенні Херсонського міського суду Херсонської області, вул. Маяковського, 6/29.

В судове засідання викликати сторони.

Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, протягом якого відповідач має право подати відзив на позовну заяву, з урахуванням вимог статті 178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) позивачеві одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу строк п`ять днів із дня отримання відзиву, протягом якого позивач має право подати відповідь на відзив, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятою ст. 178 ЦПК України. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) відповідачу одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Встановити відповідачу строк п`ять днів із дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою ст.178 ЦПК України. Копія заперечення на відповідь на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) позивачеві одночасно з надісланням (наданням) заперечення на відповідь на відзив до суду.

Встановити третій особі строк п`ять днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, протягом якого третя особа має право подати пояснення щодо позову або відзив на позовну заяву, з урахуванням вимог статті 178 ЦПК України. Копія пояснень або відзиву та доданих до них документів повинна бути надіслана (надана) позивачеві та відповідачу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати позивачеві.

Копію ухвали про відкриття провадження разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачу та третім особам.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Л.А. Скрипнік

Дата ухвалення рішення30.01.2024
Оприлюднено06.02.2024
Номер документу116745103
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію прав та їх обтяжень, зобов`язання повернути земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —648/2878/21

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Скрипнік Л. А.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Скрипнік Л. А.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Скрипнік Л. А.

Постанова від 04.08.2023

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Бездрабко В. О.

Ухвала від 28.01.2022

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Бездрабко В. О.

Ухвала від 19.01.2022

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Бездрабко В. О.

Ухвала від 01.12.2021

Цивільне

Білозерський районний суд Херсонської області

Кусік І. В.

Ухвала від 05.11.2021

Цивільне

Білозерський районний суд Херсонської області

Кусік І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні