Судовий наказ
від 02.02.2024 по справі 333/986/24
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Єдиний унікальний номер № 333/986/24

Провадження №2-н/333/137/24

КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

СУДОВИЙ НАКАЗ

02 лютого 2024 року м. Запоріжжя

Суддя Комунарського районного суду м. Запоріжжя Піх Ю.Р., розглянувши заяву ОСОБА_1 про видачу судового наказу з вимогою про стягнення з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на користь ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 аліменти на утримання дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 у розмірі частки від доходів, заробітку, але не більше десяти прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку на кожну дитину, починаючи стягнення з 01.02.2024 року та до досягнення кожною дитиною повноліття.

Боржник є батьком дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Відповідно до ст. 180 СК України, батьки зобов`язані утримувати своїх дітей до досягнення ними повноліття.

Згідно з ч. 3 ст. 181 СК України, за рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти) присуджуються у частці від доходу її матері, батька або у твердій грошовій сумі за вибором того з батьків або інших законних представників дитини, разом з яким проживає дитина. Спосіб стягнення аліментів, визначений рішенням суду, змінюється за рішенням суду за позовом одержувача аліментів.

За ст.182СК Українипри визначеннірозміру аліментівсуд враховує:стан здоров`ята матеріальнестановище дитини;стан здоров`ята матеріальнестановище платникааліментів;наявність уплатника аліментівінших дітей,непрацездатних чоловіка,дружини,батьків,дочки,сина;наявність рухомогота нерухомогомайна,грошових коштів;доведені стягувачемаліментів витратиплатника аліментів,у томучислі напридбання нерухомогоабо рухомогомайна,сума якихперевищує десятикратнийрозмір прожитковогомінімуму дляпрацездатної особи,якщо платникомаліментів недоведено джерелопоходження коштів;інші обставини,що маютьістотне значення.Розмір аліментівмає бутинеобхідним тадостатнім длязабезпечення гармонійногорозвитку дитини. Мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку

Відповідно ч. 1 та ч. 5 ст. 183 Сімейного кодексу України (зі змінами від 17.05.2017 р.), частка заробітку (доходу) матері, батька, яка буде стягуватися як аліменти на дитину, визначається судом.Той ізбатьків абоінших законнихпредставників дитини,разом зяким проживаєдитина,має правозвернутися досуду іззаявою провидачу судовогонаказу простягнення аліментіву розміріна однудитину -однієї чверті, на двох дітей - однієї третини, на трьох і більше дітей - половини заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину.

Згідно з ч. 3 ст. 184 СК України, той із батьків або інших законних представників дитини, разом з яким проживає дитина, має право звернутися до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення аліментів у розмірі 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Згідно п 4 ч. 1ст. 161 ЦПК Українисудовий наказ може бути видано, якщо заявлено вимогу про стягнення аліментів у розмірі на одну дитину - однієї чверті, на двох дітей - однієї третини, на трьох і більше дітей - половини заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину, якщо ця вимога не пов`язана із встановленням чи оспорюванням батьківства (материнства) та необхідністю залучення інших заінтересованих осіб.

Згідно з п. 1 ч. 1ст. 430 ЦПК Українисуд допускає негайне виконання рішення у справах про стягнення аліментів у межах суми платежу за один місяць.

Згідно зі ст. 141 Цивільного процесуального кодексу України судові витрати необхідно стягнути з боржника на користь держави.

Керуючись ст. ст. 141, 160-164 ЦПК України, ст.ст. 180-184 Сімейного кодексу України, -

НАКАЗУЮ:

Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 РНОКПП НОМЕР_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 на користь ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , місце проживання: АДРЕСА_2 аліменти на утримання дітей ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 у розмірі частки від доходів, заробітку, але не більше десяти прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку на кожну дитину, починаючи стягнення з 01.02.2024 року та до досягнення кожною дитиною повноліття.

Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , судовий збір на користь держави у розмірі 302,80 гривень.

Судове рішення про стягнення аліментів у межах платежу за один місяцьпідлягаєнегайномувиконанню.

Під час розглядувимог у порядку наказного провадження та видачі судового наказу суд не розглядаєобгрунтованістьзаявленихстягувачемвимог по суті.

Судовий наказ післянабрання ним законноїсиливидатистягувачу.

Суддя Ю.Р.Піх

Відповідно до ч. 3ст. 167 ЦПК Українисудовий наказ про стягнення аліментів оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Відповідно до ч. 7ст. 170 ЦПК Україниу разівидачі судового наказу відповідно до пункту 4 ч.1ст. 161 ЦПКборжникмає право звернутисядо суду з позовом про зменшеннярозміруаліментів.

Відповідно до ч. 8ст. 170 ЦПК Україниу разівидачі судового наказу відповідно до пунктів 4 і 5 ч.1ст. 161 ЦПК, судовий наказ може бути переглянуто за нововиявленимиобставинами у порядку, встановленому главою3розділуVцьогоКодексу.

Судовийнаказ набрав законноїсили


року.

Судовий наказ видано стягувачу «_____»


20___ року.

Строк пред`явлення до виконання в частиністягненняаліментів «____»


20___року.

Строк пред`явлення до виконання в частиністягненнясудовогозбору «_____»


20__ року.

Суддя: Ю.Р.Піх

Відмітки про виконання судового наказу

Дата надходженнясудового наказуПовненайменування установи, підприємства, організацій, в якомузнаходивсясудовий наказ на виконанніЗагальна сума, відрахована за судовим наказомДата поверненнясудового наказу до відділудержавноївиконавчоїслужбичистягувачевіПідставиповернення судового наказуПідпискерівника установи, підприємства, організації (з прикладанням печатки)Примітки

Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено06.02.2024
Номер документу116745904
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —333/986/24

Судовий наказ від 02.02.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Піх Ю. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні