Ухвала
від 05.02.2024 по справі 373/2256/23
ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 373/2256/23

Номер провадження 2/373/121/24

УХВАЛА

05 лютого 2024 року м. Переяслав

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого судді Керекези Я.І.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засідання заяву представника позивача у цивільній справі № 373/2256/23 за позовом ОСОБА_1 до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру ГУ МВС України в Київській області, третя особа: Переяславський відділ державної виконавчої служби у Бориспільському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) про зняття арешту з нерухомого майна,

встановив:

Позивач звернулася до суду із позовом і просить зобов`язати відповідача скасувати арешт за реєстраційним номером запису про обтяження № 1893445 від 18 квітня 2005 року, зареєстрований Переяслав-Хмельницьким відділом державної виконавчої служби на підставі постанови № б/н від 13 квітня 2005 року, накладений на квартиру АДРЕСА_1 .

04 грудня 2023 року за заявою представник позивача замінено відповідача у справі з Переяславського відділу державної виконавчої служби у Бориспільському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) на Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр ГУ МВС України в Київській області, оскільки арешт на майно спадкодавця позивача було накладено на підставі несплати боргу саме цій установі.

Крім того, залучено в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог, Переяславський відділ державної виконавчої служби у Бориспільському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ).

17 січня 2024 року від представника Київського НДЕКЦ МВС України надійшло клопотання про заміну відповідача у справі, оскільки Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр ГУ МВС України в Київській області ліквідований, правонаступників немає.

05 лютого 2024 року представник позивача подав до суду заяву про заміну відповідача у справі з Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру ГУ МВС України в Київській області на Першу Переяславську державну нотаріальну контору Київської області, як органу, якому належить ухвалення рішення про усунення прав та інтересів позивача, зокрема видання свідоцтва про право на спадщину, зважаючи на наявну інформацію про припинення діяльностів та відсуцтності правонаступників Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру ГУ МВС України в Київській області.

Відповідно до ч. 2 та ч. 4 ст. 51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Позивач скористався своїм правом, передбаченим вищезазначеною статтею, встановлені ЦПК України строки для цього не пропущені.

За таких обставин, зважаючи на зміст позовних вимог, керуючись ст. ст. 51, 178-180 ЦПК України, суд

ухвалив:

Замінити відповідача у даній справі з Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру ГУ МВС України в Київській області на Першу Переяславську державну нотаріальну контору Київської області.

Роз`яснити відповідачу його право надіслати суду відзив на позовну заяву і всі наявні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову протягом п`ятнадцятиднів з дня вручення копії даної ухвали.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити позивачу право протягом 10днів з дня отримання відзиву надати суду відповідь на відзив.

Роз`яснити відповідачу право протягом 10днів з дня отримання відповіді на відзив подати свої заперечення на відповідь на відзив.

Одночасно з надісланням (наданням) відзиву, відповіді на відзив чи заперечень на відповідь на відзив до суду, копія відзиву, відповіді на відзив чи заперечень на відповідь на відзив та доданих до них документів повинна бути надіслана(надана) іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному вебпорталі судової влади в мережі Інтернет: http://ph.ko.court.gov.ua/sud1019/gromadyanam/csz/.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання строк з причин, що не залежали від неї.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Я.І. Керекеза

Дата ухвалення рішення05.02.2024
Оприлюднено06.02.2024
Номер документу116749661
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту з нерухомого майна

Судовий реєстр по справі —373/2256/23

Рішення від 26.02.2024

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Керекеза Я. І.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Керекеза Я. І.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Керекеза Я. І.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Керекеза Я. І.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Керекеза Я. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні