Ухвала
від 05.02.2024 по справі 551/120/24
ШИШАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 551/120/24

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

05 лютого 2024 року

сел. Шишаки

Суддя Шишацького районного суду Полтавської області Кулик Н.В., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до виконавчого комітету Шишацької селищної ради Миргородського району Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, - Акціонерне товариство « Полтаваобленерго », про визнання права власності на квартиру за набувальною давністю, -

в с т а н о в и в :

31 січня 2024 року адвокат Харченко О.В., яка діє в інтересах ОСОБА_1 , через систему « Електронний суд » звернулася до суду з позовом до виконавчого комітету Шишацької селищної ради Миргородського району Полтавської області про визнання за позивачем права власності на квартиру АДРЕСА_1 .

До позовної заяви долучено документ, який підтверджує сплату судового збору, в розмірі 1 211 грн. 20 коп.

05 лютого 2024 року від представника позивача адвоката Харченко О.В. через систему « Електронний суд » надійшла заява про відкликання позовної заяви.

За правилами п.3 ч.4 ст.185 ЦПК України, позовна заява повертається у випадку, коли до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про відкликання позовної заяви.

Зважаючи на те, що представник позивача адвокат Харченко О.В. звернулася до суду з заявою про відкликання позовної заяви до відкриття провадження у справі, позовна заява підлягає поверненню позивачу.

Згідно з ч.2 ст.133 ЦПК України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Відповідно до вимог п.2 ч.1 ст.7 Закону України «Про судовий збір», сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі повернення заяви.

Враховуючи вищевикладене, сплачена сума судового збору в розмірі 1 211 грн. 20 коп. підлягає поверненню позивачу.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.185, 260, 261 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В :

Заяву представника позивача адвоката Харченко Олени Володимирівни про відкликання позовної заяви, - задовольнити.

Позовну заяву ОСОБА_1 до виконавчого комітету Шишацької селищної ради Миргородського району Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, - Акціонерне товариство « Полтаваобленерго », про визнання права власності на квартиру за набувальною давністю, - повернути позивачеві.

Повернути ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованій за адресою: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , судовий збір у розмірі 1 211 грн. 20 коп. відповідно до квитанції № 2948 0741 2817 0396 від 29 січня 2024 року.

Роз`яснити позивачу, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала в частині повернення позовної заяви може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення05.02.2024
Оприлюднено06.02.2024
Номер документу116750186
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на квартиру за набувальною давністю

Судовий реєстр по справі —551/120/24

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Кулик Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні