Ухвала
від 05.02.2024 по справі 337/7022/23
ХОРТИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

05 лютого 2024 року

Справа №337/7022/23

Номер провадження 2-о/337/33/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05.02.2024 року Хортицький районний суд м. Запоріжжя

в складі: головуючого судді - Салтан Л.Г

за участю секретаря Трегуб Т.В.

заявника - ОСОБА_1

представника заявника - ОСОБА_2

заінтересованої особи ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку окремого провадження в залі суду м.Запоріжжя заяву ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , останнє відоме місце реєстрації: АДРЕСА_1 ), представник заявника ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_2 ), заінтересована особа: Дніпровський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) (місце знаходження: м.Запоріжжя, вул.Петра Ребра буд.9-А), Орган опіки та піклування районної адміністрації Запорізької міської ради по Хортицькому району (ЄДРПОУ 37573712, місце знаходження: м. Запоріжжя, бул. Будівельників, 19), Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області (ЄДРПОУ 20490012, м.Запоріжжя, пр. Соборний буд.158-Б), Хортицький районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (місце знаходження: м.Запоріжжя, вул. Новобудов,4), ОСОБА_3 (адреса: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_4 (адреса: АДРЕСА_2 ) про встановлення факту батьківства

В С Т А Н О В И В :

04.12.2023 року ОСОБА_1 звернулась до суду з заявою про встановлення факту батьківства.

Ухвалою суду від 14.08.2023 року відкрите загальне позовне провадження у цивільній справі призначене до розгляду в порядку окремого провадження.

В судовому засіданні представник заявника заявив клопотання про призначення судової молекулярно-генетичної експертизи з метою з`ясування питання в порядку окремого провадження, проведення якої доручити Комунального закладу «Дніпропетровське обласне бюро судово-медичної експертизи» Дніпропетровської обласної ради» та витребувати з відділення судово-медичної імунології, цитології і генетичної ідентифікації Комунальної установи «Запорізьке обласне бюро судово-медичної експертизи» Запорізької міської ради архівні зразки крові трупа гр-на ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 , та зобов?язати уповноважених осіб відділення судово-медичної імунології, цитології і генетичної ідентифікації Комунальної установи «Запорізьке обласне бюро судово-медичної експертизи» Запорізької обласної ради направити архівні зразки крові трупа гр-на ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 , для проведення експертизи до Комунального закладу «Дніпропетровське обласне бюро судово-медичної експертизи» Дніпропетровської обласної ради» .

Заявниця ОСОБА_1 клопотання підтримала, просить задовольнити.

Заінтересована особа ОСОБА_3 клопотання підтримав, проти задоволення не заперечував.

Заінтересовані особи у судове засідання не з`явились, про час та місце розгляду повідомлені належним чином, з заявами про відкладення розгляду справи не звертались.

У відповідності до вимог ст. 223 ЦПК України суд провів судове засідання у відсутність осіб, що не з`явилися до нього.

Вислухавши доводи учасників провадження, розглянувши матеріали справи, суд приходить до наступного:

За змістом ст.12,13,81 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи.

Відповідно до ч.1 ст.103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: 1) для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Враховуючи вищевикладене, беручи до уваги, що з`ясування обставин, які мають важливе значення для справи - наявність біологічного спорідненості між загиблим ОСОБА_5 та дитиною ОСОБА_6 , неможливе без спеціальних знань/фахівців, які ними володіють, суд вважає необхідним задовольнити клопотання представника заявника та призначити у справі судово молекулярно-генетичну експертизу, витрати за проведення якої покласти заявницю.

Проведенняекспертизи судвважає доцільнимдоручити експертамКомунального закладу «Дніпропетровське обласне бюро судово-медичної експертизи» Дніпропетровської обласної ради» (49005, м. Дніпро, пл. Соборна, 14) а також витребувати зразки крові трупа гр-на ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 , для проведення експертизи до Комунального закладу «Дніпропетровське обласне бюро судово-медичної експертизи» Дніпропетровської обласної ради» (49005, м. Дніпро, пл. Соборна, 14).

Перелік питань, з яких має бути проведена експертиза, визначається судом, виходячи із характеру заявлених вимог.

На підставі п.5 ч.1 ст.252 ЦПК України суд вважає необхідним провадження у справі на час проведення експертизи зупинити.

Керуючись ст.12,13,76-81,103-105,252,253 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Призначити у цивільній справі судово молекулярно-генетичну експертизу, на вирішення якої поставити такі питання:

-чи наявне кровне споріднення між ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , матір`ю якого є ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 ?

-чи є ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 , батьком ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , матір`ю яких є ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 ?

Проведення експертизи доручити експертам Комунального закладу «Дніпропетровське обласне бюро судово-медичної експертизи» Дніпропетровської обласної ради» (49005, м. Дніпро, пл. Соборна, 14).

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.384,385 КК України.

Витребувати з відділення судово-медичної імунології, цитології і генетичної ідентифікації Комунальної установи «Запорізьке обласне бюро судово-медичної експертизи» Запорізької обласної ради (вул. Чарівна, буд. 30, м. Запоріжжя, 69068) архівні зразки крові трупа гр-на ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 (Висновок експерта №2117), та зобов`язати уповноважених осіб відділення судово-медичної імунології, цитології і генетичної ідентифікації Комунальної установи «Запорізьке обласне бюро судово-медичної експертизи» Запорізької обласної ради направити архівні зразки крові трупа гр-на ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 , для проведення експертизи до Комунального закладу «Дніпропетровське обласне бюро судово-медичної експертизи» Дніпропетровської обласної ради» (49005, м. Дніпро, пл. Соборна, 14).

Зобов`язати ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ,РНОКПП НОМЕР_1 ,останнє відомемісце реєстрації: АДРЕСА_1 )з паспортомз`явитисясином ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 (зісвідоцтвом пронародження дитини)до експертноїустанови Комунального закладу «Дніпропетровське обласне бюро судово-медичної експертизи» Дніпропетровської обласної ради» (49005, м. Дніпро, пл. Соборна, 14) з`явитися в призначений час з метою відбору необхідних зразків для проведення судової молекулярно-генетичної експертизи.

Надати судовому експерту дозвіл на повне або часткове знищення об`єктів дослідження відповідно до ч. 4 ст. 108 ЦПК України.

Оплату за проведення експертизи покласти на ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , останнє відоме місце реєстрації: АДРЕСА_1 )

Провадження у цивільній справі на час проведення експертизи зупинити.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала суду може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду через Хортицький районний суд м.Запоріжжя протягом п`ятнадцяти днів з дня її постановлення.

Суддя: Салтан Л.Г.

СудХортицький районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення05.02.2024
Оприлюднено07.02.2024
Номер документу116761465
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —337/7022/23

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Салтан Л. Г.

Рішення від 29.04.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Салтан Л. Г.

Рішення від 29.04.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Салтан Л. Г.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Салтан Л. Г.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Салтан Л. Г.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Салтан Л. Г.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Салтан Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні