Ухвала
від 05.02.2024 по справі 710/905/23
ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження 22-ц/821/414/24 Справа № 710/905/23

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

05 лютого 2024 року м. Черкаси

Черкаський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

Головуючого Василенко Л.І.,

Суддів: Бородійчука В.Г., Карпенко О.В.,

розглянувши питанняпро відкриттяапеляційного провадженнязаапеляційноюскаргою представника ОСОБА_1 адвоката Різник Вікторії Павлівни на ухвалу Шполянського районного суду Черкаської області від 10 серпня 2023 року у справі за скаргою ОСОБА_2 надії Шполянськоговідділу ДВСу Звенигородськомурайоні Черкаськоїобласті Центральногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Київ),зацікавлені особи:Шполянський відділДВС уЗвенигородському районіЧеркаської областіЦентрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ), ОСОБА_1 провизнання неправомірноюта скасуванняпостанови прозакінчення виконавчогопровадження,-

в с т а н о в и в :

Ухвалою Шполянського районного суду Черкаської області від 10 серпня 2023 року скаргу задоволено.

Визнано неправомірноюта скасованопостанову прозакінчення виконавчогопровадження №71242050,винесену 30.03.2023державним виконавцемШполянського відділуДВС уЗвенигородському районіЧеркаської областіЦентрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ)Сірманом В.А.

Не погодившись з вищезазначеною ухвалою, представник ОСОБА_1 адвокат Різник В.П. звернувся до суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати ухвалу Шполянського міськрайонного суду Черкаської області від 10 серпня 2023 року та прийняти нове рішення, яким відмовити в задоволенні скарги.

В апеляційнійскарзі міститьсяклопотання пропоновлення строкуна апеляційнеоскарження ухвалиШполянського районногосуду Черкаськоїобласті від10серпня 2023 року.

Зазначає, що оскаржувану ухвала суду адвокат отримав 28 грудня 2023 року.

Розглянувши клопотання про поновлення строку на оскарження, апеляційний суд враховує наступне.

Згідно ч. 1 ст. 354 ЦПК України встановлено п`ятнадцятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 354 ЦПК України передбачено, якщо учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, а саме ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

З матеріалів справи вбачається, що вступна та резолютивна частини ухвали проголошені 10 серпня 2023 року, повний текст ухвали складено 15 серпня 2023 року .

Копію оскаржуваної ухвали направлено сторонам 16 серпня 2023 року, що підтверджується супровідним листом про направлення копії ухвали для відому, проте конверт із копією ухвали, який було направлено ОСОБА_1 повернувся до суду, у зв`язку із непроживанням останнього за адресою вказаною у скарзі.

Представником ОСОБА_1 адвокатом Різник В.П. копію оскаржуваної ухвали отримано 28 грудня 2023 року, що підтверджується розпискою про отримання ( а.с. 57).

Апеляційна скарга подана на поштове відділення 11 січня 2024 року.

Враховуючи викладене та виходячи з права кожного на доступ до правосуддя, проголошеного ст. 55 Конституції України та ст. 6 Конвенції про захист прав людини та основних свобод, є підстави для поновлення скаржнику строку на апеляційне оскарження ухвали Уманського міськрайонного суду Черкаської обалсті від 14 листопада 2023 року.

Крім того, апеляційна скарга за формою та змістом відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

Відповідно до ст. 360 ЦПК України учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі протягом строку, встановленого судом апеляційної інстанції в ухвалі про відкриття апеляційного провадження.

Керуючись ст. ст. 354, 359, 360, 361 ЦПК України, апеляційний суд,

у х в а л и в :

Задовольнити клопотання представника ОСОБА_1 адвоката РізникВікторії Павлівнипро поновлення строку на апеляційне оскарження.

Поновити особі, що подає апеляційну скаргу строк на апеляційне оскарження.

Відкрити апеляційнепровадження заапеляційною скаргою представника ОСОБА_1 адвоката Різник Вікторії Павлівни на ухвалу Шполянського районного суду Черкаської області від 10 серпня 2023 року у справі за скаргою ОСОБА_2 на дії Шполянського відділу ДВС у Звенигородському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), зацікавлені особи: Шполянський відділ ДВС у Звенигородському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), ОСОБА_1 про визнання неправомірною та скасування постанови про закінчення виконавчого провадження.

Встановити, що відзив на апеляційну скаргу може бути подано протягом 5 днів з моменту одержання цієї ухвали та він має відповідати вимогам ст. 360 ЦПК України. Відзив надсилається на адресу апеляційного суду (вул. Верхня Горова, 29, м. Черкаси, 18001) із обов`язковим посиланням на номер апеляційного провадження. До відзиву обов`язково додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копією апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Л.І. Василенко

Судді: В.Г. Бородійчук

О.К. Карпенко

Дата ухвалення рішення05.02.2024
Оприлюднено07.02.2024
Номер документу116764556
СудочинствоЦивільне
Сутьвідкриття апеляційного провадження 05 лютого 2024 року м. Черкаси Черкаський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: Головуючого Василенко Л.І., Суддів: Бородійчука В.Г., Карпенко О.В., розглянувши питанняпро відкриттяапеляційного провадженнязаапеляційноюскаргою представника ОСОБА_1 адвоката Різник Вікторії Павлівни на ухвалу Шполянського районного суду Черкаської області від 10 серпня 2023 року у справі за скаргою ОСОБА_2 надії Шполянськоговідділу ДВСу Звенигородськомурайоні Черкаськоїобласті Центральногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Київ),зацікавлені особи:Шполянський відділДВС уЗвенигородському районіЧеркаської областіЦентрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ), ОСОБА_1 провизнання неправомірноюта скасуванняпостанови прозакінчення виконавчогопровадження

Судовий реєстр по справі —710/905/23

Постанова від 06.03.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Василенко Л. І.

Постанова від 06.03.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Василенко Л. І.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Василенко Л. І.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Василенко Л. І.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Василенко Л. І.

Ухвала від 10.08.2023

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Ухвала від 10.08.2023

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Ухвала від 13.07.2023

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні