Ухвала
від 05.02.2024 по справі 640/9420/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

05 лютого 2024 року №640/9420/20

Суддя Київського окружного адміністративного суду Діска А.Б., ознайомившись з матеріалами адміністративної справи

за позовомТовариства з обмеженою відповідальністю «Експерт +»доФонду державного майна Українипровизнання протиправними та скасування наказу, визнання нікчемної рецензіївстановив:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Експерт +» звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Фонду державного майна України, у якому просить суд:

- визнати протиправним та скасувати наказ від 15.11.2019 №1122;

- визнати нікчемною рецензію (99-19-0355) від 27.08.2018 на звіт про незалежну оцінку вартості нерухомого майна.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 05 травня 2020 року відкрито провадження у справі та вирішено розгляд цієї справи здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому) провадженні.

Законом України «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду» від 13 грудня 2022 року №2825-ІХ було постановлено ліквідувати Окружний адміністративний суд міста Києва. Крім того установлено, що з дня набрання чинності цим Законом Окружний адміністративний суд міста Києва припиняє здійснення правосуддя. До початку роботи Київського міського окружного адміністративного суду справи, підсудні окружному адміністративному суду, територіальна юрисдикція якого поширюється на місто Київ, розглядаються та вирішуються Київським окружним адміністративним судом. Окружний адміністративний суд міста Києва невідкладно, протягом десяти робочих днів, передає судові справи, які перебувають у його володінні, до Київського окружного адміністративного суду.

Відповідно до вимог пункту 5 частини 1 статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо ліквідовано або з визначених законом підстав припинено роботу адміністративного суду, який розглядав справу.

Згідно з частиною 3 статті 29 КАС України у разі ліквідації або припинення роботи адміністративного суду справи, що перебували у його провадженні, невідкладно передаються до суду, визначеного відповідним законом або рішенням про припинення роботи адміністративного суду, а якщо такий суд не визначено - до суду, що найбільш територіально наближений до суду, який ліквідовано або роботу якого припинено.

На підставі частини 2 статті 30 КАС України адміністративна справа, передана з одного адміністративного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 29 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження адміністративним судом, до якого вона надіслана.

Відповідно до положень статті 262 КАС України справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Як в бачається з матеріалів справи, відповідачем до Окружного адміністративного суду міста Києва було подано клопотання про закриття провадження у справі в частині позовних вимог про визнання нікчемною рецензії (99-19-0355) від 27.08.2018 на звіт про незалежну оцінку вартості нерухомого майна.

Враховуючи викладене та керуючись статтями 12, 248, 257-262 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя Київського окружного адміністративного суду

УХВАЛИВ:

1. Прийняти до провадження справу №640/9420/20.

2. Проводити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у порядку письмового провадження).

3. Копію ухвали надіслати учасникам справи.

4. Встановити позивачу десятиденний строк, з моменту отримнання ухвали, для надання письмових пояснень на клопотання відповідача про закриття провадження у справі в частині позовних вимог

5. Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб - порталі судової влади України за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2670/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

Суддя Діска А.Б.

Дата ухвалення рішення05.02.2024
Оприлюднено07.02.2024
Номер документу116769287
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/9420/20

Ухвала від 05.02.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Діска А.Б.

Ухвала від 05.05.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Огурцов О.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні