Постанова
від 29.08.2010 по справі 2а-4582/10/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Категорія №6.6.2

ПОСТАНОВА

Іменем України

29 серпня 2010 року Справа № 2а-4582/10/1270

Луганський окружни й адміністративний суд у скл аді:

судді: Захарової О.В.

секретаря судового з асідання: Шабаліної О.С.

за участю

представника позива ча: Гарбуз К.А. ( до віреність від 04.01.10 №10/9/10),

представник відпові дача: не прибув

представник третьої особи: не прибув

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом Дер жавної податкової інспекції в Артемівському районі у м. Лу ганську до товариства з обме женою відповідальністю «РІЧ -ТРАНС», третя особа - Викона вчий комітет Луганської місь кої ради про припинення юрид ичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

10 червня 2010 року Державн а податкова інспекція в Арте мівському районі у м. Лугансь ку звернулася до Луганського окружного адміністративног о суду з адміністративним по зовом про припинення юридичн ої особи ТОВ «РІЧ-ТРАНС», і.к.3548 7684.

В обґрунтування позовних в имог зазначено, що товариств о з обмеженою відповідальніс тю «РІЧ-ТРАНС» зареєстроване виконавчим комітетом Луганс ької міської ради 01.11.2007.

Виконавчий комітет Луга нської міської Ради повідоми в про повернення рекомендова ного листа , який було направл ено відповідачу, до державно го реєстратора, з відміткою в ідділення зв' язку про відсу тність юридичної особи за вк азаною в реєстраційній картц і адресою. До теперішнього ча су реєстраційну картку про п ідтвердженні відомостей про юридичну особу не подано.

18.12.2008 державний реєстрат ор вніс до Єдиного державног о реєстру запис про відсутні сть товариства з обмеженою в ідповідальністю «РІЧ-ТРАНС» за вказаним її місцезнаходж енням.

У зв' язку з чим пози вач просить припинити юридич ну особу відповідача.

У судовому засіданні п редставник позивача підтрим ав позовні вимоги в повному о бсязі.

Представник третьої особи у судове засідання не п рибув, про час, місце та дату с лухання справи повідомлявся належним чином, причини не яв ки суду не відомі. У відзиві на позовну заяву зазначив, що н аявність запису в Єдиному де ржавному реєстрі про відсутн ість юридичної особи за її мі сцезнаходженням від 18.12.2008 номе р 13821430001014096 є підставою для припин ення ТОВ «РІЧ-ТРАНС».

Представник відпові дача у судове засідання не з' явився, про час, місце та дату слухання справи повідомлявс я належним чином, причини не я вки суду не відомі.

Суд вважає за можлив е розглянути справу за відсу тністю представника відпов ідача, на підставі доказів, на явних у матеріалах справи.

Дослідивши матеріали сп рави, заслухавши пояснення п редставника позивача, розгля нувши справу в межах заявлен их позовних вимог і наданих с торонами доказів, оцінивши д окази відповідно до вимог ст . 69-72 КАС України, суд прийшов до наступного.

Ст. 2-3 ЗУ «Про державну ре єстрацію юридичних та фізичн их осіб-підприємців» від 15.05.2003 № 755-ІV (далі - Закон № 755), встановл ено, що відносини, які виникаю ть у сфері державної реєстра ції юридичних та фізичних ос іб - підприємців, регулюються конституцією України, цим За коном та нормативно-правовим и актами, прийнятими відпові дно до цього Закону. Дія цього Закону поширюється на держа вну реєстрацію всіх юридични х осіб незалежно від організ аційно-правової форми, форми власності та підпорядкуванн я, а також фізичних осіб -підпр иємців.

За змістом п.17 ст.11 ЗУ «Пр о державну податкову службу» № 509 від 04.12.1990 передбачено право органів державної податково ї служби звертатися, у передб ачених законом випадках, до с удових органів із заявою про скасування державної реєстр ації суб'єкта підприємницько ї діяльності та відповідно д о ст. 58, 59, 247 Господарського Коде ксу України - суб'єкта господа рювання

Товариство з обмежено ю відповідальністю «РІЧ-ТРАН С» зареєстроване виконавчим комітетом Луганської місько ї ради 01.11.2007, місцезнаходження: 91000, кв. Степовий, 5/122, м. Луганськ , Луганська область.

Згідно довідки з ЄДР 18.12.2008 дер жавним реєстратором внесено запис № 13821430001014096 про відсутність ТОВ «РІЧ-ТРАНС» за вказаною а дресою (а.с.5).

У відповідності із п.7 с т.19 Закону № 755 юридична особа щ орічно, починаючи з наступно го року з дати її державної ре єстрації , протягом одного мі сяця зобов'язана подати або н адіслати рекомендованим лис том державному реєстратору р еєстраційну картку встановл еного зразка про підтверджен ня відомостей про юридичну о собу.

Абз.1 п.8.ст.19 Закону № 755 з азначає, що у разі одержання д ержавним реєстратором від ор гану державної податкової сл ужби повідомлення встановле ного зразка про відсутність юридичної особи за її місцез находженням державний реєст ратор зобов' язаний у строк, що не перевищує десяти робоч их днів з дати, яка встановлен а для подання реєстраційної картки про підтвердження від омостей про юридичну особу, а бо з дати одержання повідомл ення від органу державної по даткової служби, направити р екомендованим листом юридич ній особі повідомлення про н еобхідність подання державн ому реєстратору реєстраційн ої картки про підтвердження відомостей про юридичну особ у.

Абз.4 п.8 ст 19 вищезазнач еного Закону передбачає - у ра зі повернення до державного реєстратора рекомендованог о листа з відміткою відділен ня зв' язку про відсутність юридичної особи за вказаною адресою або неподання юридич ною особою протягом місяця з дати направлення їй відпові дного повідомлення реєстрац ійної картки про підтверджен ня відомостей про юридичну о собу державний реєстратор по винен внести до Єдиного держ авного реєстру запис про від сутність юридичної особи за її місцезнаходженням або зап ис про відсутність підтвердж ення відомостей про юридичну особу.

Згідно ч. 2 ст 38 Закону № 7 55 однією з підстав припиненн я юридичної особи не пов' яз аною з банкрутством юридично ї особи є наявність в Єдиному державному реєстрі запису п ро відсутність юридичної осо би за вказаним її місцезнахо дженням.

Оскільки в Єдиному держано му реєстрі є запис про відсут ність товариства з обмеженою відповідальністю «РІЧ-ТРАНС » за вказаним місцезнаходжен ням, то це є підставою для прип инення юридичної особи відпо відача.

Питання по судових вит ратах не вирішується, оскіль ки позивач звільнений від їх сплати у встановленому поря дку, а ст. 94 Кодексу адміністра тивного судочинства України не передбачено їх стягнення у даних випадках.

На підставі викладеног о, керуючись ст. ст. 17, 18, 94, 158-163 Кодек су адміністративного судочи нства України, ч.2 ст.38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців» №755 ві д 15.05.2003, ЗУ «Про державну податк ову службу в Україні» № 509 від 04 .12.1990, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позо в Державної податкової інсп екції в Артемівському районі у м. Луганську до товариства з обмеженою відповідальністю «РІЧ-ТРАНС», третя особа - Ви конавчий комітет Луганської міської ради про припинення юридичної особи задовольни ти.

Припинити юридичну о собу - товариство з обмеженою відповідальністю «РІЧ-ТРАНС », і.к 35487684, зареєстрованого вико навчим комітетом Луганської міської ради 18.12.2008, номер запис у 13821430001014096, місцезнаходження: 91000, Л уганська область, м. Луганськ . кв. Степовий, 5/122.

Копію даної постанов и направити виконавчому ком ітету Луганської міської рад и (91000 м. Луганськ , вул. Коцюбинсь кого,14) після набрання постано вою законної сили.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, встановленог о Кодексом адміністративног о судочинства України, якщо т аку заяву не було подано.

Про апеляційне оскарже ння рішення суду першої інст анції спочатку подається зая ва. Обґрунтування мотивів ос карження і вимоги до суду апе ляційної інстанції викладаю ться в апеляційній скарзі. За ява про апеляційне оскарженн я та апеляційна скарга подаю ться до адміністративного су ду апеляційної інстанції чер ез суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної с карги одночасно надсилаєтьс я особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява про апеляційне о скарження постанови суду пер шої інстанції подається прот ягом десяти днів з дня її прог олошення, а в разі складення п останови у повному обсязі ві дповідно до статті 160 цього Ко дексу - з дня складення в повно му обсязі. Якщо постанову бул о проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справ і, то строк подання заяви про а пеляційне оскарження обчисл юється з дня отримання нею ко пії постанови. Апеляційна ск арга на постанову суду першо ї інстанції подається протяг ом двадцяти днів після подан ня заяви про апеляційне оска рження.

Апеляційна скарга може бути подана без попередньог о подання заяви про апеляцій не оскарження, якщо скарга по дається у строк, встановлени й для подання заяви про апеля ційне оскарження.

Суддя О.В. Захарова

Дата ухвалення рішення29.08.2010
Оприлюднено20.10.2010
Номер документу11677186
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4582/10/1270

Постанова від 29.08.2010

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні