Постанова
від 04.10.2010 по справі 2а-7091/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Львів

04 жовтня 2010 р. № 2а-7091/10/1370

17 год. 00 хв.

Львівський окруж ний адміністративний суд у с кладі головуючого судді Моск аля Р.М., за участю секретаря с удового засідання Шийки Н.П., п редставника позивача Кожу хар І.І., розглянув у відкрит ому судовому засіданні адмін істративну справу за позовом

Управління Пенсійоного ф онду України у Франківському районі м.Львова

до ТзОВ "Світло-Інвест-Захід"

про про стягнення заборгован ості ,

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фо нду України у Франківському районі м. Львова звернулося д о Львівського окружного адмі ністративного суду із позово м до товариства з обмеженою в ідповідальністю «Світло-Інв ест-Захід». Просить суд стягн ути з відповідача заборгован ість по сплаті страхових вне сків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня в сумі 3877,73 грн.. Позовні вимог и обґрунтовує тим, що відпові дач є платником страхових вн есків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня, зобов'язаний нараховуват и, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повн ому обсязі страхові внески. Н атомість відповідач заборгу вав управлінню ПФУ страхових внесків на вказану вище суму , які дотепер не сплачені і про стягнення яких позивач звер нувся до суду. Представник по зивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримала та просила позов задовольнити повністю.

Відповідач в судове засіда ння повторно не з' явився, пр о причини неявки суд не повід омив, заперечень на позов не н адав. Про час, дату та місце су дового розгляду справи на пі дставі п. 11 ст. 35 КАС України від повідач вважається повідомл еним належним чином, оскільк и судові виклики направлялис я за його зареєстрованим міс цезнаходженням. Враховуючи н аведені обставини та сплив в становленого КАС України стр оку розгляду адміністративн ої справи суд на підставі ст.с т. 71, 128 КАС України ухвалив розг лянути справу на підставі на явних у ній доказів без участ і відповідача.

В судовому засіданні суд на підставі ч. 3 ст. 160 КАС України с уд оголосив вступну та резол ютивну частини постанови. По вний текст постанови виготов лено 08 жовтня 2010 року.

Розглянув матеріали справ и, заслухав пояснення предст авника позивача, дослідив до лучені до матеріалів справи докази та оцінив їх в сукупно сті, суд постановляє адмініс тративний позов задовольнит и повністю з наступних підст ав.

ТОВ «Світло-Інвест-Захід»є платником страхових внесків на загальнообов'язкове держ авне пенсійне страхування та відповідно до вимог п. 6 ч. 2 ста тті 17 Закону України «Про зага льнообов'язкове державне пен сійне страхування»зобов'яза не нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені с троки та в повному обсязі стр ахові внески.

Статтею 20 згаданого Закону визначено, що сплата страхов их внесків здійснюється викл ючно в грошовій формі шляхом внесення відповідних сум ст рахових внесків до солідарно ї системи на банківські раху нки виконавчих органів Пенсі йного фонду. Страхові внески сплачуються страхувальника ми шляхом перерахування безг отівкових сум з їх банківськ их рахунків. Страхувальники зобов'язані сплачувати страх ові внески, нараховані за від повідний базовий звітний пер іод, не пізніше ніж через 20 кал ендарних днів із дня закінче ння цього періоду. Базовим зв ітним періодом для відповіда ча відповідно до вимог пункт у 1 статті 14 цього Закону є кал ендарний місяць.

Згідно із п. 2 ч. 9 ст. 106 Закону Ук раїни «Про загальнообов'язко ве державне пенсійне страхув ання», суми страхових внескі в своєчасно не нараховані та /або несплачені страхувальни ками у строки, визначені стат тею 20 цього Закону, в тому числ і обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених част иною третьою статті 20 цього За кону, вважаються прострочено ю заборгованістю із сплати с трахових внесків і стягуютьс я з нарахуванням пені та заст осуванням фінансових санкці й.

Як вбачається із долучених до матеріалів справи копій Р озрахунків суми страхових вн есків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня за жовтень-грудень 2008 року з агальна сума внесків на зага льнообов'язкове державне пен сійне страхування, яку відпо відач зобов' язаний сплатит и становила 4224 грн. Розрахунки за кожен місяць 2009 р. та 2010 року в ідповідач подав без нарахува ння заробітної плати та стра хових внесків. Враховуючи, що станом на 01.11.2008 р. у відповідача існувала переплата в сумі 346,27 грн., загальна сума боргу відп овідача становить 3877,73 грн. і за лишається непогашеною. На ви могу суду позивач долучив до матеріалів справи копії кор інців вимог про сплату боргу та докази їх вручення відпов ідачу, а отже - сума недоїмки є узгодженою відповідачем у порядку, визначеному ст. 106 За кону України «Про загальнооб ов'язкове державне пенсійне страхування».

Враховуючи наведене, позов ні вимоги управління ПФУ у Фр анківському районі м. Львова є обґрунтованими, підтвердж уються долученими до матеріа лів справи та дослідженими у судовому засіданні доказами , і підлягають до задоволення .

З урахуванням положень ст.94 КАС України судові витрати у формі судового збору у даній справі з відповідача не стяг уються.

Керуючись ст.ст. 17-19, 94, 160-163 КАС Ук раїни, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повніс тю.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю «Св ітло-Інвест-Захід»(м. Львів, ву л. Ак. Лазаренка, 42; ідентифікац ійний код 33073772) на користь управ ління Пенсійного фонду Украї ни у Франківському районі м. Л ьвова (м. Львів, вул. П Мирного, 2 4 а; ідентифікаційний код 20847402) з аборгованість у сумі 3877 (три ти сячі вісімсот сімдесят сім) г ривень 73 коп.

Апеляційну скаргу на поста нову суду першої інстанції м оже бути подано протягом дес яти днів з дня її проголошенн я. У разі застосування судом ч астини третьої статті 160 цього Кодексу апеляційна скарга п одається протягом десяти дні в з дня отримання копії поста нови. Апеляційна скарга пода ється до адміністративного с уду апеляційної інстанції че рез суд першої інстанції, яки й ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної с карги одночасно надсилаєтьс я особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного про вадження або набрання законн ої сили рішенням за наслідка ми апеляційного провадження .

Суддя М оскаль Р.М.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.10.2010
Оприлюднено20.10.2010
Номер документу11677379
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7091/10/1370

Ухвала від 12.06.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Москаль Ростислав Миколайович

Ухвала від 24.04.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кедик Марія Василівна

Постанова від 04.10.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Москаль Ростислав Миколайович

Ухвала від 03.08.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Москаль Ростислав Миколайович

Ухвала від 03.08.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Москаль Ростислав Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні