Ухвала
від 06.02.2024 по справі 128/191/24
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/191/24

УХВАЛА

06 лютого 2024 року м. Вінниця

Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Карпінська Ю.Ф., отримавши позовну заяву першого заступника керівника Вінницької обласної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області до Агрономічної сільської ради, ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Національна академія аграрних наук України, Державне підприємство «Науковий інноваційно-технологічний центр Інституту кормів та сільського господарства Поділля Національної академії аграрних наук України», про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом скасування рішення Агрономічної сільської ради, скасування державної реєстрації прав та зобов`язання повернути земельну ділянку,

УСТАНОВИВ:

18.01.2024 до Вінницького районного суду Вінницької області надійшла вищевказана позовна заява із заявою про забезпечення позову.

Ухвалою суддіВінницького районногосуду Вінницькоїобласті від19.01.2024частково задоволенозаяву першогозаступника керівникаВінницької обласноїпрокуратури прозабезпечення позову; заборонено органам, які проводять реєстрацію речових прав на нерухоме майно, в тому числі державним кадастровим реєстраторам, здійснювати будь-які реєстраційні дії, в томучислі вноситизміни вДержавний земельнийкадастр, спрямовані навідчуження,об`єднання,поділ щодо земельної ділянки з кадастровим номером 0520680200:01:005:0389 площею 0,06 га, що розташована на території Агрономічної сільської територіальної громади Вінницького району Вінницької області,яка належитьна правівласностіОСОБА_1 ;забороненоОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ), здійснювати будь-які дії, спрямовані навідчуження,об`єднання,поділ земельної ділянки з кадастровим номером 0520680200:01:005:0389 площею 0,06 га, що розташована на території Агрономічної сільської територіальної громади Вінницького району Вінницької області; в іншій частині заяви про забезпечення позову відмовлено.

Згідно з ч. 1 ст. 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу. Якщо відповідачем вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суд відкриває провадження не пізніше наступного дня з дня отримання судом у порядку, передбаченому частиною восьмою цієї статті, інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи відповідача.

Відповідь з Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації щодо зареєстрованого місця проживання відповідача ОСОБА_1 на запит суду надійшла 01.02.2024.

Відповідно до довідки, складеної помічником судді Сінельник В.І., суддя Карпінська Ю.Ф. перебувала у нарадчій кімнаті по кримінальному провадженню, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань 02.03.2021 за № 120210200000000185 (КП № 128/1747/21), у період з 31.01.2024 до 06.02.2024, тому питання про можливість відкриття провадження у справі вирішується лише 06.02.2024.

Згідно з п. 4 ч. 2 ст. 187 ЦПК України, про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначається за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Частиною третьою статті 274 ЦПК України визначено, що при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7)чи становитьрозгляд справизначний суспільнийінтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

За вказаних обставин, враховуючи предмет позовних вимог, ціну позову, значення справи для сторін,обсяг та характер доказів у справі, вважаю необхідним прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі, розглядати справу за правилами загального позовного провадження, одноособово суддею.

В позовній заяві зазначено, шо відповідач ОСОБА_1 проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до відповіді з Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації, ОСОБА_1 була зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 з 21.09.2016 до 26.06.2020.

Таким чином, на даний час зареєстроване місце проживання відповідача ОСОБА_1 невідоме.

Частиною одинадцятою статті 128 ЦПК України визначено, що відповідач, третя особа, свідок, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, а також заінтересована особа у справах про видачу обмежувального припису викликаються до суду через оголошення на офіційному вебсайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів, а у разі розгляду справи про видачу обмежувального припису не пізніше 24 годин до дати відповідного судового засідання. З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

Тому вважаю необхідним, крім здійснення виклику за останнім відомим місцем проживання відповідача, також здійснити виклик відповідача ОСОБА_1 в судове засідання, у відповідності до вимог ч. 11 ст. 128 ЦПК України, шляхом опублікування оголошення про її виклик до суду на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання.

Керуючись ст.ст. 128, 187, 189-191, 196, 197, 260, 261, 353, 354 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою першого заступника керівника Вінницької обласної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області до Агрономічної сільської ради, ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Національна академія аграрних наук України, Державне підприємство «Науковий інноваційно-технологічний центр Інституту кормів та сільського господарства Поділля Національної академії аграрних наук України», про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом скасування рішення Агрономічної сільської ради, скасування державної реєстрації прав та зобов`язання повернути земельну ділянку.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження, одноособово суддею.

Призначити підготовче засідання на 14 год 30 хв 06 березня 2024 року, яке провести в залі судових засідань в приміщенні Вінницького районного суду Вінницької області (м. Вінниця, вул. Винниченка, 29).

В підготовче засідання викликати учасників справи:

- першого заступника керівника Вінницької обласної прокуратури (м. Вінниця, вул. Монастирська, 33, Вінницької області);

- представника позивача Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області (м. Вінниця, вул. Келецька, 63);

- представника відповідача Агрономічної сільської ради (с. Агрономічне, вул. Центральна (Мічуріна), 12, Вінницького району Вінницької області);

- відповідача ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , а також шляхом опублікування оголошення на офіційному вебсайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання);

- представника третьої особи Національної академії аграрних наук України (м. Київ, вул. Михайла Омеляновича-Павленка, 9);

- представника третьої особи Державного підприємства «Науковий інноваційно-технологічний центр Інституту кормів та сільського господарства Поділля Національної академії аграрних наук України» (с. Агрономічне, вул. Центральна (Мічуріна), 1, Вінницького району Вінницької області).

Учасникам справи надіслати копію ухвали про відкриття провадження у справі протягом двох днів з дня її складення, у відповідності до ч. 5 ст. 272 ЦПК України.

Відповідачам разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 4 ст.174ЦПКУкраїни подання заяв по суті справи є правом учасників справи.

Запропонувати відповідачам протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив на позовну заяву. Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

Роз`яснити відповідачам право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Роз`яснити відповідачам, що згідно з ч. 2 ст.191ЦПКУкраїни, у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити позивачу, що він має право подати відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня отримання копії відзиву.

Роз`яснити відповідачам, що вони мають право подати заперечення щодо наведених у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів, і мотиви їх визнання або відхилення протягом трьох днів з дня отримання копії відповіді на відзив.

Запропонувати третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, подати суду в строк протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі письмові пояснення щодо позову, відповідно до ст. 181 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному вебпорталі «Судова влада України» за вебадресою: http://vnr.vn.court.gov.ua.

Ухвала окремо від рішення суду не може бути оскаржена в апеляційному порядку.

СУДДЯ Юлія КАРПІНСЬКА

Дата ухвалення рішення06.02.2024
Оприлюднено07.02.2024
Номер документу116777533
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом скасування рішення Агрономічної сільської ради, скасування державної реєстрації прав та зобов`язання повернути земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —128/191/24

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Карпінська Ю. Ф.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Карпінська Ю. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні