Ухвала
від 06.02.2024 по справі 334/62/24
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу 06.02.2024

Справа № 334/62/24

Провадження № 2-о/334/50/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 лютого 2024 року Ленінський районний суд м. Запоріжжя в складі:

головуючого судді Філіпової І. М.,

присяжних Щаднєвої Д. В., Берестецької В. Е.,

за участю секретаря Мандик М. О.,

представника заявника ОСОБА_1 ,

представника особи, щодо якої розглядається питання про визнання недієздатним ОСОБА_2 ,

представника заінтересованої особи Клименко К. О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_3 , заінтересована особа: районна адміністрація Запорізької міської ради по Дніпровському району, як орган опіки та піклування про визнання особи недієздатною, призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

03.01.2024 року заявник ОСОБА_3 звернувся до Ленінського районного суду м. Запоріжжя із заявою про визнання недієздатною ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В заяві зазначає, що ОСОБА_4 є внутрішньо переміщеною особою, фактично мешкає у АДРЕСА_1 . У жовтні 2023 року її стан різко погіршився: через запаморочення вона отримала травму лівої ноги, а також порушилася мова, стали з`являтися зорові галюцинації, порушилася свідомість. Після госпіталізації та лікування її стан покращився, відновилася мова.

11.12.2023 року ОСОБА_4 була встановлена І група «Б» інвалідності внаслідок психічного розладу. Встановлено медичним висновком, що вона має обмеження самообслуговування, здатності до самостійного пересування, обмеження здатності до орієнтації, спілкування, контролю поведінки.

Разом з заявою, ОСОБА_3 подав клопотання про призначення амбулаторної судово психіатричної експертизи.

В судовому засіданні представник заявника підтримав клопотання про призначення експертизи.

Представник заінтересованої особи, представник особи, щодо якої розглядається питання щодо визнання її недієздатною не заперечували проти призначення експертизи.

Відповідно дост. 298 ЦПК України, суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи, призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Відповідно до п. 5 ч. 1ст.252 ЦПК України, суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

Для визначення психічного стану ОСОБА_4 необхідні спеціальні знання в галузі медицини, а тому суд вважає необхідним призначити у справі судово-психіатричну експертизу, поставивши експерту для вирішення запитання відносно ОСОБА_4 , щодо розуміння нею внаслідок своєї хвороби значення своїх дій та можливості керувати ними.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне призначити у справі судово-психіатричну експертизу для встановлення психічного стану ОСОБА_4 , яку доручити Запорізькій Філії судового-психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії,судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків міністерства охорони здоров`я України".

Керуючись ст.ст.103-105,298 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Призначити у справі судово-психіатричну експертизу для встановлення психічного стану ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , поставивши експерту для вирішення наступні запитання:

1. Чи має ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , психічні захворювання, психічні розлади? Якщо має, то які саме?

2. Чи може ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , внаслідок своєї хвороби усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними?

Відповідно до ч.5ст.104 ЦПК Українипопередити про відповідальність експерта за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків за ст.ст.384та385 КК України.

У розпорядження експертів направити копію заяви по цивільній справі та зобов`язати заявника забезпечити явку ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , і надати експертові необхідні медичні документи стосовно стану її здоров`я.

Проведення експертизи доручити Запорізькій Філії судового-психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії,судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків міністерства охорони здоров`я України", яка знаходиться за адресою: 69600, м. Запоріжжя, вул. Оріхівське шосе, буд. 10-а.

Роз`яснити учасникам справи положенняст.109 ЦПК Українипро наслідки ухилення від участі в експертизі.

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала в частині зупинення провадження по справі може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: Філіпова І. М.

Присяжні Щаднєва Д. В.

Берестецька В. Е.

Дата ухвалення рішення06.02.2024
Оприлюднено07.02.2024
Номер документу116778546
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —334/62/24

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Філіпова І. М.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Філіпова І. М.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Філіпова І. М.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Філіпова І. М.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Філіпова І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні