Ухвала
від 06.02.2024 по справі 544/242/24
ПИРЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 544/242/24

пров. № 1-кс/544/55/2024

У Х В А Л А

іменем України

про тимчасовий доступ до речей і документів

06лютого 2024року м. Пирятин

Слідчий суддя Пирятинського районного суду Полтавської області ОСОБА_1 ,

за участісекретаря судовогозасідання ОСОБА_2 ,

розглянувши в залі суду по вул. Ярмарковій, 17 м. Пирятин клопотання ст. слідчого СВ ВП № 1 Лубенського районного відділу поліції ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , погоджене начальником Пирятинського відділу Лубенської окружної прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні № 12024170580000043 від 25.01.2024 щодо кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 308 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю,

у с т а н о в и л а:

До Пирятинського районного суду Полтавської області надійшло клопотання ст. слідчого СВ ВП №1 Лубенського районного відділу поліції ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , погоджене начальником Пирятинського відділу Лубенської окружної прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні № 12024170580000043 від 25.01.2024 щодо кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 308 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на те, що 25.01.2024 до ВП №1 Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області від оперуповноваженого ЗС №1 ВКП Лубенського РВП надійшли матеріали ЄО №519 про те, що під час проведення оперативно-розшукових заходів встановлено, що особи, котрі перебувають на обліку у лікаря-нарколога в КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 та знаходячись на програмі замісної підтримуючої терапії препаратом метадон та його аналогами, вводячи в оману лікарів інших медичних закладів, шляхом шахрайства отримують наркотичні засоби.

Відомості за вказаним фактом внесенні 25.01.2024 до ЄРДР за № 12024170580000043 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 308 КК України.

В ході виконання доручення в порядку ст. 40 КПК України, оперативним підрозділом отримано відомості про те, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , перебуває на замісній підтримувальній терапії в КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та підписуючи заяву про отримання наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів був попереджений про кримінальну відповідальність за статтями 305-320 КК України. Однак незважаючи на це, вводячи в оману лікарів інших медичних закладів, шляхом шахрайства отримує наркотичні засоби і в інших медичних установах.

У ході досудового слідства виникла необхідність встановити, які саме документи підписував ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_1 . Такі документи з прав надання медичної допомоги містять відомості, які становлять лікарську: таємницю, тобто відповідно до ст.162 КПК України містять охоронювану законом таємницю.

Вказана інформація містить охоронювану законом інформацію та доступна КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », за адресою: АДРЕСА_2 .

Старший слідчий у судове засідання не з`явилася, просила слухати клопотання без її участі та задовольнити його.

Представник КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » у судове засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив. Неприбуття вказаної особи не є перешкодою для розгляду даного клопотання відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України.

Вивчивши клопотання та докази, якими обґрунтовується клопотання, приходжу до наступних висновків.

Слідчим суддею установлено, що у провадженні СВ ВП № 1 Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області перебувають матеріали кримінального провадження за № 12024170580000043 внесеного 25.01.2024 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 308 КК України.

Встановлено,що 25.01.2024до ВП№1Лубенського РВПГУНП вПолтавській областівід оперуповноваженогоЗС №1ВКП ЛубенськогоРВП надійшлиматеріали ЄО№519про те,що підчас проведенняоперативно-розшуковихзаходів встановлено,що особи,котрі перебуваютьна облікуу лікаря-наркологав КП« ІНФОРМАЦІЯ_1 »,яка розташованаза адресою: АДРЕСА_1 тазнаходячись напрограмі замісноїпідтримуючої терапіїпрепаратом метадонта йогоаналогами,вводячи воману лікарівінших медичнихзакладів,шляхом шахрайстваотримують наркотичнізасоби. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , перебуває на замісній підтримувальній терапії в КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та підписуючи заяву про отримання наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів був попереджений про кримінальну відповідальність за статтями 305-320 КК України. Однак незважаючи на це, вводячи в оману лікарів інших медичних закладів, шляхом шахрайства отримує наркотичні засоби і в інших медичних установах. У ході досудового слідства виникла необхідність встановити, які саме документи підписував ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». Такі документи з прав надання медичної допомоги містять відомості, які становлять лікарську: таємницю, тобто відповідно до ст.162 КПК України містять охоронювану законом таємницю. Вказана інформація містить охоронювану законом інформацію та доступна КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », за адресою: АДРЕСА_2 .

Відповідно до ст.163КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім вказаних обставин доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачаються довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно ч. 1 ст.159КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Документи, клопотання про тимчасовий доступ до яких заявив слідчий, у відповідності до п. 3 ч. 1 ст. 162 КПК України, містять охоронювану законом таємницю, відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

У поданому клопотанні слідчим обґрунтовано доведено, що вказані документи у сукупності з іншими доказами мають доказове значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а іншими способами довести ці обставини неможливо.

Крім того, є достатньо підстав вважати, що вказані у клопотанні слідчого документи знаходяться у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », за адресою: АДРЕСА_3 .

Згідно із ч. 7 ст.163КПК слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

У поданому клопотанні слідчий старшим СВ відділення поліції № 1 Лубенського районного відділу поліції ГУНП в Полтавській області обґрунтовано доведено, що вказані документи у сукупності з іншими документами мають доказове значення для встановлення всіх обставин кримінального провадження за № 12024170580000043 від 25.01.2024 щодо кримінальних правопорушень, передбаченого ч. 1 ст. 308 КК України.

Крім того, доведено, що з метою збереження та проведення експертного дослідження вказаних документів є необхідність у вилучені їх оригіналів.

За таких обставин клопотання старшого слідчого слідчого відділу відділення поліції № 1 Лубенського районного відділу поліції ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю підлягає задоволенню

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 159, 163-165, 309 КПК України, слідчий суддя,

п о с т а н о в и в:

Клопотання ст. слідчого СВ ВП №1 Лубенського районного відділу поліції ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , погоджене начальником Пирятинського відділу Лубенської окружної прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні № 12024170580000043 від 25.01.2024 щодо кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.308КК України про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю задовольнити.

Надати слідчим слідчої групи ВП №1 Лубенського РВП Головного управління Національної поліції в Полтавській області ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 із залученням оперативних працівників, дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану лікарську таємницю та перебувають у володінні юридичної особи КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », за адресою: АДРЕСА_2 , код ЄДПОУ НОМЕР_1 , а саме доступ до ліцензії (установчі документи), реєстраційне досьє, зобов`язання ОСОБА_5 не перебувати на обліку чи лікуванні у інших закладах охорони здоров`я такого ж профілю, повідомлення правил цільового використання препаратів наркотичних засобів ОСОБА_5 , згода ОСОБА_5 на перебування під клінічним спостереженням на підтримуючій або замісній терапії, а також всі підтверджуючі документи перебування ОСОБА_5 на лікуванні та отримання препаратів наркотичних засобів ОСОБА_5 (журнали, рецепти, відомості), з можливістю виготовлення копій необхідних документів.

Строк дії ухвали до 06 березня 2024 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.02.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу116783190
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю

Судовий реєстр по справі —544/242/24

Ухвала від 06.02.2024

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

Ухвала від 06.02.2024

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

Ухвала від 06.02.2024

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

Ухвала від 06.02.2024

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

Ухвала від 06.02.2024

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

Ухвала від 06.02.2024

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

Ухвала від 06.02.2024

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

Ухвала від 06.02.2024

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

Ухвала від 06.02.2024

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

Ухвала від 06.02.2024

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні