Ухвала
від 01.02.2024 по справі 148/2749/23
ТУЛЬЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 148/2749/23

Провадження №2/148/194/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 лютого 2024 року Тульчинський районний суд Вінницької області

в складі: головуючого судді Штифурко Л.А.,

секретаря Лиженко Є.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовомузасіданні взалісуду м.Тульчиназа правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом

ОСОБА_1 ,якийподанов їїінтересахтавід їїіменіпредставником,адвокатомДмитришиноюТетяною Іванівною,доТульчинськоїфілії Вінницькогообласногоцентру зайнятостіпровідшкодування матеріальноїтаморальноїшкоди,заподіяноюпожежею,-

встановив:

В провадженні Тульчинського районного суду Вінницької області знаходиться вказана вище цивільна справа.

Від представника позивачки, адвоката Дмитришиної Т.І., 26.01.2024 до суду надійшли клопотання, в яких вона просить у даній справі замінити неналежного відповідача Тульчинську філію Вінницького обласного центру зайнятості на належних співвідповідачів: Державу в особі Верховної Ради України в повному господарському віданні Тульчинського центру зайнятості, Вінницький обласний центр зайнятості та залучити до участі в справі в якості третьої особи без самостійних вимог щодо предмета спору та стороні відповідача відокремлений підрозділ юридичної особи Тульчинську філію Вінницького обласного центру зайнятості.

В підготовчому судовому засіданні представник позивачки, адвокат Дмитришина Т.І., уточнила вказане вище клопотання. Просила замінити неналежного відповідача Тульчинську філію Вінницького обласного центру зайнятості на належного - Вінницький обласний центр зайнятості, посилаючись на те, що саме останній є юридичною особою, а Тульчинська філія, до якої спочатку був предявлений позов з 02.08.2022 стала його структурним підрозділом та є юридичною особою.

Також, посилаючись на те, що подія (пожежа), зазначена в позовній заяві, мала місце в будівлі яка знаходиться в м. Тульчині, та ухвалення рішення в даній справі може вплинути на права чи законні інтереси Тульчинської філії Вінницького обласного центру зайнятості, просила залучити останню до участі в справі в якості третьої особи без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Позивачка в підготовчому судовому засіданні підтримала вказані вище клопотання.

Представник відповідача Малюта Л.М. не заперечила проти заміни відповідача, посилаючись на те, що Тульчинська філія Вінницького обласного центру зайнятості дійсно з 02.08.2022 не юридичною особою. Заперечила щодо залучення останньої до участі в справі в якості третьої особи.

Суд, заслухавши думку учасників процесу, вважає, що дані клопотання слід задовольнити, виходячи з наступних підстав.

Згідно п. п. 4, 10 ч. 2ст.197ЦПКУкраїни у підготовчому судовому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб, вирішує заяви та клопотання учасників справи.

Відповідно доч.ч.2,4ст.51ЦПК Україниякщо позовподано недо тієїособи,яка повиннавідповідати запозовом,суд дозакінчення підготовчогопровадження,а уразі розглядусправи заправилами спрощеногопозовного провадження-до початкупершого судовогозасідання заклопотанням позивачазамінює первісноговідповідача належнимвідповідачем,не закриваючипровадження усправі. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала.

Відповідно до вимог ч.ч. 1, 5 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

При цьому суд бере до уваги, що згідно п. 4 ч. 3 ст. 376 ЦПК України порушення норм процесуального права є обов`язковою підставою для скасування судового рішення суду першої інстанції та ухвалення нового судового рішення, якщо суд прийняв судове рішення про права, свободи, інтереси та (або) обов`язки осіб, що не були залучені до участі у справі.

Враховуючи,що представникпозивача звернуласядо судуз відповіднимиклопотаннями дозакінчення підготовчогопровадження,беручи доуваги,що Тульчинськафілія Вінницькогообласного центрузайнятості неє юридичноюособою,а лишеструктурним підрозділомВінницького обласногоцентру зайнятості, її слід замінити як неналежного відповідача на належний - Вінницький обласний центр зайнятості.

Враховуючи, що предметом позову є відшкодування матеріальної та моральної шкоди, заподіяною пожежею, яка сталася в будівлі, що використовувалась Тульчинською філією Вінницького обласного центру зайнятості в м. Тульчині, та рішення суду може вплинути на права та обов`язки даної філії, суд доходить висновку про необхідність залучення її до участі в справі в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача.

Відповідно доп.2ч.2ст.198ЦПК Українисуд відкладаєпідготовче засіданняв межахвизначеного цимКодексом строкупідготовчого провадженняу випадках: залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

На підставівикладеного,керуючись ст.ст.51,53,197, п.2 ч.2 ст.198, ст. 260 ЦПК України, суд, -

постановив:

Клопотання представника позивача задовольнити.

Замінити неналежного відповідача Тульчинську філію Вінницького обласного центру зайнятості на належного відповідача - Вінницький обласний центр зайнятості ( од ЄРДПОУ 449361558, вул. Стрілецька, 3а, м. Вінниця, 21009).

Залучити до участі в справі в якості третьої особи без самостійних вимог щодо предмета спору та стороні відповідача Тульчинську філію Вінницького обласного центру зайнятості ( вул. М.Леонтовича, 102, м. Тульчин, Вінницька область, 23600).

Вінницькому обласному центру зайнятості, як відповідачу, роз`яснити, що він має право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву, який має відповідати вимогамст.178 ЦПК України, всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також пред`явити зустрічний позов (якщо такий є).

У разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення протягом п`яти днів із дня його отримання.

Третя особа має право надати пояснення протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали.

Підготовче судове засідання у справі відкласти до 29.02.2024 о 10:30 год.

В судове засідання викликати: позивача, її представника, представників відповідача та третьої особи.

Представникам осіб, які беруть участь у справі, подати до суду документи, що посвідчують повноваження представників, перелік яких передбаченост. 62 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою сторінки: http://tl.vn.court.gov.ua/sud0226/.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі, а відповідачу надіслати також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.А.Штифурко

СудТульчинський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення01.02.2024
Оприлюднено07.02.2024
Номер документу116788638
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Інші справи позовного провадження

Судовий реєстр по справі —148/2749/23

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Штифурко Л. А.

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Штифурко Л. А.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Штифурко Л. А.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Штифурко Л. А.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Штифурко Л. А.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Штифурко Л. А.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Штифурко Л. А.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Штифурко Л. А.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Штифурко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні